Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum gençlerle yönetilecek

Atakum Kent Konseyi’ne bağlı Atakum Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Atakum gençlerle yönetilecek
REKLAM ALANI
23 Aralık 2019 13:52

Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Atakum’un gençlerle birlikte yönetilmesi gerektiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atakum Belediyesi’nin yönetimine katılın, hem de kendi kendinizi yönetin. Atatürk’ün ‘Benim doğduğum kent’ dediği Samsun‘dan, Türkiye‘ye örnek olun”
Yalı Kafe‘de gerçekleşen genel kurula Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri Atila Tekcan, Av. Fikret Can Demir, çok sayıda üniversite öğrencisi ve Atakumlu gençler katıldı. Genel kurula katılan gençler tarafından gençlik meclisi başkanı ile yürütme kurulunun seçildiği ve çalışma komisyonlarının oluşturulduğu toplantıda Başkan Deveci, gençlerin Atakum’un yönetimine katılmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Kentin yönetimine ve yaşamına gençleri müdahil edemeyeceksek Atakum Belediye Başkanı olarak ne yaparsam yapayım, bundan öncekilerde olduğu gibi yarım kalacaktır” diye konuştu.

GENÇLER YOKSA CUMHURİYET TOPAL KALIR
Atakum Gençlik Meclisi‘nin başta Atakum’a, Atakum’un ve kendi gelecekleri için çalışacak tüm gençlere hayırlı olmasını dileyen Başkan Deveci, “Atakum birlikte ve gençlerle yönetilmeli. Bu da yetmez, kadınlarla yönetilmeli. Cumhuriyet, ‘kadın’ demek, kadın da demokrasi demek. İkisi birbirine bağlı. Şimdi bunu daha da zenginleştirelim. Gençlerin olmadığı yerde, Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’in bir ayağı topal demektir. Ayağı topal Cumhuriyet‘in olduğu yerde de demokrasi, kadın hakları ve gençlerin geleceği olmaz. Siz Atakum Belediyesi’nin yönetimine ortak olmanın ötesinde, kendi geleceğinize ve kaderinize el koyuyorsunuz. Atakum‘da 35 bin üniversite öğrencisi var diyordum. Geçen üniversitemizin genel sekreteri bu sayının 38 bine ulaştığını söyledi. Ayrıca 4 bin 700 civarında da yabancı uyruklu öğrenci Atakum’da yaşıyor. Bunlar önemli zenginlikler. Sizin çabanız başlangıç olarak gayet güzel böyle olmalı ama önümüzdeki günlerde salonlara sığmamalısınız. Sayınızın artması, ‘Gençlik kaderine el koydu, Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’e ve onun çatısı altında oluşturulabilecek demokrasiye sahip çıkıyor’ demektir. Sizden bunu istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek, Atakum Belediyesi ya da başka belediyeler, demokratik yaşam biçimini özümseyebilirler. Kentlerin yönetimi demokratik ve şeffaf olur. Kentte yaşayanların vergileriyle oluşan belediye bütçesinin nereye ve nasıl harcandığı konusunda hesap verilebilir bir yönetim olur. Bunların hiçbiri Türkiye’de olmadı ve olamıyor. Beş yılda bir oy kullanarak, demokrasiyi tesis edemeyiz. O ülke demokratik olmaz. Gençler, ‘Okulu bitirdikten sonra benim halim ne olacak?’ diyorsa, o ülkede demokrasi yok demektir” ifadelerini kullandı.

AYRICALIĞINIZI FARK ETTİRİN
Demokrasi ve ekonomik kalkınmanın paralel olduğunu kaydeden Başkan Deveci, “Demokrasinin olmadığı yerde ekonomik kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınmanın olmadığı yerde de gençlerin gelecek garantisi olmaz. Bu bir döngü. Bunlardan birini çıkarırsanız, sorun baştan sonra tekrarlanır. Onun için hem Atakum Belediyesi’nin yönetimine katılın, hem de kendi kendinizi yönetin. Komisyonlarınızı ve sayınızı çoğaltın, Atatürk’ün benim doğduğum kent dediği Samsun’dan, Türkiye’ye örnek olun. OMÜ‘nün öğrencilerisiniz, bu bile bir ayrıcalık. Bu ayrıcalığınızı fark ettirin. Atakum Belediye Başkanı olarak faaliyetlerinizde ne eksikse yerine getirmeye çalışacağım. Eğer sizin isteklerinizi yerine getiremeyeceksek, kentin yönetimine ve yaşamına gençleri müdahil edemeyeceksek Atakum Belediye Başkanı olarak ne yaparsam yapayım, bundan öncekilerde olduğu gibi yarım kalacaktır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.