Dolar 32,4017
Euro 34,7994
Altın 2.429,50
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

SAĞLIKTA ŞİDDET BİTMİYOR

Ordu’nun Fatsa ilçesinde devlet hastanesinde görevli kadın doğum uzmanı, bir hasta yakını tarafından darp edildi. Doktor acil servise kaldırılırken, doktorlar ise protesto etmek için iş bıraktı

SAĞLIKTA ŞİDDET BİTMİYOR
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2023 15:49

Fatsa Devlet Hastanesi’nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Okay Kurtbay, Ü.A. isimli bir hasta yakını tarafından hastanenin acil servisinde darp edildi. Doktor hastanenin acil servisinde kontrol altına alınırken, hastanenin güvenlik görevlileri şahsı yakalayarak polis ekiplerine teslim etti.

ŞİDDET

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Olayı gerçekleştiren şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Ü.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞİDDET

Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Yüksel Şahin: “Sağlıkta şiddet terörü haberi duymak istemiyoruz”

DOKTORLARDAN PROTESTO
Ordu’nun Fatsa ilçesinde devlet hastanesinde görevli kadın doğum uzmanının darp edilmesine ilişkin, Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi Temsilcisi Dr. Yüksel Şahin ve doktorlar tarafından açıklama yapıldı, doktorlar olayı protesto etmek için iş bıraktı.

ŞİDDET

‘KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’
Fatsa Devlet Hastanesi poliklinik girişi önünce açıklamalarda bulunan Hekim Birliği Sendikası Fatsa Devlet Hastanesi temsilcisi Dr. Yüksel Şahin, “Devlet kurumlarında çalışanların da vatandaşların da canları devlete emanettir. Hastaneler cana can katması gereken kurumlar olmalı iken son günlerde adeta vahşi batı film setlerine dönmüş durumdadır. Silahlı saldırganlar hastanelerimize elini kolunu sallayarak giriyor ve gerek hekimlerin gerekse sağlık çalışanlarının, vatandaşların canına kast ediyor. Opr. Dr. Okay Kurtbay bir hasta yakın tarafından saldırıya uğramış, kaşı açılmış ve kafa travması geçirmiştir. Bu olayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sağlık kurumlarında şiddetin son bulmasını talep ediyoruz. Gerek toplumda gerekse idarede farkındalığın oluşması ve yaşadığımız şiddet olayını protesto etmek için 26 Temmuz 2023 tarihinde Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunun almış olduğu meşru iş bırakma kararına katılıyor acil işlemler dışında her türlü sağlık hizmetini durduruyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.