Dolar 32,5056
Euro 34,5926
Altın 2.492,40
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Bir sorduk bin ah işittik

Ak Parti milletvekillerinin meclise sunduğu bakanların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden ömür boyu ücretsiz bir şekilde yararlanmalarını öneren yasa tasarısının ardından, muhabirlerimiz Bafra halkına bu konuyla ilgili mikrofon uzattı.

Bir sorduk bin ah işittik
REKLAM ALANI
29 Kasım 2019 09:00 | Son Güncellenme: 28 Kasım 2019 19:04

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti milletvekilleri meclise,bakanların ve ailelerinin sağlık hizmetlerinden ömür boyu ücretsiz bir şekilde yararlanmalarını öneren bir tasarı sundu. Biz de Yenigün Gazetesi olarak kanun teklifi ile ilgili vatandaşın neler düşündüğünü öğrenmek için ekibimizi sahaya yolladık. Mevcut tasarının içeriğini anlatarak ‘bu yasa tasarısı hakkında neler düşünüyorsunuz?’ sorusunu vatandaşlara yönelttik.

Yaşar Genç


“DAR GEÇİMLİYİ ÖMÜR BOYU SAĞLIKTAN FAYDALANDIRSINLAR”
Onlar zaten limoncu değiller. Patateste satmıyorlar. Bakan olamazlar zaten ufak tefek zayıf bir adam olsalar. Bakanlar onlara ne hacet ömür boyu, zaten durumları iyi ki Bakan olmuşlar. Kabul etmiyorum öyle bir şeyi. Garibanı yapsınlar. Dar geçimli insanı ömür boyu sağlıktan faydalandırsınlar. Avrupa usulü öyledir. Garibanı faydalandırıyorlar. Bakanları değil. Biz çiftçi emeklisiyiz. 1 milyar 200 lira maaş alıyoruz. Nasıl yani. Ekmek 2 lira oluyor. Bakanları düşüneceklerine yani bakanlar zaten durumları iyi ki bakan olmuşlar. Gariban bir adamın bakan olma şansı yok. Ben Tayyip’i seviyorum. Ortadoğu’nun hükümdarı diyebiliriz. Karadeniz’den, ülkemizden böyle güzel bir başkan çıkmış. Ama bu şeylere biraz hassasiyet yapması gerekiyor. Böyle şeylere…

Sadık Şen

“HAK MI ŞİMDİ BU”
Tamam, güzel bir şey ama bu konuda çok mağdur çocuklarımız var. Yetim çocuklarımız var okullarda okuyan. Bakanlar zaten alıyor 25-30 milyar maaş. Onların ne eksiği var ki. Bir işçi alıyor 1 milyar maaş alıyor. Onlar 25-30 milyar maaş alıyor. Günlerini gün ediyorlar. Ama burada gariban çiftçi ne yapsın. Tansu Çiler zamanında çıktı. Biz 70 lira alırken gelir desteğini 20 bin liraya kadar düşürdüler. Hak mı şimdi bu… Adalet mi? Biz burada harman zamanı sezonda 600 liraya 700 liraya satıyoruz. Şu anda buğdayın kilosu bin 700 lira. Yazık günah değil mi? Çiftçiye yazık günah değil mi? Ama biz yine olduğumuz yerde bankaları kredilerimiz aşmış gitmiş. Faizdir, hacizdir, kiradır… Her şeyimiz ipotekli. Bütün Cumhurbaşkanımıza, başkanlarımıza da teşekkür ederim.

Ramazan Bey


“BEN DOĞRU BULMUYORUM”
Vallahi bana göre doğru değil. O kadar işsiz var. Aç var. Ben doğru bulmuyorum açıkçası. Ondan doğru değil yani bana göre. Yanlış yani yanlış bir durum. Onun için olmaması lazım. Bana göre doğru değil. Çünkü burada adaletsizlik var. Durumu iyi olmayan var. Hep kredi borçları var. Herkes halinden memnun değil.

Ahmet İpek


“NE TAMAM NE HAYIR”
Ya, ücret şey etmeyecekler ama ne tamam ne hayır diyebilirim. Daha yeni bir şey. Zaman gösterir o işi. 1996 yılında engelli maaşı alıyordum.Engelli maaşım Bağ-Kur olduğundan kesildi. Şimdi ben Bağ-Kur’umu yaptım. Benden sıfırdan engelli raporu istiyorlar. Ben 20-30 senedir maaş alıyordum. Biraz borcum olduğu için hiçbir yerden maaş alamıyorum. Ama kendi halimde kavruluyorum şu anda.

Osman Bakırcı


“İNŞALLAH İYİ OLUR”
İnşallah iyi olur. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Geri gitmiyor. İleri gidiyor. Bundan iyisi can sağlığı… Yani mesela şu anda şu halden daha iyisi olamaz diye düşünüyorum. Belediye olsun, devleti yönetenler olsun, hepsi de çok şükür Allah’ıma.

Yaşar Türüt


“BİZE BAKIM GÜZEL”
Bu konu hakkında çok güzel şeyler düşünüyorum. İyidir. Yararlansınlar. Sağlık hizmetlerinden de memnunuz. Bize bakım güzel. Yani çok güzel yani eskiye bakarak. Hastanelerden hizmet görüyoruz. İnşallah Allah hastalık vermesin. Devlet büyüklerimize bu hizmeti verdikleri için teşekkür ederiz.

İlhan Tarım


“DEVLETİN İMKANLARI VARSA HALKTA YARARLANSIN”
Vallahi aynı haklardan bende yararlanmak istiyorum. Biz vatandaşız. Biz aslı onlar vekil. Zaten saltanat halinde yaşıyorlar. Vatandaş olarak bizde aynı haklardan yararlanmak istiyoruz. Ne hak verdiyseler onlara. Onların maaşları zaten yüksek, imkanları geniş. Şimdi böyle yedi sülalesinin de bu işlerden faydalanması adaletsiz bir şey. Madem devletin imkanları varsa halkta yararlansın aynı şeylerden.

Şener Ünel


“ADALETLİ OLMASI LAZIM HER ŞEYİN”
Önce devlet olacak, ondan sonra millet olacak. Devlette hep bakanına, adamına verirse, ne bileyim ben bir şey anlamam. Fakirinde garibanında hepsinin de olması lazım. Tutup da bugün hem oğluna vereceğim, hem kızına vereceğim, nedir yani. Ben anlayamıyorum yani bilmem. Haklı olması lazım, adaletli olması lazım her şeyin. Hak, hukuk olacak. Gariban ezilmeyecek mesele burada. Adam 7’den 11’e kadar çalışıyor bir buçuk milyar maaş alıyor. Hak mıdır bu?

Muazzez Yıldızoğlu


“ÇOK SIKINTIDAYIM”
Neyi düşüneyim. Beni götürüp getiren bir çocuğum bile yok. Çok sıkıntıdayım. Sağlık sıkıntıları bende yaşadım. Öyle böyle idare ettim. 2 göğsüm alındı. Kalpten ameliyat oldum. Bunlar hastalık işte daha. Çok derdim var. Hiçbir sigortam yok. Hastane masraflarımı işte herkes para verdi, eş dosttan aldım öyle ödedim. Bakanlar konusunda bilemiyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.