Dolar 32,4239
Euro 34,7459
Altın 2.429,46
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Okul Önlerindeki Suçlara İlişkin Bafralılara Sorduk

55Yenigün Gazetesi olarak bir Bafralı vatandaşların görüş ve düşüncelerini almak adına Bafra sokaklarına çıktık

Okul Önlerindeki Suçlara İlişkin Bafralılara Sorduk
REKLAM ALANI
29 Eylül 2018 14:23 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:13

Bu kez Bafralı vatandaşlara “okul çevresinde artan suçlara ilişkin Bafra Emniyetinin okul çevresinde devriye gezmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklinde sorduk. Gelen yanıtlara baktığımızda memnun olduklarını ve suçların azaldığı yönündeydi

KADİR KURT:

DEVRİYE GEZMELERİ GÜZEL BİR ŞEY

Güvenliklerden memnun değilim. Bizleri dışarıya salmıyorlar. Dışarı çıkmamıza müsaade etmiyorlar. Ama polislerin okul önlerinde devriye gezmeleri, bulunmaları iyi bir şey. Bazen okul çıkışlarında kavgalar oluyor. Bunları önlemek için okul önlerinde bulunmaları güzel bir şey.

UĞURCAN KÖSE:

OKUL ÖNÜNDE POLİSLERİN BULUNMASI YERİNDE BİR HAREKET

Bu sistemin daha önceden gelmesi gerekirdi. Ve sadece bayan güvenlik olması yetersiz. Çünkü okul önlerinde yeri geliyor kavga eden öğrenciler oluyor. Bir bayanın kavgaya ne kadar müdahale edebileceği çok önemli. Polis gelene kadar ortalama 10 dakika geçer. Ve Bu 10 dakika içerisinde kavga zaten başlar ve biter. Bu yüzden bana göre bayan güvenlik biraz yetersiz kalıyor. Bafra’da zaten sınırlı sayıda polis olduğu için bu gibi konularda güvenliği başka yöntemlerle arttırmaları gerektiğini düşünüyorum. Bafra’da yeterli polisin olmadığı için Bafra’ya biraz daha polis atanması gerektiği kanaatindeyim. Bunun sebebi ise Bafra’ya baktığımızda çok olay oluyor. Ve bunlar daha da sık hale gelmeye başladı. Artık insanlar bu durumdan çok huzursuz olmaya başladı. Bu yüzden Bafra’ya biraz daha polisin atanması gerektiğini düşünüyorum. Son olarak okul önlerinde gezen polislerin olması çok iyi bir şey. Çünkü yaşadığımız dönemde hele de Bafra için artık güvenlik daha da önemli hale geldi. Ve bu yüzden öğrencilerin kendilerini güvende hissetmeleri için polislerin okul önlerinde gezmeleri tam yerinde bir hareket.

İSMAİL KÜÇÜK:

SUÇ ORANI AZALIR

Tabi ki memnunum. Onlar olmasa öğrenciler kolaylıkla kötü alışkanlıklara yönlendirilebilirdi. Polislerin okul önünde devriye gezmeleri veya beklemeleri olumlu bir şey. Fakat bazen yeri geliyor okul içerisinde bulunan bir arkadaşını görmeye gelen oluyor, bunlara yapılan sorgu, öğrenci üzerinde kötü etki yaratabiliyor. Şu yönden de bakacak olursak polislerin okul önlerinde sık sık bulunmasının ardından küçük yaşlardaki suç oranının azalacağı kanaatindeyim.

ARZU ÇEVİK:

ÇOCUKLARIMIZ EMNİYETTE

Çocuklarımız için, sağlıklı ve kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde eğitim görebilmeleri için, polislerin veya güvenlik görevlilerin okul içinde veya etrafında bulunmaları çok güzel bir şey. Ortalık zaten kötü durumda. Uyuşturucusu, esrarı çok arttı. Bu açıdan polislerin de okul etrafında devriye gezmeleri çocuklarımızı emniyette tutuyor. Böylece suç oranı da azalmış oluyordur diye düşünüyorum.

BARAN YAVUZ:

POLİSLERİMİZ SAYESİNDE SESSİZ VE SAKİN

Okul önlerinde artık eskisi gibi kavga veya herhangi bir olay olmuyor. Eskiden daha sıktı şimdilerde polislerimiz sayesinde sessiz ve sakin olmaya başladı. Okul içerisinde bulunan güvenliklerinde olması, okul içerisindeki öğrencilerin dışarı ile etkileşimini azaltıyor. Bu da öğrencinin okuluna düzenli gidip gelmesini sağlıyor.

RECEP ÇAKIR:

SUÇ ORANININ FAZLA AZALDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Evet memnunuz. Çünkü bu sıralar okul önlerinde çok eroin ve hap satanlar var. Polislerimizin bu konuda gereğini yapması, önlemini alması çok güzel bir şey.  Bunun yanı sıra servisçiler yüzünden de çıkan olaylar oluyor. O yüzden orada bulunmaları bu açıdan da önemli. Fakat suç oranının fazla azaldığını düşünmüyorum.

FERHAT KARACA:

BAZEN TACİZLER OLUYOR…

İyi bir şey. Bazen tacizler oluyor, kızlara karşı sarkıntılık, terbiyesizlik oluyor. Bunları önlemek adına polislerimizin orada bulunması güzel bir davranış.

SEÇİM YILDIZHAN:

KESİNLİKLE CAYDIRICIDIR

Kesinlikle memnunuz. Çünkü çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli. Okul önlerinde polislerimizin olması, okul içerisinde güvenliğin olması işlenecek suçlar için kesinlikle caydırıcıdır.

ALAADDİN CAYNAK:

BAFRA TEHLİKE ALTINDA

Şu an da okuyan bir çocuğum yok. Ama çocuklarımın okuduğu dönemlerinde hiç iyi değildi. Şu anki durumu bilmiyorum. Bu yüzden bence güvenliğin arttırılması gerekiyor. Çünkü dışarıda çok tehlikeli şeyler var. Bundan yaklaşık 6 yıl önce kadar Bafra Emniyeti bir broşür dağıtmıştı. Emniyetteki uyuşturucudan kayıtlı çocuk sayısı beş bin civarlarındaydı. Bu yüzden Bafra çok tehlike altında. Polislerin okul etrafında devriye gezdiğini söylüyorsunuz. Dediğim gibi şu an da bu konu hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat eğer böyleyse tahminimce suç oranında düşüş yaşanmıştır. Hele de bekçi sistemi geldikten sonra kesinlikle azaldığını düşünüyorum.

ŞENGÜL CAYNAK:

POLİSİN, GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN, ZABITASININ OLMASI GÜZEL BİR ŞEY

Çok güzel bir şey. Polislerimizin çocuklarımızın güvenliğini sağlamak adına okul etrafında bulunmaları, devriye gezmeleri, güvenliklerin okul içerisinde nöbet tutmaları, zabıtaların etrafta dolaşmaları çok güzel bir şey. Eşime katılıyorum. Aynı şekilde bende suç oranının azaldığını düşünüyorum.

BURAK KEÇELİ:

BAFRA’NIN PİSLİĞİ BİTMİYOR

Evet memnunum.  Kendi zamanımdan bahsedecek olursam, Kızılırmak Lisesi mezunuyum. Bizim zamanımızda da aynı şekilde siviller geziyordu. Ama yeterli miydi hayır yetersizdi. Çünkü Bafra gibi bir yerde yaşıyoruz. Güvenlik önlemlerinin de Bafra gibi bir yere az olduğunu düşünüyorum. Kendi yaşadığım şehri kötülemek istemem fakat pisliği bitmiyor. Yani güvenlik önlemi yetersiz ama polislerimiz görevlerini yerine en iyi şekilde getiriyor.

FURKAN GÖÇER:

KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM

Çok memnunum. Bende bir lise öğrencisiyim ve polislerin okul etrafında devriye gezmeleri ve bulunmaları sayesinde kendimi güvende hissediyorum.

SİBEL ERGÜN:

CAYDIRICI ÖZELLİĞİ OLUYOR

Okul önlerindeki güvenliklerinin yüksek seviyede olması güzel bir uygulama. Okul önlerindeki kavgalar, sözlü ve fiziksel tacizler bakımından azalma görünüyor. Okul çevresinde devriye gezen polis araçları güvenlik açısından daha iyi olmuş. En azından olayları hem önleme hem de caydırıcı özelliği oluyor. Genel olarak memnunum ve bu uygulamanın devamının gelmesini yetkililerden arz ediyoruz.

Röportaj/55 Yenigün Gazetesi/Elif Sekmen – Onurcan Sadıkoğlu

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.