Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Bafra’da farkındalık

Samsun Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi ve Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi “Altın Umut Projesi” kapsamında 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenledi. 

Bafra’da farkındalık
REKLAM ALANI
2 Nisan 2019 13:36

Hükumet Konağı önünde toplanan öğrenciler ve velilere Kaymakam Ahmet Adanur’da eşlik ederek simgesel olarak mavi balon uçurarak farkındalık oluşturdular.


“FARKINDALIĞIN FARKINDAYIZ”
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Akif Katipoğlu; “Bugün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü 2 Nisan’da başlayıp 2 Mayıs’a kadar devam edecek olan farkındalık ayının ilk günü. Ancak biz eğitimin çoğu alanında olduğu gibi sadece bu çocuklarımıza hizmet veren okullarımızla, kaynaştırma çalışmalarımız ve etkinlik atölyelerimiz tüm yıl bu çocuklarımızın farkındayız. Çocuklarımızın eğitiminin kesintisiz devam etmesi, veli eğitimizi, farkındalık çalışmalarını ülke çapında yürütebilecek alt yapı ve uzman kadroya sahip olmamız bu günü kutlama onurunu bize veriyor.” Dedi.
Konuşmalarına şu şekilde devam eden Katipoğlu; “Özel çocuklarımıza tüm kurumlarımızın kapısı sonuna kadar açıktır. Biz çocuklarımızın dört duvar bir okula bağlı kalmasından çok interaktif olarak her yeri, her okulu bir eğitim ortamı yapmayı amaçladık. Bu gün burada Altınkaya Anadolu Lisemiz ile Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulumuzun kendi alt yapılarını birleştirerek yürüttükleri “Altın Umut” projesinin meyvelerini görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.


“VELİLERDEN TAM NOT”
Bafra Kaymakamı ve protokol velileri ve öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan tişörtlerle karşılaması veliler tarafından büyük takdirle karşılandı.
Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulu Okul Aile Birliği başkanı Yadigâr Selçuk; “Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüz ve protokolün yaptığı sürpriz bizleri çok mutlu etti. Önemsendiğimizi ve değer gördüğümüzü hissettik. Bugün farkındalık ile ilgili kabul bekliyorduk ama bu jest çok anlamlı oldu ” dedi.


“SEVGİDE ENGEL YOK, ALTIN UMUT PROJESİ”
Altınkaya Anadolu Lisesi konferans salonunda devam eden etkinlikte konuşan Altınkaya Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Özkan, özel eğitim uygulama merkeziyle bir yıl boyunca içinde otizmden etkilenmiş çocukların sosyal uyumu, TÜBİTAK bilim fuarına hazırlık, doğa okulu çalışmaları gibi birçok etkinliği barındıran “Sevgide Engel Yok, Altın Umut Projesi” hakkında bilgi verdi. Özkan, “Proje kapsamında bir yıl boyunca Doğankaya Özel Eğitim alt yapısında bulunan sera, hayvancılık, mantar yetiştiriciliği, spor kulübü atölyeleri ile bizim spor ve sanat atölyelerimizi birleştirerek birlikten yeni bir güç doğmuş oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenlerince hazırlanan ve ilk gösterisini sergileyen Müzikte Şifa Projesi’nden örnekler verildi.
Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri şiirler okudular. Dans edip org çaldılar. Etkinlik öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koronun sahneye çıkması ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.