Dolar 32,5286
Euro 34,7945
Altın 2.440,51
BİST 9.723,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

ATAKUM’DA SEFERBERLİK!

Samsun’da Atakum halkı, depremler sonrasında bölgeye destek ulaştırmak için Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’nde adeta tek yürek oldu. Hazırlanan 6 adet yardım TIR’ı yola çıkarıldı

ATAKUM’DA SEFERBERLİK!
REKLAM ALANI
7 Şubat 2023 17:22

Samsun‘da Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin dayanışma çağrısıyla ilçe halkı harekete geçti. Yurttaşlar, Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi (PAYMER) depolarına akın akın mont, battaniye, yatak, bot, hijyen malzemeleri, bebek bezi, ısıtıcı, kazak gibi birçok kalemde ihtiyaç malzemesi ulaştırdı. Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda da tüm gün ve gece boyu süren çalışmaların ardından halkın örnek dayanışmasıyla hazırlanan 6 adet yardım TIR’ı yola çıktı.

GÖNÜLLÜLERDEN ÖNEMLİ DESTEK
İhtiyaç malzemelerini gecenin geç saatlerine kadar ulaştırmaya devam eden Atakumluların yanı sıra, çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gruplar yardımların tasnif edilmesinde ve kolilenmesinde Atakum Belediyesi personeline önemli destek verdi. Gençlerin desteği sayesinde Paylaşım Merkezi’ne ulaşan ihtiyaç malzemeleri kısa sürede deprem bölgesine yollanmak üzere hazır hale getirildi.

‘BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ’
Türkiye’nin etkisi ve yoğunluğu nedeniyle son yüzyılın en büyük felaketini yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, şunları söyledi:

“Depremin olduğu gece sabaha kadar yaşananları takip ettim. Etkilendim. Sabah da belediyeye geldim ‘Bugün değilse ne zaman, Türkiye büyük bir felaket yaşıyor. Herkes taşın altına elini koysun, bugün herkes oradaki yurttaşlarımızla dayanışma içerisine girsin’ dedim. Dün sabah 08.30’dan bu tarafa tüm Atakum, Samsun ve Karadeniz Bölgesi Atakum Belediyesi’nin yanında. Şu ana dek 6-7 TIR’lık malzeme toplandı. Oradaki yurttaşlarımızın belediyelerle, milletvekilleriyle, sahadaki herkesle iletişimi var. Her türlü malzemeye ihtiyaç duyuyorlar. Çok sayıda yurttaşımız hala enkazın altında. Çıkanlar dışarıda sıfırın altındaki soğuktalar. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Samsunluların, Atakumluların ‘Bizim desteğimizi iletin’ isteklerine aracılık ediyoruz. İşin içinde Kaymakamlık, AFAD, belediyeler ve diğer kurumlar da var. Onlarla da irtibat halinde nerede neye ihtiyaç varsa ulaştırmaya çalışıyoruz.

‘İŞTE BİZ BÖYLE BİR MİLLETİZ’
Samsun büyük bir seferberlik başlattı. Büyük bir dayanışma örneği veriyor. Tüm Türkiye Samsun’u izliyor. Samsunlulara, Atakumlulara çok teşekkür ediyorum. Biz böyle bir milletiz. Şu anda da büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Şimdi de oradaki kardeşlerimizle dayanışmamızı gösteriyoruz.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.