Dolar 32,3696
Euro 34,9488
Altın 2.325,48
BİST 9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bafra Adliyesinden ‘Adalet Ormanı’

Bafra Adliyesinde görevli hakim ve savcılar, Emenli Mahallesi’nde kendileri için tahsis edilen Çorak Ormanı’nın 60 dekarlık alanın 40 dekarında bakım, 20 dekarında da ağaç dikme çalışmaları başlattı. Başlatılan çalışmalarla 20 dekarlık alanda 19 bin adet fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor

Bafra Adliyesinden ‘Adalet Ormanı’
REKLAM ALANI
18 Nisan 2018 13:28

‘ADALET HAVA KADAR, SU KADAR, TOPRAK KADAR ÖNEMLİ’

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen fidan dikimi öncesi yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı Cezaevleri ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü 2018 yılını hükümlülere orman oluşturma yılı olarak ilan etti. Bu çerçevede Orman İşletme Müdürlükleriyle protokol yaparak ağaçlandırma ve mevcut ormanların bakımını üstleniyoruz. Bafra’da da 2018 yılı için Orman İşletme Müdürlüğü ile Emenli Mahallesi’ndeki 60 dekarlık alanın 20 dekarını ağaçlandırarak orman yapma,40 dekarını da bakım yapmak üzere protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde kamuya yararlı işte çalışma hükümlülüğü bulunan hükümlüler ağaç dikecekler. Hem toprakla buluşacaklar hem enerjilerini toprağa geçirecekler hem de faydalı bir iş yapmış olmanın verdiği mutlukla cezalarını infaz etmiş olacaklar. Ormanımızın adını da Adalet Ormanı koyduk. Niye bu ismi koyduk? Adalet hava kadar, su kadar, toprak kadar önemli. Bu ülkede yaşıyorsak devletimizin, vatandaşlarımızın en çok adalete ihtiyacı var. Meşhur bir söz var adliyelerde her yerde ‘Adalet mülkün temelidir.’ Biz de bu şiarla ormanımızın adını Adalet Ormanı koyduk” dedi.

BAFRA ADLİYESİ TARAFINDAN “ADALET ORMANI” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

Başsavcı Türkmen’in konuşmasının ardından Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca, savcılar, hakimler, adliye ve cezaevi yöneticileri, Bafra Baro Temsilcisi Av. Serkan Dönüm, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, daire amirleri, Emenli Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya ve kamuya yararlı işte çalışma hükümlülüğü bulunan hükümlüler fidanları toplarla buluşturdu.

BAFRA ADLİYESİ TARAFINDAN “ADALET ORMANI” PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ (AHMET ŞÜKRÜ ULUÇAY/SAMSUN-İHA)

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.