Dolar 32,5653
Euro 34,8785
Altın 2.438,13
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Bafra Devlet Hastanesine “Anne Dostu Hastane” unvanı

Bafra Devlet Hastanesi unvanı ile Türkiye’deki 10 hastaneden bir tanesi oldu

Bafra Devlet Hastanesine “Anne Dostu Hastane” unvanı
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2019 15:00

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Bafra Devlet Hastanesi “Anne Dostu Hastane” unvanı alarak bu unvana sahip olan Türkiye’deki 10 hastaneden bir tanesi oldu.
Bafra Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen belge teslim töreninde “Anne Dostu Hastane” belgesini Hastane Başhekimi Uzman Dr. Ahmet İsmailoğlu’na Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç takdim etti. Belgeyi verdikten sonra açıklamalarda bulunan Oruç, Samsun’un ilk Anne Dostu Hastanesi olan Bafra Devlet Hastanesinin aynı zamanda “Bebek Dostu”, “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım” ve “Anne Dostu Hastane” unvanlarına sahip Türkiye’deki 10 hastaneden bir tanesi olduğunu söyledi.

ANNEYE ÖZEL DOĞUM ODASI
Normal doğumun özendirilmesi ve hasta mahremiyetine özen gösterilerek annelere tek kişilik doğum ünitelerinde hizmet sunmak için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Oruç, “Bu kapsamda ilk çalışmayı Bafra Devlet Hastanesinden başlattık. Çalışmalar kapsamında doğum bölümü yenilendi ve anne adayları yanlarında refakatçileriyle kalabilecek. Onlara ev ortamı sunan bir fiziki yapıya kavuşturuldu. Hasta odasında bulunan özel hasta yatağı sayesinde annemiz doğum eylemini yine kaldığı odada, kendi yatağında gerçekleştirebilecek. Hastaya ait bu özel doğum odasında anne ve bebeğin ihtiyacı olan bebek beşiğinden, kuvöze, buzdolabından, özel banyoya kadar her türlü malzeme bulunuyor” dedi.
Oruç ayrıca, normal doğumun hem anne hem bebeğin sağlığı için büyük önemi olduğunu ve tüm anne adaylarının doğumla ilgili doğru bilgileri edinmeleri için gebe okullarına davet ettiğini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.