Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘Bafra “EVET” diyecektir’

Bafra Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Referandum Sürecini YENİGÜN ile paylaştı

‘Bafra “EVET” diyecektir’
REKLAM ALANI
27 Mart 2017 13:45
  • Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile başlayalım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var mıydı?

2007 yılında yapılan referandumla halkın Cumhurbaşkanını doğrudan seçmesinin önünün açılmasıyla devletin zirvesindeki çift başlı görünüm bu sistemle birlikte netlik kazanacak ve Cumhurbaşkanlığı makamı sorumsuzluğundan ve hesap vermezliğinden kurtulup yaptığı her işin hesabını verir hale gelecek ve yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olacak.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ülkemizin hedeflerine ulaşması için ihtiyaç var. İstikrar üreten bir sistem hayata geçecek, geriye dönüp baktığımızda ülkemiz tek parti iktidarları döneminde hep atılım yapmış, güçlü iktidar dönemleri hep bir adım ileri gittiğimiz dönemler olmuş, koalisyon dönemlerini ise yerimizde saydığımız ve geriye gittiğimiz dönemler olarak görüyoruz. Bu sistem ise koalisyonların ortadan kalktığı ve her zaman tek başına güçlü bir yönetimi öngördüğü için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyen Türkiye için en uygun sistemdir.

  • Önümüzde referandum süreci var Bafra’dan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?

Bafra bundan önceki genel seçimlerde, yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve yapılan iki referandumda Ak Parti’yi de, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da mahcup etmedi. Bu referandumda da bu desteğin süreceğinden hiç şüphemiz yok. Kaldı ki bu bir seçim değil, milletimizin geleceğinin oylandığı bir referandum ve Ak Parti’yle birlikte MHP’nin de bu sisteme desteğini görüyoruz. Belki referanduma yakın başka siyasi partilerinde ‘Evet’ noktasındaki kararını göreceğiz ki tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Bafra yine üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır ve ülkemizin ve milletimizin bekası için ‘Evet’ diyecektir.

 

  • Türkiye’nin bir bölünme, ayrışma tehlikesi var mı?

               15 Temmuz’u tezgahlayanların planları zaten bir iç savaş çıkarıp milletimizi birbirine düşürmekti. Başta Cenab-ı Allah’ın inayeti, milletimizin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın liderlik kabiliyeti ile bu hain emellerine FETÖ ve FETÖ’yü sahaya sürenler ulaşamadı. Bir ayrışma, bir bölünme girişiminden milletimiz aksine güçlenerek, birbirine kenetlenerek çıkmasını bildi. Yani bizim şer gördüğümüz 15 Temmuz’dan bu anlamda hayır çıktı diyebiliriz.

 

  • Referandum Türkiye’yi ikiye böler mi sizce?

               Milletimizin artık demokratik olgunluğa eriştiğini düşünüyorum. Kampanya dönemlerinde siyaset ısınıp, söylemler sertleşse de seçim sonrasında birlik ve beraberliğimize halel getirmez. Birde referandumda Türkiye’nin yönetim sistemiyle ilgili bir oylama olacak; Türkiye’nin geleceğine yönelik bir karar verilecek, aslında bölmeden ziyade birleştirme, bir araya getirme ihtimali daha çok ve inşallah da öyle olacak.

 

  • Referandum’dan ‘Evet’ çıkarsa; yeni Türkiye nasıl olacak?

Referandum’dan ‘Evet’ çıkarsa yeni Türkiye; kalıcı siyasi istikrarın olduğu, hızlı ve etkili yönetimin, siyasi uzlaşmanın üst seviyelere çıktığı bir görünüme kavuşacak. Çünkü Cumhurbaşkanı %50’nin üzerinde bir oy aldığı ve halk tarafından seçileceği için siyasetteki birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Yeni Türkiye’de Meclis güçleniyor, kanunları hükümet değil Milletvekilleri teklif ediyor. Meclis Cumhurbaşkanını ve kabinesini millet adına denetleyecek, meclis seçimleri 4 yılda birden 5 yılda bire çıkacak ve Cumhurbaşkanı seçimiyle aynı gün yapılacak buda 5 yıllık kesintisiz hizmet dönemlerini getirecek. Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alırsa, kendiside seçime girmek durumunda kalacak ve devletin zirvesindeki çift başlılık son bulacak. İşte tüm bunlar hedeflerine yürüyen Türkiye’nin önünü sonuna kadar açacak olan gelişmelerdir diyebiliriz.

 

  • ‘Hayır’ çıkması durumunda, ülkeyi bir erken seçim bekliyor mu?

               ‘Evet’ çıkması durumunda ülkemizi bekleyen olumlu gelişmeler olduğu gibi, ‘hayır’ çıkması durumunda da ülkemizi bekleyen durumlar olacaktır. Erken seçimde bu ihtimallerden biridir ve muhtemelen herkesin ilk aklına getireceği durumdur.

 

  • Bafra, iktidarın nimetlerinden yararlanıyor mu?

               Baframız Ak Parti’ye her seçimde her dönemde desteğini verdi, bu desteğini artarak sürdürüyor, vermeye devam ediyor. Ak Partimizin 14 yıllık iktidar dönemi Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Baframız’da da bir hizmet ve yatırım dönemi oldu. Bu dönemde Duble Yol, Doğalgaz, Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Açık ve Kapalı Cezaevi, TOKİ Konutları, Kapalı Spor Salonu, Stadyum, Olimpik Havuz, Gençlik Merkezi, Kent Müzesi, Kuş Cenneti, Turizm Fakültesi, Milli Eğitim’in, DSİ’nin, İlçe Tarım’ın Yatırımları, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın destekleri başta olmak üzere birçok yatırım ve hizmet aldı. Bununla birlikte hem İlçe Belediyemizin hem de Büyükşehir Belediyemizin faaliyetlerini de ilave ettiğimizde Bafra iktidar nimetlerinden faydalanıyor diyebiliriz.

 

  • Bafra’da ‘Tarımsal Sanayi Hamlesi’ bir türlü gerçekleştirilemiyor, bunun nedenini açıklayabilir misiniz?

               Tarım da bölgemizin lokomotifi olan Baframız’da Organize Sanayi Bölgemizin son yıllarda faaliyete girmiş olmasıyla yatırım planlamaları hayata geçmeye başlamıştır. En önemli yatırım planlamalarının biri de geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanımız Faruk Çelik tarafından imzası atılan Bafra Sera OSB 2017 yatırım programına alınmıştır. Baframız’da tarıma dayalı sanayinin istediğimiz seviyede olmamasının en büyük sebeplerinden biride lojistik açıdan hava ve deniz limanlarına uzak olmamızdır. Yatırımcı için lojistik çok önemli olduğundan bu durum yatırımcıyı tedirgin etmektedir. Bununla birlikte tarımda üretici – sanayici – araştırma merkezleri ve üretici birliklerinin birlikte çalışmaları ve sözleşmeli tarım için ciddi adımlar atılması gerekmektedir. Üreticinin bilgilendirilmesi, yatırımcı için ve üretici için bir güven ortamı oluşturulması gibi hususları aştığımız ölçüde tarımsal sanayi de başarılı oluruz.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.