Dolar 32,3729
Euro 34,6838
Altın 2.416,31
BİST 10.049,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Bafra Sanayi Esnafına Sorduk

Yenigün Gazetesi olarak Bafra insanının görüş ve düşüncelerini almak adına bu kez Sanayi esnafının derdini dinledik

Bafra Sanayi Esnafına Sorduk
REKLAM ALANI
13 Eylül 2018 14:01 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:18

Yenigün Gazetesi olarak vatandaşın görüş ve düşüncelerini almak adına, Sanayi esnafı olarak herhangi bir şikayetiniz, sıkıntınız derdiniz var mı, dile getirmek istediğiniz bir durum var mı ve bu konularda Bafra Belediyesinden beklentileriniz nelerdir şeklinde sorduk. Aldığımız ortak cevap ise oluşan su birikintileri ve akıntıları yönündeydi.

Uğur Ethem Tabak:

MAZGALLARIN HEPSİ TIKALI

Bafra Belediyesinden alt yapı ile ilgili çalışmalarını bekliyoruz. Mazgallarımızın hepsi tıkanmış bir şekilde. Bunları temizlemelerini bekliyoruz. Yağmur yağdığında bu sebepten ötürü çok sıkıntı çekiyoruz.

Erol Kavak:

BAZEN BENİM BİLE KORKTUĞUM OLUYOR

Sanayi bölgesinde çok fazla köpek var. Çoçuklarımız sabahın erken saatlerinde okula gidecekleri zaman korkuyla gidiyorlar. Bazen benim bile korktuğum oluyor. Barınağımız var ama ne işe yarıyorsa bu barınak bilmiyorum, bu köpekler böyle saldırgan bir şekilde sokakta dolaşıyorlar. Bu duruma bir an önce el atmaları gerekiyor.

Yahya Yıldırdım:

PİYASADA İŞ YOK

Sıkıntı, dert, bunları sadece esnaf olarak değerlendirmeyelim. Çünkü genel anlamda sıkıntı içerisindeyiz.Ben emekliyim fakat emekli maaşı yetmediği için sanayide esnaflık yapıyorum. Bu halde bile durumu zor götürüyorum. Çünkü herşey pahalı olduğundan piyasada iş yok. Bunun harici sanayimizde de ufak tefek sorunlar sıkıntılar var. Yağmur yağdığında burada su birikintisi oluyor. Dükkanlarımızın içerisi hep su oluyor, mağdur oluyoruz. Bafra Belediyesinden ricam; bu mazgalları temizlemelerini istiyorum.

Aziz Varilci:

SANAYİNİN ÇÖPLÜK HALE GELMESİ

Bizim en büyük sıkıntımız, sanayinin çöplük haline gelmesidir. Bafra Belediyesinden en çok istediğim şey bu. Acilen bir çöpcü. Bu bölgenin sıklıkla temizlenmesi gerekiyor.

Serdar Çayil:

BİR AN EVVEL BELEDİYE BU DURUMA EL ATMALI

Sanayi esnafı olarak en büyük sıkıntımız eleman sıkıntısı. Çalışmak ve işi öğrenmek isteyen eleman bulamıyoruz. Yeni nesilde eleman yetişmiyor. Şu anda en son biz kaldık bu işi bu sektörü yürütecek. Bizden sonra bu işi yürütecek eleman yetişmiyor çünkü eleman bulamıyoruz. Birde yer, mekan sıkıntımız var. Bir çok dükkan olması gerektiğinden çok küçük. Büyük dükkan almaya kalksan çok yüksek para isteniyor. Bunun harici ben tamir için bir araba aldığımda onu bitirmeden ikinci arabayı alamıyorum. Alsamda sıkış ık şekilde iş yapamıyorum. Sanayi sitesinde bazı büyük boş dükkanlar var. Bunlar depo olarak kullanılıyor. Bizim böyle büyük dükkanlara ihtiyacımız varken oralar depo olarak kullanılıyor. Benim için başka bir sıkıntı yok. Bu sıkıntılarda benim için önemli ve giderilmesini istediğim sıkıntılar. Bafra Belediyesinden de eleman konusunda yapabilecekleri bir şey olduğunu zannetmiyorum. Fakat, bir an evvel sanayi sitesiniin genişletilmesi veya başka bir yere daha büyük bir şekilde yapılarak taşınması. Belediyenin buna öncü olarak bir an önce el atması gerekiyor.

Nuh Bacakçı:

KOKUDAN DURULMUYOR

Derdimiz sıkıntımız çok. Bunların en başında gelen, geceleri buraya arabasıyla gelip drift atanlar. Bunun için buraya bir bekçi istiyorum çünkü kapılar da kapanmıyor.  Bunun yanı sıra çok fazla sayıda köpek var. Köpeklerden ötürü çok tedirgin oluyoruz. Son olarak ızgaraların içi toz toprak dolu. Yağmur yağdırğı zaman buralarda çok su birikintisi oluyor.Bafra Belediyesinden en kötü şu ızgaraları temizlemelerini bekliyoruz. Sanayi sitesinin üst tarafı Dededağ Mahallesi. Yağmurdan ötürü hayvan pisliği hep bu tarafa geliyor ve kokudan durulmuyor.

Bülent Bayrak:

BÜTÜN DÜKKANIMI SU BASTI

Sanayimizde su basma durumları yaşanıyor. Yağmur yağdığında giderler tıklaı olduğundan su birikintileri meydana geliyor ve bu da dükkanlarımızın içine taşıyor. Daha 2 gün önce yağan yağmurdan ötürü Dededağ Mahallesinden bu tarafa Kızılırmaktaki gibi su geldi. Bütün dükkanımı su bastı. Boya malzemelerimin hepsi perişan oldu. Belediyenin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum.

Zeki Zorlu:

SIKINTIMIZ ZAM

Sıkıntımız, doların yükselmesinden ve gelen zamlardan ötürü. 100 TL’ye aldığımız ürün 200 TL oldu. 200 TL’ye aldığımız ürün 300 TL oldu. Böyle olunca da pek iş yapar halde değiliz.

Kızılırmak Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Dursun Ali Yücel:

CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR

Şu anda bizim en önemli problemimiz yağmurlu havalarda üst sanayii bölgesinden ve yukariki mahallelerden gelen su akıntıları. Sanayii Sitemizin alt yapısı yeterli gelmediğinden dolayı su akıntısına mağruz kalıyoruz. Bu konuyla ilgili SASKİ’den görevli arkadaşları çağırdım ve beraber durumla ilgilendik. Alttaki boruların çok yetersiz olduğunu çürümüş olduğunu ve tıkanmış olduğunu gördük.Boruların bir kısmını gece 21.00’a kadar birlikte çalışarak temizledik ve açtık. Fakat tekrar böyle bir yağmur yağdığında tekrar aynı şey olacaktır. Bizim bu yaptığımız geçici bir çözüm. Kalıcı bir çöüm yapılması için ciddi bir çalışmanın yapılması lazım. Bunun için yetkili kişilerle görüşüp olayın ana problemini ve çözümlerini detaylı bir şekilde konuşup sorunu çözeceğim. Bu konunun ana sorumlusu Bafra Belediyesi midir, SASKİ midir bilmiyorum ama yetkili kişilerle görüşüp, öğrenip yardımlarını, duruma el atmalarını isteyeceğim.

Hakan İpek:

BAFRA BELEDİYESİ BURAYLA HİÇ İLGİLENMİYOR

Genel anlamda olan sıkıntı yağmur yağdığında oluşan su birikintileri veya akıntıları. Bunların sebebi de yağmurun bir anda yağması falan değil. Mazgalların içinin toprakla dolması, tıkanmasıdır. Bafra Belediyesinin bu konuda hiçbir çalışmasını göremiyorum. Burayla ilgilendiklerini de pek söyleyemem. Etrafa bakıldığı zaman ise fark edildiği gibi her taraf çöp içerisinde. Burası Sanayi bölgesi olduğu için temiz olmasını beklemiyoruz. Fakat temizlenmemesini de beklemiyoruz.

Faruk Özdemir:

SANAYİ SİTEMİZ YETERLİ GENİŞLİĞE SAHİP DEĞİL

Sanayi bölgemiz çok dar. Site olarak yeterli genişliliğe sahip değiliz ve dükkanlar yeterli büyüklükte değil. Buraya gelen müşteriler arabalarını çekecekleri yer bulamıyor. Buradaki sanayi esnafına daha geniş ve büyük dükkanların olacağı şekilde bir bölgeye ihtiyaç var. Çünkü bu yüzden ötürü çoğu esnaf burada iş yapamıyor.

Ferhat Konuş (Soldaki):

İŞ YAPAMIYORUZ

Dertlerimiz çok da fakat bunların en başında dükkanların çok dar olması geliyor. Dükkanların dar olmasından dolayı iş yapamıyoruz. Aynı zamanda sokak olarak da çok dar. İnsanlar arabalarını çekecek yer bulamıyor. Bafra Belediyesinden bu konuyla ilgili bir çalışma bekliyoruz. Çünkü esnaf olarak bu durumdan hiç memnun değilim. İş yapamıyoruz.

Fikret Acar (Sağdaki)

ALT YAPI ÇOK KÖTÜ

Bence buradaki en büyük sıkıntı yağmur yağdığında oluşan su birikintileri. Yolda yürünecek gibi değil. Bazen yukarı ki köylerden akıntılar meydana geliyor. Dükkanları su basıyor. Giderlerin hepsi tıkalı. Alt yapı çok kötü. Borular hem eski hem de yeterli değil. Belediyenin acilen alt yapıyı yeniden yapılandırması gerekiyor.

Abdulkadir Çeyil:

ÇOK SAYIDA KÖPEK VAR

Köpeklerden ötürü bazen iş çıkışımda eve gitmekte korku yaşıyorum. Çok sayıda köpek var ve hemen hemen hepsi saldırgan bir şekilde. Köpeklerin buradan alınmasını isterdim. Bir de dükkanlar çok dar iş yapmakta zorluk yaşıyoruz.

Cavit Sezer:

ÖNCEDEN HİÇBİR ŞEYİMİZ ALINMIYORDU

Şimdiki belediye başkanımız temizlik konusunda falan olsun birçok konuda atak yaptı. Bayağı bir düzenleme getirdi. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. Önceden hiçbir şeyimiz alınmıyordu. Şimdi çöplerimiz alınıyor, temizlik yerinde yapılıyor. Yani her şey düzenli bir şekilde gidiyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.