Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAFRA’DA SİYASET ISINIYOR HALK KARARSIZ

Bafralı vatandaşlara “Yerel seçimlerde partiye göre mi yoksa adaya göre mi oy kullanırsınız” şeklinde sorduk.

BAFRA’DA SİYASET ISINIYOR HALK KARARSIZ
REKLAM ALANI
5 Kasım 2018 13:22

Vatandaş neye göre oy veriyor?

Parti mi? Şahıs mı?

 Bafra ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz önümüzde yerel seçimler var. Partilerin adayları henüz kesinleşmese de Bafra’da ismi geçen adaylar yavaş yavaş konuşulmaya, hatta faaliyetlere geçti bile diyebiliriz. Bizde seçim trafiği başlamışken Bafralı vatandaşlara “Yerel seçimlerde partiye göre mi yoksa adaya göre mi oy kullanırsınız” şeklinde sorduk. Aldığımız cevaplara bakacak olursak aday veya partiye göre kullanılacak oylarda denge mevcut diyebiliriz.

RAMAZAN ALKAN

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLİRİM

Adaya göre düşünüyorum. Parti ikinci planda olmalı diye düşünüyorum. Belki kendim de bağımsız belediye başkan adayı olabilirim. Siyasi partilerin belediye seçimlerinde bir faktörü olmaması gerekiyor. Çünkü belediye başkanı olacak kişiler partiye değil halka ve şehrine hizmet edecekler. Belediye başkanı birileri tarafından yönetilmemeli. İstediğini yapmalı.

UFUK DİNÇEL

SEMPATİ DUYDUĞUM PARTİYE GÖRE…

Ben genelde partiye göre oy veriyorum. Sempati duyduğum partinin adayı daha mantıklı, cazip ve uygun geliyor. Çünkü yerel seçimlerde her ne kadar kişi bağımsız yönetmeli diye düşünsek de bir partiye bağlı olduğunda onun yapısına, fikirlerine göre yönetiyorlar. Bu yüzden bende yerel seçimlerde sempati duyduğum partiye göre oy atacağım.

ONUR ÖNER

KİM OLURSA OLSUN PARTİYE GÖRE

Partiye göre oy vereceğim. Tercihim bu yönde. Partimi seviyorum. Bu zamana kadar da hep memnun kaldım. Savunduğum partiyi çok sevdiğimden ötürü kim aday olursa olsun partiye göre oy kullanacağım.

KEMAL DUYAK

PARTİYE DEĞİL HALKA HİZMET EDECEKLER

Adaya göre oy kullanacağım. Parti görüşlerinin önemli olmadığını düşünüyorum. Adaylar, partiye göre değil halka göre hizmet edecekler. Bu yüzden yerel seçimlerde partiyi değil adayı değerlendirip oy kullanacağım.

MEVLÜDE KAYA

GÖRÜŞ ÖNEMLİ OLMAMALI

Adaya göre oy atacağım. Çünkü hizmet çok önemli. Adaylar neler yapacak yapmayacak, yapabilir mi, gibi soruların üstesinden gelebilen kişiler olmalıdır. Bizlerinde oy kullanırken bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Partiyi değerlendirmek yerine, adayın, başkan olacak kişinin memleketi için neler yapabileceğini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde görüş önemli olmamalı diye düşünüyorum.

ZEYNEP KÖSE

Ben partiye göre oy vereceğim. Milliyetçi Hareket Partisi kimi aday gösterirse oyum onadır.

İSMET DENİZ

AKP’YE İNAT PARTİYE GÖRE VERECEĞİM

AK Partiye inat partiye göre oy vereceğim. Parti, başkanın arkasında ne kadar çok güçlüyse o kadar çok iş yapar, Güçlü dediğimde hükümetin partisinden bahsetmiyorum. Onlar çok güçlü ama yaptıkları bir şey yok. Memleketin hali belli. Şu an da önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterirse o adaya vereceğim. Çünkü artık AK Parti hükümetinden bıktık. Söyledikleri her şey yalan. Görüyoruz çünkü memleket öyle, işsizlik öyle, gençlerin durumu öyle, emekliler öyle, yani saymakla bitmeyecek kadar memleketin durumu çukura doğru gidiyor.  Bu yüzden AK Parti ve HDP harici başka partilerden kim çıkarsa çıksın ona veririm. Kazanıp kazanamayacağı da önemli değil. Çünkü daha önce ben bunlara çok oy kullandım. Hem de bunlarla birlikte çalıştım, yürüdüm. Fakat böyle bir rezillik olamaz. Ülkeyi ne hale getirdiler. Bir daha asla oy kullanmam AK Parti’ye. Bu memleket bu kadar zulmü, bu kadar haksızlığı, işsizliği, hak ediyor mu. Fabrikalar kapandı esnaf cayır cayış iflas etti. Açıkçası herkesin durumu kötü. Bu yüzden ben bunlara bir daha oy vermem. Vermemeleri için eşime dostuma tanıdıklarıma da aktarıyorum. Artık yeter demeliyiz. O yüzden gelecek seçimde hep beraber CHP’nin adayına vereceğiz.

RIFKI KARAKAŞ

HÜKÜMETİN YALANLARINDAN BIKTIK

Partiye göre oy vereceğim. Çünkü şu an ki hükümetin yalanlarından bıktık. Hizmet hizmet diyorlar ortada hizmet göremiyoruz. İşsizlik almış başını gidiyor. En basit örnek, bulunduğumuz park pislikten geçilmiyor. Resmen kümese dönmüş bir halde. Yıllardır Bafra’nın suyu zehir gibi içilmiyor. Çetinkaya köprüsünün durumu belli, ne bir ışıklandırması var, ne bir bakımı var. Sedde projesi yılların projesi fakat ancak başlandı. Daha birçok şey var lakin icraat yok. Bu yüzden partiye göre atacağım.

AYHAN ÖZGAN

KİŞİYE GÖRE

Kişiye göre. Belediyeler de yönetimi partiler yapmıyor. Bu yüzden kişiye göre vereceğim. Aynı şekilde genel seçimlerde de parti başkanına göre, yani kişiye göre oy verirdim.

HASAN GÜVEN

PARTİ DEĞİL ADAY ÖNEMLİ

Adaya göre veririm. Çünkü memleketi için çalışacak biri olmalı. Partiye göre verilmez. Parti iyidir fakat yönetimdeki kişi iyi değildir. Bu dengeyi bozar. O yüzden belediye seçimlerinde parti değil adayı değerlendirip oy atılmalı. Bafra’ya kim hizmet yapacaksa bende ona vereceğim.

Röportaj/Elif SEKMEN – Onurcan SADIKOĞLU

REKLAM ALANI