Dolar 32,3786
Euro 34,7155
Altın 2.428,38
BİST 9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

“Gençliğimiz Solmasın”

Bafralılara sorduk. Gençlik Caddesinin durgunluğunun sebebi nedir

“Gençliğimiz Solmasın”
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2018 21:47 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:21

55 Yenigün Gazetesi olarak vatandaşın görüş ve düşüncelerini almak adına, Bafra Gençlik Caddesinin durgunluğu hakkındaki düşünceleriniz nedir ve ne gibi projeler yapılabilir veya yapılmalıdır diye sorduk.

Hikmet Sayar:

Öncelikle Gençlik Caddesi için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Şahin’den istediğimiz iş sahası. Burada birçok esnaf kepenk indirmiş vaziyette. Biz bir Bafralı olarak Zihni Şahin’in Bafra Belediye Başkanı iken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu gurur verici şekilde demek isteriz. Ama bunun için de iş yerimizin ve yerlerimizin bulunduğu Gençlik Caddesinin işlek bir cadde haline getirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü Gençlik Caddesi Bafra’nın en çok esnaf barındıran caddelerinden bir tanesi. Günlük ortalama kazancımız çok düşük derecede ama buna da şükür. Mesela bundan 4-5 sene önce Ziraat Bankası Gençlik Caddesine taşınmıştı geçici olarak. Ve sadece bir bankanın faktöründen dolayı bile caddede insan sayısı artmıştı. Daha da eskiye gidecek olursak caddede yürümeye yer yok denecek kadar bir kalabalık vardı. İşte bunun sebebi o zamanlar merkezi yer burasıydı. Merkezi iş yerleri buradaydı. Yani Gençlik Caddesinin tekrar eski haline dönmesini isteriz. Bunun için de bir iki banka olsun, birkaç kuyumcu olsun, birkaç büyük mağazalar olsun bu bölgeye yerleştirilirse ve bunun yanında da cadde üzerinde güzel bir ışıklandırma yapılırsa çok güzel olur. Caddemiz tekrar eskisi gibi canlı hale gelir. Buranın esnafı da bir hayli keyifli olur bu durumdan.

Osman Karagöl:

İnsanların genellikle bulundukları ve gittikleri bölgelerde bankalar, büyük alışveriş mağazaları, kafeteryalar, gibi iş yerleri bulunuyor. Şimdi baktığımızda Gençlik Caddesinde birkaç tane böyle bir iş yerleri var. Ama buraların dikkat çekici hale gelebilmesi için ilk önce ışıklandırmanın çok iyi yapılması gerekiyor. Geceleri cadde de resmen esnafın kendi dükkanının ışığından başka bir ışık bulunmuyor. Bu da bu bölgeyi biraz olsun ıssızlaştırıyor. Bunun yanı sıra trafik konusu olsun araçların dükkan önlerine park edilmeleri esnafın işini biraz daha zorlaştırıyor. Bu yüzden Bafra Belediyesinin bu konuya bir an önce el atması gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi birkaç çevre yenilenmesi ve düzenlemesi sonrası Gençlik Caddesi tekrar eskisi gibi işlek cadde olacaktır diye düşünüyorum.

Selin Usman:

Gençlik Caddesinin en büyük sorunu şu an iş sahasının olmaması. Mesela birkaç kuyumcu, banka gibi iş yerlerinin getirilmesi gerekir ki Bulvar Caddesinden pek bir yanı kalmasın ve insanlarımız bu bölgelere de gelebilsin. Bunun yanı sıra kaldırımların dar olması. Mesela Bulvar Caddesine baktığımızda, oranın kaldırımlarıyla buranın kaldırımları arasında büyük bir fark var. Oraya göre buradaki kaldırımlar çok dar. Biz Gençlik Caddesi esnafı olarak dükkanlarımızın önüne masalarımızı çıkartamıyoruz. Çünkü zabıtalar buna engel olup ezin vermiyorlar. Ama Bulvar Caddesine baktığımızda her dükkanın önünce masalar ve sandalyeler konulmuş şekilde zabıtalar tarafından izin veriliyor. Bu durum hiç adil değil. Yaz günleri masamızı ve sandalyemizi dışarı koyamadığımızdan dolayı bazen müşteri kaybettiğimiz de oluyor. Caddeden zaten insan geçmiyor, gelen müşteriyi de bazen bu sebepten ötürü kaybediyoruz. Bunun yanı sıra cadde üzerinde ışıklandırma yok denilecek seviyede.  Işıklandırma olduğu takdirde de insanların bu bölgeye geleceklerini düşünüyorum. Son olarak ise çöp konteynırı az olduğundan bazı esnaflara uzak kalıyor ve çöplerini kaldırımda ağaç kenarlarına koyuyorlar. Bafra Belediyesinden çöp konteynırı sayısını arttırmalarını, Gençlik Caddesini ışıklandırmalarını ve zabıtaların adil bir şekilde görevlerini yapmalarını istiyoruz.

Nesrin Usman:

Gençlik Caddesinin bu durgunluğunun sebebi, banka gibi merkezi iş yerlerinin caddemiz üzerinde olmamasıdır. Bunun yanı sıra çöp konteynırlarının az olduğundan dolayı ağaç kenarlarına konulması. Bu yüzden bir an önce bu konuyla ilgili Bafra Belediyesinin olaya el atması gerekiyor.

Teyfik Günday:

Gençlik Caddesinin durgun olmasının bir çok sebebi var. İlk olarak yerel yönetiminlerin tamamı belirli bir zamandan sonra Bafra’nın bu bölgesine pek bir yatırım yapamadı. Dolayısıyla buranın durumları sandıklara yansımıştır. Çünkü bu taraftaki kesimler biraz daha sol tarafa yatkın olduklarından dolayı. Gördüğümüz gibi son 20-30 senedir yerel yönetim sağ kesimlere ait olduğu için, buraya az önem verdiklerini düşünüyorum. Tabi bunu sadece yerel yöneticilerle sınırlandırmamak gerekiyor. Buradaki mal sahiplerinin, kiracılarının bakış açıları da çok önemli. Caddemizde her taraf dükkan dolu. Ama bakın bir çok dükkan bomboş duruyor. Çünkü bunun sebebi kiraların yüksek olması. Caddedeki iş olanağı zaten kısıtlıyken kiralar da yüksek olunca esnaf mecbur kepenk indirmek zorunda kalıyor. Ama Bulvar Caddesine baktığımızda kira ne kadar yüksek olursa da olsun, oradaki esnaf kirasını her şekilde karşılayabiliyor. Ve dediğim gibi bazı yatırımlar Bulvar Caddesi ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanına yapılıyor. Hal böyle olunca da insanlar akşamları oralarda daha çok vakit geçiriyor. Bunları oturup konuştukça ve değerlendirdikçe birçok sebep çıkartabiliyoruz.

“Sosyal Bir Harekettir”

Ve benim en çok dikkatimi çeken başka bir husus ise iki masa sandalye çıkarttığımızda Büyükşehir Belediyesinden zabıtalar geliyorlar hemen kaldırtıyorlar. Bulvar Caddesinde komple baştan sonra kadar her yer böyleyken burada buna müsaade edilmiyor. Bunun sebebi olarak da insanların yürümesini ve geçmesini engellememizmiş. Bakın bende insanların geçişini engelleyecek şekilde eşyaların konulmasına karşıyım. Ama bu yaptığımız hiçbir şekilde engel değil. Misal engel olsun, o zaman Bulvar Caddesindeki masa sandalyelere ne demeli. İnsanların dükkanlarının önünde oturmaları sohbetler içerisinde olsun, çayını kahvesini içerek keyiflik dakikalar geçirmesi sosyal bir harekettir. Bunun yanı sıra caddemizin güzelleştirilmesi için kaldırımlar biraz daha genişletilebilir. Yol boyunca güzel bir ışıklandırma yapılabilir. Çöp konteynırları sıklaştırılabilir. Bazı yıpranmış yerler ve binalar güzelleştirilebilir. Bunlara biraz daha önem verildiği taktirde Bafra için Gençlik Caddesi tekrar eski kudretine kavuşabilir.

Ali Yumuk:

Gençlik Caddesinin durgun olmasının sebebi bence Bafra Belediyesinin burayla ilgilenmemesi. Buraya yatırım yapmaması. Bu bölgeyi resmen dışlanmış bir şekilde bırakmalarıdır.

Hamza Yıldırım:

Bulvar Caddesinin daha merkezi bir yerde olması. Bankalarımızın ve eğlence yerlerimizin, parklarımızın ve kafelerimizin birbirine yakın ve Gençlik Caddesine uzak şekilde olmasıdır. Yani bütün merkezi iş yerlerinin olsun, Hükümet Konağı, Belediye gibi yerlerin olsun, bankalar ve kuyumcular gibi mağazalar gibi yerlerin hep Bulvar Caddesi ve Meydan tarafta birbirine yakın bir şekilde olmasıdır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.