Dolar 32,4378
Euro 34,7998
Altın 2.430,42
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Bafra’da Siyaset!

Bafra’da her gün yaptığımız sokak röportajlarında bu seferki konumuz siyasiler oldu

Bafra’da Siyaset!
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2018 12:22 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:21

Yenigün Gazetesi olarak Bafralı vatandaşların görüş ve düşüncelerini almak adına, Bafra’da siyasilere güveniyor musunuz, sizce Bafra’da muhalefet görevini yapıyor mu ve Bafra Parti İlçe Başkanlıklarından memnun musunuz şeklinde sorduk. Aldığımız cevapların büyük bir bölümü olumsuz yöndeydi.


HASAN FEHMİ AKKURT: Bafra’da siyasilerimize güveniyorum desem pek doğru söylemiş olmam. Bunu sadece Bafra için de söyleyemem. Ülke çapında bir güvensizlik duyuyorum. Bunun sebebi genel anlamda ne yapıldığını ve ne yapılmadığını bilmiyoruz. Bizlere vaat edilen sözlerin her zaman tutulduğunu göremiyoruz. İşte bu nedenlerden ötürü açıkçası fazla güvenemiyorum. Muhalefete gelirsek eğer, Bafra’da görevini yapmıyor ve yapamıyor da. Çünkü muhalefet Bafra’da yok denilecek kadar görülmüyor. Parti İlçe Başkanlarını halkın içinde fazla göremiyorum. Zaten halkın içine sürekli inseler, sürekli dertlerini dinleyip çare bulmaya çalışsalar, genel anlamda memnun olurdum. Bunun harici bir işim düşse ve işim görülse memnun olacağım. Bu da olması gereken durum değil, Yani hoş bir durum değil.


ADEM MUTLU: Bafra’da siyasilerin bazılarına güveniyorum, bazılarına güvenmiyorum. Bunun yanı sıra genele baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan tutumunu olumlu karşılıyorum. Bence muhalefet Bafra’da görevini yapmıyor. Bafra Parti İlçe Başkanlarından şuan yana şahsım adıma memnunum. Ama halk bu konuda neler diyor açıkçası bende merak ediyorum. Ama dediğim gibi kendi adıma memnunum.


ALİ KAVAK: Bafra’da siyasilere güvenmeye çalışıyoruz. Buradan siyasilerimize şunları söylemek istiyorum. Yöneticilik gerçekten çok farklı ve zor bir şey. Eğer Bafra’mızı Türkiye’de, Avrupa’da tanınan ve saygın bir ilçe haline getirmek istiyorlarsa, Bafra’nın dışına çıkmalılar. Farklı şehirlere, ülkelere gitmeliler. Oradaki yönetim sitilini, çevre düzenlemesini, iş durumunu veya iş sahasını araştırıp, çok küçük bir çabayla bile Bafra’mızı yüceltebilirler. Özellikle Bafra’mıza bir misafir geldiği zaman, “Bafra’da nereyi gezebilirim” diye sorduklarında çok güzel veya özel bir yer söyleyemiyorum. Mesela elimizde çok güzel bir ırmak projemiz var. Ve her seçimlerde ırmak projesini duyuyoruz. Mesela şuan ırmak projesinin yapıldığını görüyoruz. Ama bu projenin Bafra’ya ihtiyaç duyulan bir ırmak projesi olduğunu düşünmüyorum. Bu proje, Bafra’ya daha fazla yatırım sağlayacak şekilde ve turistlik imkanlar sağlayacak şekilde yapılabilirdi. Bunun için siyasilerimizin biraz daha geniş çağlı düşünmeleri gerekiyor. En kötü ihtimalle başka şehirler, ülkeler gezebilirler. Başka kültürlerden fikirler edinebilirler. Bu projeyi yaparken yapmalarındaki amaç sadece orayı düzenlemek olmamalı. “İnsanları nasıl çekebiliriz, turistleri nasıl çekebiliriz, onlara nasıl turistlik alan imkanlar sağlayabiliriz” düşünceleri de olmalıdır. Yani demek istediğim elimizde gerçekten güzel kozlar varken biz Sedde Projesinin ötesine geçemiyoruz. Ben bir çok ülke gezdim. Denizden uzak, ırmağı olmayan yere ırmak getirmişler. Daha da ötesi tesisler kurmuşlar. Bizim ırmağımız olduğu halde bu şekilde değerlendiremiyoruz. Örneğin tekne turları düzenlenebilir, Çeşitli lokantalar açılabilir, ırmak ortasına kule şeklinde lokanta yapılabilir, bisiklet yolları yapılabilir. Yani insanlarımız dışarıdan veya Bafra’dan Pazar günleri tatillerinde gezip sosyalleşebilecekleri güzel ortam yaratılabilirdi. Ama bizim siyasilerimiz senelerdir sadece ırmak projesi diye tutturmuş gidiyorlar. Ben 40 yaşıma geldim ve Bafra bildim bileli Anadolu Kasabasının ötesine geçemedi. Bu bizler için çok üzücü bir durum. Bunun sebebi yıllardır bizleri oyaladıkları projeler ve gelişmemizi, ilerlememizi sağlamayan projelerdir.


ADEM SAĞLAM: Güveniyorum. Muhalefetin de görevini yaptığını düşünmüyorum. Bunun yanı sıra Bafra Parti İlçe Başkanlarından da memnun değilim. Çünkü halkın içine inmiyorlar. Ancak seçim zamanı geldiğinde kendilerini görüp tanıma fırsatımız oluyor. Seçim bittikten sonra ise yüzlerini tekrar göremez oluyoruz.


ASLAN KURT: Bafra’da siyasilere çok güveniyorum. Muhalefetin de görevini yaptığını düşünüyorum. İlçe Başkanlarını ise görmediğim ve tanımadığım için memnun olduğumu söyleyemiyorum. Yani memnun değilim.


ZÜBEYDE BEDİRKURUM: Siyasilerin hiçbirine güvenmiyorum. Muhalefetin ise genel anlamda görevini çok iyi yaptığını düşünmüyorum. Azınlık partiler hariç tabi bu durumdan. İlçe başkanlarından da memnun değilim. Dediğim gibi onların da görevini yaptığını düşünmüyorum.


NURİ GÜMÜŞ: Siyasilerimize çok güveniyorum. Fakat bir eksikleri var. Bafra’nın temizliği çok berbat durumda. Cadde temizlikleri olsun Mahalle temizlikleri olsun çok kötü durumda. Onun harici sadece Bafra değil tüm Türkiye siyasilerine güveniyorum. Muhalefet Bafra’da görevini yapmak konusunda biraz zayıf. Bafra Parti İlçe başkanlarından da memnun değilim. Çünkü halkın içerisine girmesi gerekirken girmiyor. Halkıyla görüşmesi lazım. Derdini dinlemesi lazım. Bizim fikirlerimizi alması lazım. Biz oy kullanıyorsak bunları yapmaları gerekiyor. Şu anlık beklentimizi karşılamıyorlar. Ama ileride karşılayacaklarını umut ediyorum.


AHMET HAKAN GÖZ: Yani güveniyorum diyelim. Belediye başkanımız değişti ama siyasilere güveniyorum. Muhalefetin de görevini tam olarak yaptığını düşünmüyorum. Çünkü eksiklerimizin olduğunu düşünüyorum. Mesela yollarımızın çoğu yapılmamış şekilde. Bazı mahallelerimizde çöp konteynırları falan yok. Muhalefet görevini yaptığı taktirde Belediyenin bu konularla ilgileneceğini düşünüyorum. İlçe Başkanlarından ise pek memnun değilim. Dediğim gibi bazı icraatları yaptıkları taktirde, yani yapılması gereken şeyleri yaptıkları taktirde her şey daha güzel olacaktır.


HAYRETTİN KESKİN: Güveniyorum, güvenmemiz de lazım. Muhalefet sadece Bafra’da değil hiçbir yerde görevini yapmıyor. Ben yurt dışında yaşadığım için İlçe Başkanlarını bilemiyorum. Ama duyduklarıma göre ellerinden geleni yapıyorlarmış.


İLYAS DURMUŞ: Kesinlikle hayır, güvenmiyorum. Çünkü bakmıyorlar bize. Bizle ilgilenmiyorlar. Muhalefet de aynı şekilde görevini kesinlikle yapamıyor. Seçim zamanı geldiğinde gözüküyorlar sonra seçim bittiğinde çekip gidiyorlar. İlçe Başkanları arasında sadece İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Bektaş’tan memnunum.


DURSUN YÜKSEL: Bafra’da siyasilere bir türlü güvenemiyorum. Güvenmek istiyorum ama her seçim öncesi gözüküyorlar ama seçim sonrası kendilerine ulaşamıyoruz. Ben Dededağı Mahallesinde yaşıyorum. Dediğim gibi her seçimde geliyorlar ziyaret ediyorlar fakat söz verdikleri hiçbir şeyi yapmıyorlar. Seçim sonrası verdikleri, vaat ettikleri sözleri tutmuyorlar. Bu yüzden de güvenemiyorum. Bafra’da muhalefet ise yok denecek derecede. Aslında muhalefetin konuşmasını, ses getirmesini istiyoruz, bekliyoruz. Fakat göremiyoruz. Son olarak ise Bafra İlçe Başkanlarını hiçbir yerde göremediğimiz için hiç memnun değilim. Hiçbir sosyal faaliyetlerde olsun, olaylarda olsun görmüyoruz. Sıkıntılarımız, sorunlarımız oluyor, suyumuz kesiliyor, elektriğimiz kesiliyor Parti İlçe Başkanlarının hiçbirine ulaşamıyoruz. Bunun için hiçbir şekilde güvenim yok.

Haber: Yenigün Gazetesi/Onurcan SADIKOĞLU

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.