Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Geçinmek Zorlaştı

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.

Geçinmek Zorlaştı
REKLAM ALANI
19 Ekim 2018 12:23 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:28

Son zamanlarda tartışılan asgari ücretin artıp artmayacağı konusu gündemden düşmemekle birlikte merak uyandırmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra ürün fiyatlarındaki artış da bir hayli fazla olunca bizde Bafralı vatandaşlara “Yaptığınız işe göre kazandığınız geliri yeterli buluyor musunuz” şeklinde sorduk. Aldığımız ortak cevap şu şekildeydi. “Bu şartlarda yaşamak, aile geçindirmek çok zor”

ŞEVKET DURSUN

Hemen hemen yeterli buluyoruz diyebilirim. Hor görmemek lazım diye düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun bizim geçim kaynağımız kazandığımız gelirdir. Buna da her ne olursa olsun şükretmek gerekiyor.

HAKAN SAYIM

Hayır, yeterli bulmuyorum. Çünkü ülke ekonomisi çok kötü durumdayken yapılan iş her ne olursa olsun bir aileyi geçindirebilecek şekilde yeterli gelmiyor. Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte bu durum kendisini daha çok göstermeye başladı.

ŞAHİN ATMACA

Yani biraz yeterli buluyorum. Fazla kalırı yok fakat giderle eş değer olduğu için böyle diyebilirim.

NAZIM TOPAL

Hiç yeterli bulmuyorum. Yapılan iş ne olursa olsun, kazanılan para çok az. Şu an ki asgari ücret bir aileyi geçindirmek için haddinden fazla az. Ülke şartlarına baktığımızda zaten iş olanakları çok düşük. Bununla birlikte ülke ekonomisi olarak çok zayıfız. Tüm ürünlere zam geliyor ve aldığımız asgari ücret çok yetersiz kalıyor. Asgari ücretten fazla maaş alanlarında hemen hemen aynı sıkıntıları vardır diye düşünüyorum.

MERT BİLGİÇ

Henüz çalışmıyorum, öğrenciyim fakat babamdan ve bildiklerimden örnek verebilirim. Bizim kendi iş yerimiz var. Kazancımı bize yetecek derecede iyi. Fakat gelen para direk gidere gittiği için ve giderle gelir hemen hemen eş değer olduğu için, bu ülke şartlarında pek yeterli bulmuyorum.

DURSUN ALİ DEMİR

Yeterli bulmuyorum. Ben Pazar esnafı olarak bu konuda çok sıkıntılar yaşıyorum. Her şeye zam geliyor. Bizlere rakip olarak büyük marketler var ve hem onlar yüzünden hem de zamlar yüzünden burada iş yapamıyoruz. Yapılan işle de yeterli kazancı elde edemiyoruz. Şöyle tabir edeyim. Üç sınıf vardır. Zengin sınıfı, orta sınıf ve fakir sınıfı. Bu durumlar ne kadar yaşansa da zengin hep zengin kalıyor. Fakat fakir daha da fakirleşiyor. Biz de küçük esnafız. Küçük esnaf olmazsa büyük esnaf olamaz. Herkesin kazanması için buna halk da dahil, gelir düzeyinin arttırılması, zamların çekilmesi ve küçük esnafa olanak tanınması gerekir.

AŞUR SEZER

Tabi ki yeterli bulmuyorum. Her şey pahalı. Böyle olunca halk daha az alışveriş yapıyor. Bizim cebimize de aylık yeterli para girmiyor. Bu şartlarda aile geçindirmek çok zorlaşıyor.

AYDIN KIYAK

Gelirden memnunum. Yeterli olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben balık satıyorum. Şu an çok fazla balık var ve fazla olduğundan ötürü fiyatlar ucuz. Bu yüzden fazla satış yapabiliyoruz.

MİHRİYE ZENGİN

Yeterli buluyorum. Aldığım maaş gayet makul. İş verenim bu konuda elinden geleni yapıyor ve hakkım olanı veriyor. Ülkenin bu şartlarında hem böyle iş veren hem de hak edilen maaşlı işi bulmak zor oluyor.

AHMET BALTA

Yeterli bulmuyorum. Çünkü ülke ekonomisinin şartlarına baktığımızda asgari ücret yeterli gelmiyor. Tüm ürünlere gelen zamlarla birlikte maaşların da veya en kötü asgari ücretin de artması gerekiyor. Bu artış olmadığı için şuan ki maaşları yeterli bulmuyorum.

Röportaj/Elif Sekmen – Onurcan Sadıkoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.