Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Süresiz Nafakaya Son

Bafralı vatandaşlara ”Ömür boyu nafaka sisteminin beş yıla düşürülecek olsa bu konu hakkında yorumunuz ne olurdu” sorusunu yönelttik.

Süresiz Nafakaya Son
REKLAM ALANI
10 Ekim 2018 12:36 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:15

Bafra ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Bugün ki gündemimizde Adalet ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlarının süresiz nafaka uygulamasını masaya yatıracak iken, nafaka süresinin beş yıla düşürülmesi konuşulması var. Bizde Bafralı vatandaşlara ”Ömür boyu nafaka sisteminin beş yıla düşürülecek olsa bu konu hakkında yorumunuz ne olurdu” sorusunu yönelttik.

NURHAN EKİM

BEŞ YIL UYGUNDUR

Bence ömür boyu olması doğru değil. Beş yıla düşürülmesi, bayanın ve erkeğin geçim durumunu da hesaba katan bir hareket. Çünkü ömür boyu olduğu zaman geçim sıkıntısı çekenler olacaktır. Beş yıl uygundur.

NURŞEN YAMAN

BEŞ YIL İDEAL OLUR

Bence iyi oluyor. Düşmesi gerekliydi zaten. Ömür boyu bakmak zor olabilir. Her insanın durumu bir olmuyor. Kimisinin iyi kimisinin kötü. Beş yıl ideal bir zaman olur.

HASAN POLAT

SUİSTİMAL EDENLER VAR

Ömür boyu nafaka olması iyi bir şey. Çünkü mağdur olan kişiler olabiliyor. Bu yönden onlara hitaben iyi bir şey. Fakat bunu suiistimal edenler, uyanıklık yapanlar da var. İmam nikâhı yapıp evlilik olayı oluyor. Bunlar yanlış şeyler. Dediğim gibi suiistimal edenler harici diğerleri için beş yıla düşmemesi gerekli diye düşünüyorum.

ŞAKİR YILDIRIM

DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Doğru olmadığını düşünüyorum. Fakat bir bayanın sürekli bir erkekten de faydalanmasını istemem yani. En azından kısa bir süre olabilir ama ben nafakanın kaldırılmasından yanayım. Neden bir erkek sürekli yükümlü halde olsun ki. Ben komple kalkmasından yanayım.

FEDAİ ÖZKAL

İSTİSMAR EDEN DE ETMEYEN DE VAR

Şimdi nafaka sistemini istismar edenler de var etmeyenler de var. Gerçekten ihtiyacı olanlar varsa ömür boyu olsun. Tabi ki biz evlendiğimiz kadına ölene kadar bakmak mecburiyetimiz var. Ama şimdi ayrılık olduğunda herkes kendi yoluna. Bu yüzden beş yıla düşmesi gayet mantıklı ve yerinde bir hareket olur. Çünkü nafaka sistemi olduğu sürece kendi bağımsızlığını ilan etmiş bazı bayanlar alttan almayıp erkeği bilerek bu duruma getirebiliyor. Veya ihtiyacı olmadığı halde alanları da oluyor. Bu benim tamamen kendi düşüncem. Ben bu yüzden dolayı beş yıla düşmesini doğru buluyorum.

SALİHA GÜNER

BİRAZ OLUMLU BAKIYORUM

Bence herkes kendi ayakları üstünde durmalıdır. Bu yüzden ömür boyu olmaması iyi olur. Fakat bu zamanda kadınlar işi gerçekten zor. Zor olduğu için de erkeğin beş yıl boyunca nafaka ödemesine biraz olumlu bakıyorum.

ADEM MADEN

EVLİ KALINDIĞI SÜRE BOYUNCA OLMALI

Bana göre beş yıla düşecek olması daha mantıklı. Sonuçta iki kişi ayrılık yaşamışsa mantıklı. Fakat çocukları varsa bakımı falan üstlendirilebilir. Yani ömür boyu nafaka sistemini doğru bulmuyorum. Aslında sadece evli kaldıkları süre boyunca nafaka sistemi olsa daha mantıklı ve düşünceli bir hareket olur. Yani iki ay evli kalındıysa iki ay nafaka öder veya iki yıl evli kaldıysa iki yıl nafaka öder. Sistemin bu şekilde olması iki taraf açısından da daha çözüm odaklı olur diye düşünüyorum. Tabi keşke hiç ayrılıklar yaşanmasa.

SEVDA NUR ZENGİN

BU ZAMANDA KADINLARIN İŞİ ÇOK ZOR

Ben kadınlar açısından beş yıla düşmesini hiç iyi düşünmüyorum. Maddi açıdan bir süre katkısı olacak. Fakat süre bittikten sonra kadın ne yapabilecek. Günümüzde iş imkânları kısıtlı. Kadınlara karşı saygısızlık veya tacizler çok fazla. Böyle bir zamanda kadın tek başına çok zorluklar içerisinde kalıyor. Bu yüzden beş yıla düşmesini istemezdim.

UĞUR ATEŞ

KADINLARA SAHİP ÇIKILMALI

Ben buna karşıyım. Bence ömür boyu devam etmeli. Kadınlara boşandıktan sonrada olsa sahip çıkılmalı.

ZİYNET EFE

ÖMÜR BOYU OLMASINDAN İYİDİR

Beş yıla düşürülecek olması ömür boyu olmasından iyidir diye düşünüyorum. Çünkü bana kalırsa çiftler sadece evli kaldıkları süre boyunca nafaka ödemeliler. Bu sistem olduğu zaman hem kadınlar daha sosyal hayatta birazcık da olsa aktifleşir hem de erkek hak ettiği yükü sırtlamış olur. Oysa belirttiğim gibi ömür boyu nafaka ödemesi doğru değil.

OSMAN TUNÇ

BEŞ YIL YETERLİ BİR SÜRE

Düşürülmesini isterim. Beş yıl da yeterli bir süre. Beş yıl boyunca nafakasını ödedikten sonra herkes kendi yoluna gidebilir. Çocukları olduğu sürece 18 yaşına kadar, yani reşit olana kadar zaten bakmakla yükümlü.

İRHAN ALNIAÇIK

NAFAKA CAYDIRICI OLABİLİR

Bence ömür boyu devam etsin. Ben boşanmalardan yana değilim. Ciddi bir sorun olmadığı sürece kimsenin boşanmasını istemem. Beş yıla düştüğü zaman boşanma sayısının artacağını düşünüyorum. Yani nafaka caydırıcı olabilir. Bu yüzden nafaka sisteminin ömür boyu devam etmesini istiyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.