Dolar 32,5535
Euro 34,9719
Altın 2.448,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘ATEŞ ÇEMBERİNDEYİZ!..’

‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu konferansta konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Her tarafımız ateş çemberi. Atatürk tüm sınırdaki ülkelerle barış anlaşması imzalamış” dedi

‘ATEŞ ÇEMBERİNDEYİZ!..’
REKLAM ALANI
27 Şubat 2022 18:32 | Son Güncellenme: 27 Şubat 2022 18:33

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu konferanslarından ilki olan ‘İslam’da Hilafet ve Atatürk’ alt başlığındaki sunum, Atakum Belediyesi Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Cemil Deveci, 19 Mayıs’a kadar sürecek konferansların ilkini gerçekyeştirilen OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsrafil Balcı’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

PROF. DR. BALCI’DAN KONFERANS
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsrafil Balcı konuya ilişkin salona hitap etti. İsrafil Balcı, Onur Anıtı’na saldırı yapıldığı bir dönemde Atatürk’ü anlatmanın çok daha önem kazandığını belirterek organizasyon için Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye teşekkür etti.

‘ONLARA DA ATATÜRK’Ü ANLATMALIYIZ’
Başkan Cemil Deveci ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Her tarafımız ateş çemberi. Niye Mustafa Kemal Atatürk diye sorarsanız, öncelikle bir asker. Ömrü savaş meydanlarında geçmiş. Ülkesini elinden kurtardığı Anzak askerlerinin analarına yazdığı mektubun dünyada bir örneği yok. Ülkesine kast etmiş çocukların askerlerin analarına ‘Sizin çocuklarının bizim çocuklarımızla koyun koyuna yatıyorlar, onlar artık bizim çocuklarımız’ diyor. Bundan daha derin, bundan daha samimi barış çağrısı ne olur? 1923’ten bu yana Yunanistan’dan başlamış, İran’a kadar, Libya’ya kadar tüm sınırdaki ülkelerle barış anlaşması imzalamış. Kadınlara, gençlere bunu anlatmamız gerekiyor. Sadece Türkiye’ye değil. Türkiye’nin dışındaki bizim coğrafyamız içinde bulunan uluslara da Atatürk’ü anlatmamız gerekiyor. Onların da geleceği, onların da kaderi Atatürk’üm çizdiği bu coğrafyaya çizdiği yolu takip etmekten geçiyor.”

Atakum Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na kadar Atatürk’ü konu alan 5 konferans gerçekleştirilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.