Dolar 32,4686
Euro 34,7867
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Bafra’da kırmızı biber güldürdü

Bafra İlçesinde Üreticiler tarafından 26 bin ile 27 bin Dekar üzerine yapılan ve Ağustos Ayı için de hasadına başlanan Kırmızı Biber Fiyatı ile bu yıl Üreticinin yüzünü güldürdü

Bafra’da kırmızı biber güldürdü
REKLAM ALANI
4 Ekim 2017 17:45

26 BİN İLE 27 BİN DEKAR

Bafra İlçesi Doğanca Mahallesi(köyünde) Üreticilik yapan Hüseyin Karaca her yıl ekimini yaptığımız Kırmızı Biber bu yıl yaklaşık 15. dönüm ekerek gerçekleştirdik. Ülkemizin ikinci Çukurova’sı olarak adlandırılan ve kabul edilen Bafra Ovasın da bu yıl ki Kırmızı Biber, üreticiler tarafından hasadı Ağustos Ayı için de başlayarak Samsun Büyükşehir Bafra Haline gelmeye başlanmıştı. Bu yıl Ovamız da yaklaşık 26 bin ile 27 bin dekar arası Kırmızı Biber ekimi Bafralı Üreticiler tarafından gerçekleştirildi.

BU YILDA KAZANDIRDI

Karaca, geçen sene Salçalık Kırmızı Biberin Samsun Büyükşehir Bafra Hal çıkış fiyatı 1 TL’den başlayıp 1.50 kuruşa kadar alıcı bulmuştu. Geçen yıl Kırmızı Biber Üreticilerimizin ve Komisyoncuların yüzünü Fiyat konusun da güldürmüştü.Bu sene ise hasadına devam edilen Kırmızı Biberin Faturalı Hal çıkış fiyatı 1.TL ile Kuruş ile 1.50 kuruş arasında komisyoncular ve alıcılar tarafından alınmaya devam ediyor.Kırmızı Biberine göre Pazar yerindeki esnaflar da ise vatandaşlara kilosunu 1.50 kuruşla , 2 TL ve 2.50 kuruş arasında satıyor.Bu da gösteriyor ki her sene üreticiye ve komisyoncuya kazandıran Kırmızı Biber bu yıl da kazandırdı.Kırmızı Biber Üreticileri bu yıl zarar etmemiş oldular.

SEVKİYATLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Karaca; Salçalık Kırmızı Biberlerimiz Bafra Ovasında toplanıp Ülkemizin önemli şehirleri olan İstanbul, Ankara, Mersin, K.Maraş, Ş.Urfa, Kayseri, Gaziantep ve Amasya gibi illerimize sevkiyatları aralıksız devam ediyor. Genellikle buraya gönderdiğimiz Kırmızı Biberlerde bizlere Salça, Kozmetik ve sanayideki fabrikalar da işlenerek bizlere kumaş boyası olarak karşımıza çıkıyor.
“Salçalık Kırmızı Biber “Üreticinin Yüzünü Güldürdü.

“EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”

İlçemizdeki değerli çiftçilerimizin emeğinin karşılığına almalarını istiyoruz, çünkü gerçekten Üretmek zor,o yüzden de Üreticilerimizin Ürettiklerinden zarar etmelerini istemiyoruz.

Çünkü Bafra Ovasında yetişen Salçalık Kırmızı Biber hem havasını, hem toprağını sevdi.Çiftçilerimiz bu ürünü yaptığında elimde kaldı,satamadım diye bir sıkıntı yaşamıyorlar. Şu an Bafra’mız da 2 adet Salça Fabrikası da mevcut. Onlar da Çiftçilerimizle sene öncesi ön protokol yaparak yaptıkları Salçalık Kırmızı Biberlerini alıyorlar. Diyebiliriz ki geçen sene olduğu gibi bu senede Salçalık Kırmızı Biber ekimi gerçekleştiren Üreticilerimizin yüzleri güldü. Maalesef bu sene Karpuz, Kavun, Domates ve Sivri Biber ekimi yapan Üretici kardeşlerimizin de yüzü gülmedi, gerçekten bu yıl onlar için dert ve çile yılı oldu. Çünkü ürettikleri ürünler istedikleri fiyattan gitmeyince fazla zarar etmeden ellerinden kabala çıkartmak zorunda kaldılar, ama o halde bile zarar ettiler.

“YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ”

Samsun Büyükşehir Bafra Halin de Komisyonculuğu yapan Mehmet Torun ise; Geçtiğimiz yıllara nazaran Kırmızı Biber üreticiye bu yıl da zara ettirmedi ve yüzünü fiyat konusun da güldürdü. Kırmızı Biber Samsun Büyükşehir Hal çıkışı fiyatlarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da memnunuz. Geçen seneye nazaran bu yıl da şu an Kırmızı Biber fiyatlarında düşme yok az da olsa artış var. Geçen yıl 1.50 TL ile 1.70 Kuruş arasında alıcı bulan Kırmızı Biber bu yıl da sonlarına da yaklaşmasına rağmen fiyatı 1.TL ile 1.50 Kuruş arasında alıcı buluyor.

Bu fiyatlar biz üreticileri ve komisyoncuları fazlasıyla memnun etti. Ovamızda Kırmızı Biber Üretimi gerçekleştiren Üreticilerimizin ve Komisyoncuların çok Şükür olsun bu yıl da güzleri güldü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.