Dolar 32,4339
Euro 34,7397
Altın 2.433,78
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Bafralılara Bafralı Teröristi Sorduk

Yenigün Gazetesi olarak Bafralı vatandaşların görüş ve düşüncelerini almak adına her gün olduğu gibi bugün de Bafra sokaklarına çıktık

Bafralılara Bafralı Teröristi Sorduk
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2018 20:59 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:21

Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de öldürülen 6 teröristten bir tanesinin Bafralı olduğu ve cenazenin Bafra’ya getirileceğini öğrendik. Bunun üzerine Bafralılara, Bafralı teröristin cenazesinin Bafra’ya getirilmesini nasıl karşılıyorsunuz ve Bafra Şehitler ve Gaziler Dayanışma Derneğinin yaptığı açıklamada yer alan “Asri Mezarlığa sokmayız” yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz şeklinde sorduk. Bakalım neler demişler hep birlikte görelim.

Emin Varlı:

“KESİNLİKLE LEŞİNİ BAFRA’YA İSTEMİYORUZ”

Karadenizli olması üzücü bir durum. Bundan daha da üzücü olan ise Bafra’lı olması. Bu zamana kadar Bafra’da veya Karadeniz’de bu tür vatan hainlerinin olmaması gurur vericiydi. Lakin artık hainlerin bu bölgelere de sıçramış olması gerçekten çok üzücü. İnşallah bunan sonra ilk ve son olur diye ümit ediyorum. Kesinlikle leşini Bafra’ya istemiyoruz.

Osman Aksoy:

“ŞEHİTLERİMİZN OLDUĞU MEZARLIĞA SOKMASINLAR”

Valla şu anda ben sizden öğreniyorum Bafralı olduğunu. Ve bu gerçekten çok üzücü bir durum. Hele de böyle insanların Bafra’dan çıkması gerçekten bizim için çok üzücü bir durum. Şahsen bir Bafralı olarak böyle insanların Bafra’ya getirilmesini istemiyorum. Yani vatanına, milletine, devletine ihanet eden kimselerin buraya getirilmelerini istemem. Bafra Şehitler Ve gaziler Dayanışma Derneğinin yaptığı açıklamaya da katılıyorum. Bende Asri Mezarlığa gömülmesini istemiyorum. Bunlara ayrı bir yer yapsınlar atsınlar. Af edersiniz açıkçası bunların “leşlerini” demek gerekir, şehitlerimizin olduğu mezarlığa sokmasınlar, gömmesinler. Yani nereye atarlarsa atsınlar, Asri Mezarlıktaki temiz insanların içine getirmesinler.

Mahmut Hapel:

“BAFRA’YA LEKE OLARAK KABUL EDİLEMEZ…”

Terörist denilen kişi beyni yıkanmış bir kişidir. Bu nedenden dolayı Bafra’dan da çıkabilir. Bunun Bafra’ya leke olarak kabul edilmez olduğunu, bu teröristlerin her yerde olabilecek olduğunu bilmemiz gerekiyor. Daha sonra Asri Mezarlığa gömülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halka ve gençliğe örnek olarak, aldatılmaları için, mezarlığa dahi kabul edilmemeleri gerekir.

Ali Kavak:

“BU OYUNUN BİR ŞEKİLDE OYNANMASI GEREKİYOR”

İlk önce bir Bafralı olaraktan gerçekten büyük bir vicdan azabı duyuyorum. Özellikle cenazenin Bafra’ya getirilmesi yürekleri yaralıyor. Ama bu konuya iki yönde bakmak gerekiyor. Öncelikle birincisi şunu anlayamıyorum. Gençlerimiz neden ve niçin dağa çıkmak zorunda kalıyor. Neden ve niçin oralara gidiyorlar. Bu konuyu biraz açarsak, benim gözümde PKK örgütü veya diğer terör örgütleri sadece dış güçlerin birer oyuncağı, yani kesinlikle birer maşa olarak kullanılan bir örgütten ileriye gitmiyor. Birçoğu benden daha iyi biliyorlar bir hiç uğruna mücadele verdiklerini. Lakin bu oyunun bir şekilde oynanması gerekiyor. O yüzden dış güçlerden almış olduğu destekler ile kendilerini dağa çıkartıp bir dava uğruna savaştıklarına inandırılıyorlar. Bir diğer konu ise, bu gençlerin dağa çıkmasının en büyük sebebi işsizlik, işsizlik, işsizlik. Eğer biz gençlerimize dağa çıkmasını engelleyecek iş imkanları sunabilirsek, bu gençlerin ben kesinlikle dağa çıkacağına inanmıyorum. Çünkü gençlerin hiçbiri dağa çıktıkları zaman bu durumdan memnun olduklarına inanmıyorum.  Orada çok farklı şeylerle karşılaştıklarını, geri dönmek istediklerini duyuyoruz. Burada bulundukları zaman ise boşlukta olup psikolojik sıkıntılar yaşadıklarını biliyoruz. Bu boşluk ve psikolojik sorunlar anında da, asıl terörist olan kişiler tarafından kandırılıp dağa götürüldüklerini biliyoruz ve inanıyoruz. Bu olay gerçekten çok vahim ve kötü bir durum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Kanmayın kandırılmayın. Belki bugün boşlukta olabilirsiniz, fakat her zaman bir çıkış yolu vardır. Bu her zaman böyledir ve böyle bilinsin. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim. Daha sonra Bafra Şehitler ve Gaziler Dayanışma Derneğinin, “Asri Mezarlığa Gömülmemelidir” tutumunu destekliyorum, katılıyorum. Asri Mezarlıkta şehitlerimiz var. En azından sadece bu sebepten ötürü bile Asri Mezarlığa gömülmelerini istemiyorum. Bu konuya Bafra Belediyesi farklı şekilde çözüm bulmalıdır diye düşünüyorum.

 Erhan Yıldız:

“BAFRA TOPRAKLARINA SOKULMASINI İSTEMİYORUM”

Getirilmesin. Neden gelecekmiş. Bizim askerimize kurşun sıkacak sonra cenazesi bizim memleketimize gömülecek. Bu kabul edilemez. Asri Mezarlığa gömülmesini hiçbir şekilde istemiyoruz. O mezarlıkta bizim şehitlerimiz var. Şehitlerimizle aynı mezarlıkta olmasına içimiz el vermez. Bu sebepten ötürü Bafra’ya getirilmesini istemiyorum. Açık açık Bafra topraklarına sokulmasını istemiyorum. Benim iki tane abim asker. Doğuda teröristlerde savaşıyorlar. Bizim askerimize, benim abime kurşun sıkan hainlerin bu topraklara gömülmesini istemiyorum.

Mirsad Kalkan:

“BAFRALI OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY”

Bafralı olması çok üzücü bir olay. O cenazenin de Bafra’ya getirilmesi daha da üzücü bir olay. Gönül isterdi ki terör olayları bitsin. Bafra Şehitler ve Gaziler Dayanışma Derneğinin yaptığı açıklama da yer alan “Asri Mezarlığa gömülmemeli” düşüncesini destekliyorum. Orada bizim şehitlerimiz yatıyor. Onların bulunduğu yere bu vatan hainlerinin gömülmesini doğru bulmuyorum.

Koray İlhan:

“ASRİ MEZARLIKTA ŞEHİTLERİMİZ VAR”

Bafra’dan terörist çıkması çok şaşırtıcı ve üzücü bir durum. Bafra’da nasıl karşılanacak bu durum, açıkçası merak konusu. Cenazenin Bafra’ya getirilmesini istemiyorum. Getirilecek olması da üzücü. Getirildiği taktirde Asri Mezarlığa gömülmesini istemiyorum. Bu hiç doğru değil. Asri Mezarlıkta bizim şehitlerimiz var. Şehitlerimizin yanına böyle insanların gömülmelerini istemiyorum.

Ekrem Akgül:

“RAHATSIZ EDİCİ BİR DURUM”

Bence bu konunun çok fazla bilinmemesi gerekiyor. Sonuçta şehrimizden çıkmış bir terörist hoş bir durum değil. Bunun defni artık insanlara duyurulmadan gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bafra Şehitler ve gaziler Dayanışma Derneğinin “Asri Mezarlığa Gömülmemeli” tutumuna katılıyorum. Bu konuyla ilgili Bafra Belediyesi bir şey yapacaktır diye düşünüyorum. Yani onlarda defin nasıl oluyorsa o şekilde olmasına müsaade edilmeli gerektiğini düşünüyorum. Fakat dediğim gibi şu konuda katılıyorum. Şehitlerimizin yattığı Asri Mezarlığa gömülmelerini bende istemiyorum. Çünkü rahatsız edici bir durum.

Fatih Yıldırım:

“BÜYÜK TEPKİLER OLUR”

Cenazeyi Bafra’ya sokmazlar diye düşünüyorum. Bence de sokulmaması gerekiyor. Teröristin Bafra’dan çıkması gerçekten can yakan bir durum. Cenazenin Bafra’ya getirildiği taktirde büyük tepkiler olur diye düşünüyorum.

Rıdvan Pektaş:

“BAFRA’YA SOKACAKLARINI HİÇ ZANNETMİYORUM”

Teröristin Bafralı olması hiç ummadığımız bir durum. Bizler için çok üzücü bir haber bu. Bafra ve Karadeniz bölgesinde neredeyse hiç görülmemiş durumdu lakin artık bu da oldu. Teröristin cenazesini Bafra’ya sokacaklarını zannetmiyorum. Olaylar çıkabilir diye düşünüyorum. Şahsen bende cenazenin Bafra’ya getirilmesini istemiyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.