Dolar 32,3844
Euro 34,7287
Altın 2.432,75
BİST 9.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

BAFRA OVASI’NDA BÜYÜK ZİYAN!

Bu yıl oldukça yağış alan Samsun’da silajlık mısır tarlaları aşırı yağış ve rüzgardan olumsuz etkilendi. Bafra Ovası’ndaki birçok tarlada silajlık mısırlar yere yatarak ziyan oldu

BAFRA OVASI’NDA  BÜYÜK ZİYAN!
REKLAM ALANI
20 Ekim 2023 15:29

Samsun’da Eylül-Ekim aylarında etkili olan kuvvetli sağanak, Bafra Ovası’ndaki silajlık mısır tarlalarını vurdu. Aşırı yağışlar nedeniyle birçok tarlada silajlık mısırlar yere yatarken, ürünler makine ile toplanamaz hale geldi. Elle toplanması zor ve maliyetli olan mısırların çoğu üreticiler tarafından tarlada çürümeye bırakıldı.

5 DÖNÜM EKTİ, ZİYAN OLDU
Yıllardır silajlık mısır üreten ve bu yıl ilk kez yağmurlar nedeniyle zarara uğradıklarını ifade eden çiftçi Ayhan Başar (75), “Bu sene çok yağmur yağdığından mısırlarımız ziyan oldu. 5 dönüm araziye silaj mısır ekmiştim. Tüm mısırlarım yağmurlar nedeniyle yere yattı. Önceki senelerde hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Bu sene yağmurluydu, son dönemde yağan yağmurlar da mısırları devirdi” dedi.

MAKİNE İLE TOPLANAMIYOR
Aynı bölgede üretim yapan Adem Aşçı ise, “İklim şartları özellikle son dönemde çok yağışlı gitti. Bundan dolayı hayvancılık için ekilen silajlık mısırlar yere yattı. Hava şartlarından dolayı birçok silaj mısır tarlası zarar gördü. Yere yatan mısırlar makine ile de toplanamıyor. Mısırlar ziyan oldu. İşçi bulup tane olarak mısır kırdırılabilir ama o da hem işçi bulma hem de işçi maliyeti açısından bizi aşıyor. Kısacası makine ile yapılacak iş ele kaldı. Daha önce silaj mısırda hiç böyle sıkıntı yaşamamıştık. Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı mısırlarımız yattı” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.