Dolar 32,2830
Euro 34,6912
Altın 2.435,71
BİST 10.011,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Bafralılara Sorduk. Af Çıksın Mı?

Yenigün gazetesi olarak her zaman olduğu gibi Bafralıların görüşlerini almak adına sokağa çıktık

Bafralılara Sorduk. Af Çıksın Mı?
REKLAM ALANI
11 Eylül 2018 20:18 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:19

Yenigün Gazetesi olarak vatandaşın görüş ve düşüncelerini almak adına, Hemen hemen her seçim öncesi af gündeme getiriliyor bunun sebebi sizce nedir, sizce af çıkmalı mı ve kimlere çıkmalı şeklinde sorduk. Ortak cevap ise “kader mahkumlarına af çıksın” oldu.

BUNU GENELDE MHP YAPIYOR

Emre Şahinol:
Genel olarak Türkiye’nin her seçiminde yapılıyor bu. Bunu genelde MHP gündeme getiriyor. Ecevit zamanında çıkan aflar olsun, sürekli MHP tarafından gündeme taşınıyor. Bunların sebebi hüküm sayısına baktığımızda bayağı elle tutulur bir şekilde hükümlü, suçlu var. Sebebini bunlardan dolayı diye düşünüyorum. Bence af şu şekilde gelmeli. Sadece borçtan ötürü hapis yatanlara gelmeli.

10 BİN TL YÜZÜNDEN HAPİS YATACAĞINA…
Nihat Gök:

Kader mahkumu insanlar var. Bunlar tabi ki bir süre ceza yedikten sonra aklı başına gelmiştir herhâlde. Ve onların da cezalarını çektiklerini düşündüğüm için bir af gelebilir diye düşünüyorum. Tabii şöyle bir durum var her suçluya af getirilmemeli. Tecavüzcüsü var, katilleri var, çocuk istismarcıları var, teröristleri var. Bu gibi suçlulara kesinlikle af getirilmemelidir, hatta cezası hafifletilmemelidir. Fakat şimdi kredi kartı borcu olup 3 ay 5 ay yatanlar var, zaten durumu olsa borcunu öder diye düşünüyorum. 10 bin TL yüzünden hapis yatacağına çıkarılsın dışarıda çalışsın borcunu o şekilde ödesin. Demek istediğim işte bu gibi şahıslara af getirilsin isterim.

BU SUÇ SAYILMAZ BENCE
Soner Sancar:

Af konusunun seçim öncesi sürekli gündeme getirilmesinin sebebi doğal olarak oy tabi ki. Çocuk istismarcıları veya buna benzer, eş değer şekilde suçlu olanlara hiçbir şekilde af getirilmesin. Fakat bir yüz kızartıcı suçlar ve suçlular var, bir de borcu olup hapis yatan suçlular var. Bu suç sayılmaz bence. Adam ödeyemez, yapamaz bunun için de kimse içerde yatmamalı. Onlara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden de böyle ceza almış kişilere af getirilmeli diye düşünüyorum.

TEKRAR BİR SUÇ İŞLEME POTANSİYELİ YÜKSEK
Metehan Kaba:
Bence af getirilmesin. Çünkü bir suç işlemişse tekrar bir suç işleme potansiyeli yüksek diye düşünüyorum. Tabi suç derecesini bilemem fakat yine de af getirilmesin.

BENCE GETİRİLMESİN
Süleyman Sağlam:

Bence getirilmesin. Özellikle taciz, vatana ihanet, tecavüz gibi suçlara getirilmesi saçma olur. Fakat borcundan ötürü yatanlar var. Veya başka hafif suçlular var. Bunlara getirilebilir.

KADER MAHKUMLARINA GETİRİLMELİ
Erdal Doğan:

Bence kader mahkumlarına af getirilmeli. Ama sapıklara, katillere, cani ruhlu suçlulara, çocuk istismarcılarına, teröristlere kesinlikle af getirilmemesi lazım.

SUÇLULAR SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDECEKLERDİR
Ramazan Kalkan:

Getirilmesin. Getirildiği taktirde suçlular aynı şekilde suç işleyecekler, suçsuzlar ise suçlara karışacaklar. O yüzden bence hiç gerek yok olduğu gibi orada kalsınlar cezalarını çeksinler. Fakat hafif suçlular var. Örneğin borcundan ötürü ceza yemiş suçlular var. Bunlar gibi suçlulara af getirilebilir.

DEVLETE KARŞI İŞLENENLERE AF GELSİN
Zeki Murtazaoğlu:

Devletle ilgili olan suçlulara af çıksın tabi ki. Fakat bizim hakkımızı gasp eden şahıslara yani bireysel suçlulara af çıkmasın. Çünkü Devlete karşı suç işleyen zaten cezasını çeker ve bir daha yapmaz. Ama Bireysel suç işleyenler akıllanacaklarını zannetmediğim için tekrar yapacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden devlete karşı işlenen suçlara af gelsin, bireysel işlenen suçlara af gelmesin.

TABANCA TÜFEK OLAYLARINA ASLA…
Eylül Doğan:

Getirilmeli ama her konuda değil. Ufak tefek suçlarda, kavga edilmiştir bu yüzden ceza almıştır bu konularda getirilmeli. Ama çocuk istismarıdır, kadına şiddettir, hırsızlıktır, gasptır, bu konularda kesinlikle af getirilmemelidir. Hele şu tabanca tüfek olaylarına asla getirilmesin.

SUÇLARI HAFİF OLANLARA GELSİN
Aleyna Gök:

Bence af şu şekilde gelmeli. Hafif suçları olan kişilere, en basit örnekle dile getirecek olursak borcundan ötürü ceza yiyen kişilere getirilmelidir. Lakin ağır suçlulara, bunlar çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, katiller gibi suçlulara getirilmesin.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.