Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Kadro istemek suç mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, bir taşeron işçinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “KİT’lere kadro, şeker fabrikalarına kadro başkanım” dedikten sonra maruz kaldığı durumu masaya yatırdı

Kadro istemek suç mu?
REKLAM ALANI
2 Ocak 2018 16:54

İŞÇİ, HAKKI OLANI İSTİYOR

Erdoğan’ın, ellerini iki yana açarak “Ne kadrosu yahu, çalışıyorsunuz işte” karşılığını verdiğini hatırlatan Akcagöz, “Bu tavırlar, ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı’na yakışmıyor. Taşeron işçinin bu haklı talebi karşısında gösterilen tepki, oldukça yersiz ve şiddetli. Ne demiş adam? Kadro istemiş. Kadro istemek suç mu? İşçi, hakkı olanı istiyor. Bu haklı talep karşısında, Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu tavır, emek düşmanlığının göstergesi. Bu anlayıştan, bu nedenle kurtulmamız gerekiyor. İşçi, emek demek, alın teri demek. İşçi, toplumun temel taşı ve üretimin parçası. Kendileri rahat olduğu için, milleti de öyle zannediyorlar. Vatandaş ne durumda, haberleri yok. İş güvencesi olmayan işçinin, yarını ile ilgili taşıdığı endişeden bihaberler. Herkesin çoluğu, çocuğu, ailesi var. Güvencesiz çalışmanın ne demek olduğunu bilmedikleri için, vatandaşa böyle tepkiler gösteriyorlar.” dedi. 

ERDOĞAN, GELDİĞİ YERİ ÇOKTAN UNUTMUŞ       

‘Tayyip Erdoğan geldiği yeri unutmuş’ diyerek sözlerine devam eden CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Tayyip Erdoğan’ın İETT’de işçi olabilmek için Belediye kapılarını aşındırdığı zamanları biliyoruz. O Tayyip Erdoğan’la bu Tayyip Erdoğan arasındaki fark, ülke insanının nasıl kandırıldığının açık bir göstergesi. Erdoğan, geldiği yeri çoktan unutmuş. Para, makam kimileri için demek ki öyle bir şey. Aradan geçen zaman, işçi Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmaya yetmiş ama yerine farklı birini getirmiş. İşte o farklı biri, işçinin ve emeğin karşısında olan biri. Yoksa, utanmasalar vatandaşa, elindeki ekmeği de biz veriyoruz diyecekler. Tüm bunlar vatandaşa reva mı? Sessiz kalındıkça gerçekleşiyor bütün bunlar. O nedenle, haktan ve emekten yana olan herkesin mutlaka bir araya gelmesi gerekiyor. Bu karanlık dönemden ancak böyle kurtulabiliriz. “ diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.