Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Bafra TSO; Basın Mensuplarıyla bir arada

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla düzenlediği bir kahvaltı programında Basın Mensuplarıyla bir araya geldi.

Bafra TSO; Basın Mensuplarıyla bir arada
REKLAM ALANI
15 Ocak 2017 12:37

Bafra ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde Bir Restaurant da düzenlenen kahvaltı programına Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nur Meral Aydıner, Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Mustafa Tokur, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Kalay, Coşkun Atasoy, Tayfun Erduran, Oda Genel Sekreteri Talip Şahin, Sanayi ve Dış Ticaret Memuru Alişan Dereci hazır bulunurken, ilçede yayın yapan yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.

ÇED Raporu çıktı 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nur Meral Aydıner yaptığı teşekkür konuşmasının ardından söz alan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar; göreve geldikleri günden bu yana yapmış oldukları çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Göksel Başar ; “Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nin ismi Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak değişti. Çünkü ihtisas sanayi bölgesi olması için bu gerekliydi. ÇED raporumuz çıktı. Şimdi bakanlığımız ikinci etabın altyapı çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda da ikinci etabı medikal organize sanayi bölgesi olarak düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kurum ve Kuruluşlarla Uyum İçinde Çalışıyoruz

Başkan Başar; “2013 yılı Haziran ayında Odamız, Bafra Belediyesi, Kaymakamlığı ve Ticaret Borsası olarak Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili olarak bir kuruluş çalışması başlattık. Ortak bir de mutabakat metni hazırladık. Bu fikri oluşturan kurumlar bu işin bürokratik işlemlerini yürütmeyle ilgili görevleri de Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak bize verdiler. Bu uzun soluklu bir süreç ve teferruatlı çalışmaların sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından OSB’nin yeri belirlendi. Bu sürecin ardından da mutabakatta yazıldığı şekilde Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı bölgeye davet edildi. Yapılan toplantıların sonucunda da Valiliğimiz yatırım izleme koordinasyon başkanlığıyla Samsun Büyükşehir Belediyemiz de meclis kararı alarak Sera Organize Sanayi Bölgemize ortak oldular. Bu ortaklık sonucunda bölgenin müteşebbis heyetini oluşturduk.  Yönetim kurulu kimliğini de oluşturduk yani oranın artık bir kurumsal yapısı var” ifadelerini kullandı.

Göksel Başar; “Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Bu işler öyle kolay olmuyor, bu bir süreç. Bu işe onay veren resmi makamlar da en ince ayrıntıyı incelerek doğru bir şekilde ve her şeyin eksiksiz olduğuna kesin kanaat getirdikten sonra ilerleme sağlanıyor. Ben; hem Bafra Karma ve Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hem de Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili olarak 2017 yılı içerisinde ilerleme sağlanacağına inanıyorum. En kısa süre içerisinde Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınacağına inanıyorum” dedi.

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar; basın mensuplarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve “Davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.