Dolar 32,3976
Euro 34,6825
Altın 2.428,59
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

ATAKUM’UN YENİ GÖZDESİ!

Samsun’un Atakum İlçesi’nde yapılan Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı, şehrin gözdesi haline geldi

ATAKUM’UN YENİ GÖZDESİ!
REKLAM ALANI
9 Kasım 2023 16:48

Samsun’da Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci tarafından Atakum’a kazandırılan, iş adamı merhum Cemal Yeşilyurt’un ismini taşıyan yaşam alanı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Küçükkolpınar Mahallesi 648. Sokak’ta yer alan yeni yaşam alanında doğanın ve güzel havanın tadını çıkaran Atakumlular, emeği geçenlere teşekkür etti.

LAVANTA KOKULU YÜRÜYÜŞ YOLU
Bölgenin gayrimenkul değerini de artıran 8 bin metrekarelik yaşam alanında 21 farklı türde 165 ağaç, 5 bin çalı ile merhum Yeşilyurt’u temsil eden bir adet çınar ağacı bulunuyor. Yürüyüş alanlarının lavantalarla donatıldığı yaşam alanındaki çimler, ağaçlar ve diğer bitkiler yağmur suyu depolama sistemi sayesinde yağmur suları ile sulanarak çevreyi de koruyor.

EŞSİZ MANZARA EŞLİĞİNDE
Alanın etrafını saran spor amaçlı yürüyüş yolu ile yurttaşlar sağlıkları için günlük spor aktivitelerini de gerçekleştiriyor. Yürüyüş yolunun yanı sıra çocuk oyun ve spor alanları, amfi, ahşap oturma ve yürüme alanları ile Atakumlular keyifli vakitler geçiriyor. Yaşam alanında ziyaretçilere Atakum’un eşsiz deniz manzarası eşliğinde çay ve kahve keyfi yaşatan bir kafe de bulunuyor.

‘YENİ ARKADAŞLAR EDİNİYORUZ’
Her yaştan Atakumluların rağbet gösterdiği yaşam alanında ziyaretçiler şehir merkezinde doğanın ve yeşilin tadını çıkarıyor. Cemal Yeşilyurt Yaşam Alanı’nı hayata geçiren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’ye teşekkür eden Nergis Say, “Mahallenin her yeri güzel benim için. Bu parkta da günde 2-3 saat komşularımla oturuyorum. Yeni arkadaşlar ediniyorum. Bugün de yeni insanlarla tanıştım mesela. Az önce ‘Burayı yapan adamdan Allah razı olsun’ demiştim arkadaşıma da. Çok güzel bir alan oldu” dedi.

‘YÜRÜYÜŞ YAPIYOR, ÇAY İÇİYORUZ’
Yaşam alanında uzun saatler geçirdiğini ve parkın komşularla buluşma noktası olduğunu söyleyen mahalle sakini Fatma Demirtaş, “Çok güzel bir park. Torunum geliyor, servisten iner inmez ‘Anneanne gondola bineceğim’ diyor. Ben de burada temiz hava alıyorum. Harika oluyor. Yürüyüş yapıyorum. Kafeteryada çayımı içiyorum. Komşularımızla sohbet ediyorum. Başkanımız Cemil Deveci’ye çok teşekkür ediyorum. Bir tane o, ondan başka yok” diye konuştu.

‘BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Park alanına gün aşırı oğlunu getirdiğini kaydeden İlknur Say ise, “Ben parka gün aşırı geliyorum ve oğlumu gezdiriyorum. Başkanımıza bu alanı bize verdiği, çocuklarımızla iyi vakit geçirmemize neden olduğu için teşekkür ediyoruz. Anneler için çok değerli bir yer. Komşularımla, babaannemizle hep birlikte gün içinde burada beraberiz. Burası bizim de yaşam alanımız. Her gün buradayız” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.