Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bafra’da 2015 Çeltik Hasadına Başlandı

Bafra’da 2015 Çeltik Hasadına Başlandı
REKLAM ALANI
1 Ekim 2015 20:33

Türkiye’nin Ovalarından olan, Bafra Ovasında 111 Bin dekar alana ekimi yapılan çeltik hasadına başlanıldı.

Bafra İlçesinde 111 Bin dekar alanda çeltik üretimi gerçekleştirildiği ve  bu yıl ortalama dekar alanda 800 yüz Kilogram çeltik olacağı tahmin edildiği bildirilidi.

Esnafların çeltik fiyatlarını bu yıl aşağı çektiğini söyleyen Bafra Sarıköy Mahallesi çeltik üreticisi Mustafa Akkuş, “Geçen sene çeltik fiyatı Bin 925 liraya, 2 Bin TL’ye verenler oldu. Bu sene ise çeltik Bin 500 TL’ye kadar düşmüş. Köylünün ödeme günü olduğu için, esnaf bunu biliyor, köylü mecbur ürününü getirecek düşüncesi ile fiyatları aşağı çekiyorlar” dedi.

IMG_1663

Yaptıkları çeltiğin maliyetinin yüksek olmasına rağmen, fiyatların düşüş olacağı ve halen çeltik fiyatlarının açıklanmayışından dert yanan Çeltik üreticisi İsa Bişgin, “2015 çeltik hasadımız Allah’a şükür başladı. Her seneye göre verimlerimiz fena değil, çeltiğimizin kalitesi de çok iyi. Yalnız geçen yıla rağmen fiyatların düşün olacağı söyleniyor. Tüccarlar henüz bir fiyat açıklaması yapmadı. Yaptığımız çeltiğin maliyenin yüksek olmasına rağmen, bu sene fiyatlar geçen seneye göre çok düşük. Ne yapacağımıza karar veremedik, stok mu yapsak, satsak mı, belirsizlik var ” dedi.

İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ise, “Bafra İlçemizde 2015 yılı çeltik hasadı başlamıştır. İlçemiz çeltik üretiminde Türkiye üretiminin yüzde 10 kısmını üretmektedir.  Bafra’da 111 Bin dekar alanda çeltik üretimi gerçekleştirilmiştir. İlçemizde bu yıl ortalama dekar alanda 800 yüz Kilogram çeltik olacağı tahmin edilmekte. Hasadı yapılan ürünler, kurutmadan geçirildikten sonra serbest piyasada pazarlanmakta veya üreticilerimiz daha sonra çeltiğini yüksek fiyata satabilmek için depolamaktadırlar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.