Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Atakum’da “geri dönüşüm” hareketi

Başkan Deveci, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sürdürdüğü çöp kutusu yenileme çalışmalarını incelemek amacıyla Fen İşleri Şantiyesine ziyarette bulundu

Atakum’da “geri dönüşüm” hareketi
REKLAM ALANI
27 Eylül 2019 18:09

Samsun’un Atakum ilçe Belediye Başkanı Cemil Deveci, ilçe genelinde apartmanlarda geri dönüşüm çalışması yaparak Atakum’da temizliğin verimli yapılacağını belirterek, “Atakumlular ‘bu kent benim, ben çöpümü daha dikkatli ve bilinçli olarak atacağım’ diyebilirse şimdiki maliyetin ve emeğin çok daha altında Atakum şimdikinden çok daha temiz olabilir” dedi.
Başkan Deveci, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin sürdürdüğü çöp kutusu yenileme çalışmalarını incelemek amacıyla Fen İşleri Şantiyesine ziyarette bulundu. İlçe genelinde bulunan zarar görmüş, eskimiş çöp kutularının tamir edildiği ve yeni çöp kutularının üretildiği şantiye alanında işçilerle görüşen Başkan Deveci, apartmanlarda çöplerin geri dönüşümüyle ilgili çalışmalar yapılacağını söyledi.

“Çöp kutularımız yenileniyor”
Çöp kutularının çabuk eskidiğini ve hırpalandığını kaydeden Başkan Deveci, “Bu alanda çöp kutularımız tek tek yenileniyor. 4-5 ayda yaklaşık 250 civarında sıfırdan çöp kutusu imal ettik. 500’e yakın çöp bidonunun da tamiratını ve bakımını gerçekleştirdik. Sahadaki bin civarındaki çöp kutusunun da temizliği ve boyaları yeniden yapıldı. Ekiplerimiz yoğun biçimde çalışmalarına devam ediyor. Atakum büyük bir ilçe, temizlenmesi gereken de yaygın bir alanı var. Çok fazla yerde de çöp bidonlarının olması gerekiyor. Ancak asıl sorun bu değil. Kentin temiz tutulması. Burada en büyük sorumluluk da kentte yaşayanlara düşüyor. Biz bu bidonları her istenilen yere koymak yerine, kenti planlayarak ihtiyaç olan yerlere koyacağız. Kentte yaşayanlarla hangi çöp bidonlarına hangi saatte hangi çöpü koyabileceklerine dair çalışmalar yapacağız. Tek tek apartmanlarda, dairelerde bilgilendirmeler gerçekleştireceğiz, Atakumlular da buna eminim uyacaklar. Eğer bu başarılırsa Atakum’da temizlik verimli yapılır, temiz bir kent oluruz; aynı zamanda geri dönüşüm projesi de yoğun biçimde uygulanabilmiş olur. Geri dönüşümde oran ne kadar yükselirse, Atakum Belediyesinin geliri o kadar artar; temizlik hizmetlerine harcadığı para da o kadar azalır. Çok büyük emek gerektirmeden, sadece kentin temiz tutulmasına ilişkin kararlılığı gösterip bu bilinci ortaya koyabilirsek, Atakumlular ‘bu kent benim, ben çöpümü daha dikkatli ve bilinçli olarak atacağım’ diyebilirse şimdiki harcadığımız maliyet ve emeğin çok daha altında Atakum şimdikinden çok daha temiz olabilir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.