Dolar 32,4349
Euro 34,7857
Altın 2.435,09
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Dürüst, Çalışkan ve Üretken

Gazetemiz 55Yenigün, halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Bafralılara göre “Belediye Başkan Aday Adaylarından” beklentileriniz nelerdir diye sorduk…

Dürüst, Çalışkan ve Üretken
REKLAM ALANI
2 Ekim 2018 13:30 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:21

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan gazetemiz 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.Türkiye yeni ve yepyeni bir seçim atmosferine doğru giderken vatandaşlara bu kez de, “Belediye başkan aday adaylarından beklentileriniz nelerdir?” sorusunu yönelttik.

İşte aldığımız cevaplar…

GÖKHAN UNCU:

DONANIMLI OLMASI GEREKİYOR

Öncelikle yaşadığı şehri çok iyi tanıyan birisi olması gerekiyor. Şehrinde tüm hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlayabilmeli. Özellikle trafikle alakalı problemleri çözebilmeli. Çünkü trafikte müthiş bir zaman ve yakıt kayıpları yaşanıyor. Bunun haricinde de alt yapı ile alakalı da ileriye dönük hiçbir sorun yaşanmaması için tüm hizmetlerini fenni bir şekilde yapabilecek donanımda olması gerekiyor.

BEKİR BAYRAK

VATANDAŞLA İLGİLENSİN

Öncelikle vatandaşıyla ilgilenmesini isterim. Çevreyle ilgilensin, esnafla ilgilensin. Yani sürekli dışarıda insanların yanında, sorunlarını ilk ağızdan dinleyip icraatı yapabilecek biri olmalı. Şimdiki yeni başkanımız da eskilerine göre biraz daha iyi gibi. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. Belediye başkanlığına aday olacak kişilerin de sürekli vatandaşın yanında olup sorunlarını dertlerini dinlemesi gerekir.

İLYAS DURMUŞ

MİLLETİ KANDIRMASINLAR

Dürüst olmasını isterim. Yalan söylemeyecekler. Misal, bunu veya şunu yapacağım diye milleti kandırmayacaklar. Koltuk sevdasına vaatler verip başkan olduktan sonra o vaatleri yapmayan çok başkan gördüm. Aday olacak kişilerin bu şekilde davranmamasını istiyorum.

NAİM GÖRECİ

YURT DIŞINI  GÖRMESİ GEREKİYOR

Önce şunu söyleyeyim. Başkan adayı kim olursa olsun önce dünyanın büyük şehirlerini gezmesi lazım. Hong Kong, Venedik, Paris, Amsterdam, Berlin gibi yerleri gezmesi lazım. Şehircilik nedir bilmesi lazım. Çünkü oradaki alt yapı nasıl, insanlara turistlik açıdan nasıl yerler sağlanmış, imkanlar yapılmış görmeleri lazım. Aday olacak kişiler farklı yerlerden kültürlere sahip olmalılar ki kendileri başkan olduğunda Bafra için faydalı bir şeyler yapabilsinler. Yıllardır Bafra’da trafik sorunu, otopark sorunu yaşıyoruz. Aslına baktığımız da bu sorunlar için çok güzel çözümler var. Fakat yapılamıyor. Bunun sebebi daha iyisini araştırıp öğrenmedikleri içindir. Demek istediğim de tam olarak bu. Var olan bir sorunu çözmeye karar vermişler ise bunu en iyi şekilde yapmaları onların görevi. Bakın, Bafra Ovası düz bir arazi. Fakat yıllardır Bafra’da bisiklet yolumuz yok neden. Yıllardır sedde projesi var. Projenin bitmemiş olmasını da konuşabiliriz fakat o ayrı bir konu. O proje daha farklı bir şekilde turistlik alana çevrilebilirdi. İşte bunların yeterli bir proje olmaması, Bafra’ya bir hareketlilik, kültürel alanda bir gelişme katmamasının sebebi, bu zamana kadar gelen başkanların yeterli kültüre sahip olmamasıdır. Size daha basit bir örnek vereyim. Eskişehir denize kıyısı olan bir şehir değil. Fakat plajı da var denizi de var. Bizler Bafra olarak Türkiye’nin en büyük üçüncü ırmağına sahibiz. Ama ne plajımız var ne turistlik bir alanımız. Bu yüzden dediğim gibi yurt dışındaki büyük şehirlerin gezilip, benzer sorunların nasıl çözüldüğüne dair bilgiler alınmalıdır.

TUĞRUL ERDOĞAN

BAFRA’DA BİRÇOK SORUNA BASİT ÇÖZÜMLER GETİRİLİYOR

Belediye başkanlığına aday olacak kişiler bizler için dürüst, görevini laikiyle yerine getirebilecek ve başarabilecek kişilikte olmasını isterim. Bafra’mız için faydalı şeyler yapabileceğine ilk olarak kendi inançlı olmasını isterim. Bafra’da bu zamana kadar yapılmamış ve yanlış yapılmış bir çok proje var. Bu konulara en ince ayrıntısına kadar inceleyip yapabilmesini isterim. Ve aday olacak kişilerin en önemlisi yurt dışı kültürüne sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Bafra’da birçok soruna basit çözümler getiriliyor. Aday olacak kişiler de yurt dışına gidip oradaki bazı şehirleri Dünya’da marka haline gelmiş şehirleri inceleyip görmelerini isterim.

MUSTAFA YÜKSEL

İŞSİZLİĞİ ÇÖZMESİNİ İSTİYORUM

Her şeyden önce vatanına milletine bağlı, dürüst ve adaletli olmasını istiyorum. Bu yüzden A partisi, B partisi fark etmiyor. Mesela şu an bulunduğumuz parkın biraz daha genişletilmesi gerekiyor. İnsanlar yazın buraya sığmıyorlar. Akşam karanlık çöktüğünde park ışıkları yanmıyor. Bunları görmesi lazım. Yapılan bir şeyi yaptım diyerek bırakmaması lazım, sonuna kadar gitmesi, daha iyisini nasıl yapabilirim diye istişare yapması gerekli. Birde çevre temizliğine biraz daha önem göstermeleri gerekiyor. Bazen bakıyorum bazı insanlar iki adım yürümemek için çöplerini balkonlarından iple sarkıtıyorlar. Bu resmen çevre kirliliğidir. Bunları dikkate almaları gerekir. Gerekirse cezalarını yazsınlar. Çünkü bu hem ayıp bir şey hem de çevre kirliliğine sebep olacak bir hareket. Bunların yanı sıra aday olacak kişilerden en çok çözmelerini istediğim konu ise işsizlik. Bafra’da işsizlik oranı çok yüksek. Bizler birer vatandaş olarak meclise sesimizi duyuramıyoruz. Fakat onlar bunları yapabilirler. O yüzden Aday olacak olanlardan ricam şudur. Gençlerimize iş imkanları sağlamalarını istiyorum. Bafra’da binlerce genç işsiz. Üstelik bu gençler üniversite bitirmiş gençler, yazık günah yani. Daha sonra baktığımızda sırf işsizlik yüzünden kötü yola düşen gençlerimiz oluyor. Kim ister çocuğunun kötü yola düşmesini. Belediye başkanlığına aday olacak kişilerden en çok istediğim şey budur. İşsizlik sorununa çözüm.

BİROL YILMAZ

BAFRA’YA HİZMET ETMEK İÇİN KENDİSİNİ ADAMALI

Karakter olarak düzgün karakterde olmasını bekleriz. Dürüst bir insan olmasını isteriz. Son olarak da Bafra’ya hizmet etmek için kendisini adayacak birini isteriz. Bu hizmetlerden ilk beklentim ise, şu an da sularımız pekiyi değil. Eskiye göre biraz daha iyi olabilir fakat hala içilir bir vaziyette değil. İlk olarak kesinlikle bu sorunun çözülmesini istiyorum. Bunun yanı sıra bazı mahalle aralarında sıkıntılı yerler var. Bazen geçmeye korkuyoruz. Bazı yollarımızın durumu çok kötü. Aday olacak insanların bunları dikkate almalarını istiyorum.

ALİ KAVAK

BİZ DEDİĞİ GÜN HALKI KAZANDIĞI GÜNDÜR

Belediye Başkanlığına aday olacak arkadaşların ilk önce “benden ziyade biz” demesini bilmesi gerekiyor. Biz dediği gün halkı kazandığı gündür. Ama belediye başkanlığına aday arkadaşlarımızdan genelde şunu görüyoruz. “biz” derken bunu genelde yakın akraba çevresinden algılıyor. Eğer bunu sadece akrabaya değil de halka yayarsalar, o zaman hepimizin kazandığı gün olur. Başka bir konu, belediye seçimleri olsun başka seçimler olsun şunu bir türlü anlamış değilim. Bu kadar mitingler, bu kadar flamalar, bu kadar çevre kirliliği, çevre gürültüsü neden yapılıyor. Bunu hala çözmüş değilim. Bunların yerine farklı aktiviteler, farklı programlar olabilir. Çünkü geçen seçimlerde gördük korna sesleri, siren sesleri olsun gece 2’ye devam ederek çocuklarımız uyuyamadı. Neden ve niçin. Bunların gidermesini tavsiye ediyorum. Bir diğer konu olarak da, belediye başkan adayı olacak arkadaşlarımızın ikinci dönemi düşünmelerini istemiyorum. Çünkü ikinci dönemi düşündüğü gün kaybettiği gündür. Ben her zaman şundan yanayım. Geldiğim süreçten gittiğim sürece kadar arkamda ne bıraktım, hangi eseri bıraktım, halk arkamdan beni iyi diye mi anacak yoksa kötü mü anacak veya yapmış olduğum hangi iş ile anacak. Belediye başkan adaylarının koltuğa oturduğu zaman kendilerine bunları diyebilmeli. Bafra’mızın bugün kökleşmiş sorunları var. Trafik; Bafra bir ovadan ibaret ama bugün trafik hat safhada. İnşaat sektörüne bakıyoruz, hem ben diyoruz. Hiç kimse demiyor ki “ben bu binayı iki metre geri çekeyim, yollarımız geniş olsun, halkımız feraha rahata kavuşsun.” böyle bir şey kimsede söz konusu değil. Bu hepimiz için de geçerli aslında. İlk önce “ben’den” ziyade “biz” demesini öğrenmemiz gerekiyor. Bir de belediye başkan adayları seçimler öncesi çok güzel vaatlerde bulunuyorlar. Seçim öncesi yaptıkları şeyler de oluyor. Fakat belediye başkanı seçildikten sonra maalesef vermiş olduğu bütün vaatleri unutuyorlar. Bugün sedde projemiz; güzel proje fakat bir türlü sonuca ulaşamıyoruz. Belediye başkan adaylarından temennim ben yerine biz demesiniz öğrendikleri zaman ve halka vermiş olduğu sözü seçimi kazandıktan sonra da verebiliyorsa ve bana sadece seçim zamanı değil diğer dört beş yıl boyunca sürekli benim yanımdaysa o belediye başkanı benim gerçekten belediye başkanımdır. Belediye başkanı seçildikten sonra da a partisi, b partisi yerine Türk Bayrağını takabilmektir. Çünkü bu şekilde her kesime seslenir ve herkesin yanında olabilir. Böylelikle kendisi, hepsi benim vatandaşım diyebilir, halkta bizim belediye başkanımız diyebilir. Son olarak belediye başkan adaylarımızdan şu konuda farklı bir proje bekliyorum. Dışarıdan birisi geldiği zaman, veya Bafra’da yaşayan insanların Pazar günlerini güzel bir şekilde değerlendirebileceği, Bafra ile özleşebileceği güzel bir turizm projesi bekliyoruz. Bugün dışarıdan gelen Bafra’yı es geçerek Gerze veya Sinop’a gidiyor. Bafra’da denizimiz var, barajımız var ama hiçbirini istediğimiz bir şekilde kullanamıyoruz. Dediğim gibi benim belediye başkan adayları olacak kişilerden beklentilerim bunlar. Bafra’da gerçekten kemikleşmiş sorunlar var. Çok basit sorunlar olabilir fakat kemikleşmiş sorunlar. Bunların giderilmesi temennim.

RAMAZAN KALKAN

TURİZMİ CANLI TUTMALARINI İSTERİM

Belediye başkanlığına kendimi örnek gösterebilirim. Aslında ben kendimi düşünüyorum fakat param yok. Param olmadığı için de destek bekliyorum. Soruya gelirsek Bafra’mız için yapılması gereken ne varsa belediye başkan adayı olacak kişilerin bunları yapmalarını ve yapacaklarından emin olmak isteriz. Özellikle turizmi canlı tutmalarını isterim. Karakter olarak şu karakterde olsun diyemem fakat bunun için ben kendimi örnek gösterebilirim.

MEHMET GÖK

KOLTUK SEVDASINA MİLLETİ KANDIRMASINLAR

Belediye başkanlığına aday olacak kişilerin öncelikle dürüst olması gerekli. Halkı için vaat ettiklerini kazandıktan sonra da yapmasını istiyorum. Koltuk sevdasına milleti kandırmasınlar. Koltuğa oturduktan sonra yan gelip yatmamalılar. Başkan seçildikten sonra da özellikle bu Alaçam Caddesinin genişletilmesini istiyorum. Yollar ve kaldırımlar çok dar buraya bir şekilde bir çözüm bulmaları gerekli.

MECİT DEMİR

CUMHURBAŞKANIMIZIN İSTEDİĞİ GİBİ

Ben bir AK Parti üyesi olarak şunu söyleyebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızın istediği gibi, doğru dürüst halkın arasında olan, mütevazı, dizlerini kırabilen bir aday istiyorum vatandaş olarak. Gelen kişiden de ilk olarak yapmasını istediğim şey mezarlık önündeki yolun tadilatının yapılması. Çünkü herkesin ihtiyacı olan, cenazesi, mezarlık ziyaretlerinde o yol kullanılıyor. Bozuk bir şekilde olması hoş değil. Bir vatandaş olarak ilk olarak oranın yapılmasını istiyorum.

HAYRULLAH KESKİN

HALKI DÜŞÜNMESİ LAZIM CEBİNİ DEĞİL

Hırsız olmaması lazım. Sözünün eri olması lazım. Halkı düşünmesi lazım cebini değil. Bugün gördüğümüz maalesef çalmak, çırpmak, hırsızlık serbest. Tek kişiden emir çıkıyor ve herkes ona boyun eğiyor. Kendi fikri yokmuş gibi bir kişinin fikriyle 80 milyondan fazla insanı idare etmeye kalkıyorlar. İnsanlığın dışında her şey var. Ahlaksızlık, yalan, iftira ve dinin neresinde yalanlara, hırsızlıklara, iftiralara, ahlaksızlıklara yer bulduklarını ben bilmiyorum. Bunların yüzünden ben dini bilmez, tanımaz oldum. Benim okuduğum Kuran – ı Kerim’de böyle hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık yoktu. Bunlarda hepsi var. O yüzden benim adaylardan beklentim olsa da onlar halkın değil de tek bir kişinin hizmetinde olduğu için bir anlamı yok benim beklentilerimin.

GÖKHAN YOĞURTÇU

YANDAŞLIK YAPMASIN

Belediye başkan adaylarından isteğim, halk için belediyenin imkanlarını zorlaması yani su faturalarını, elektrik faturalarını düşürmesi, kaldırımlarımızı güzel yapması ve geniş yapması. Özellikle çocuk parklarının, belediyeye ait yeşillik alanlarının daha da güzelleştirilmesini istiyorum. Aday olacak kişilerden başkan seçilen olduğu zaman kendine değil de halka hizmet etmesini istiyorum. Yandaşlık yapmamaları lazım. Gençlere önem vermesi ve gençlerin önünü açarak gençleri her alanda kullanması lazım. Onlara iş imkanları sunmaları lazım.

MEHMET ÖZKAN

GÖZLE GÖRÜNEN ŞEYLER GÖRÜNMÜYOR

Öncelikle halka hizmet edecek, halkın ve ilçemizin gelişeceği işler yapması gerek. Yani bazen gözle görünen şeyler görülmüyor. Bunları dikkate almasını istiyorum. Yani açıkcası hizmet ve başka bir isteğimiz yok.

MAHMUT ŞENYURT

HALKINA SADIK OLSUN

Ahlaklı düzgün ve halkına sadık olsun. Ne kadar fazla düzgün olursa bizim için o kadar hayırlı olur.

KAMİL KURT

BİZİMLE ÇAMURA KADAR GİRERDİ

Öncelikle Mimar veya mühendis olması lazım. Çünkü yapacağı başkanlık Belediye Başkanlığı. Bir doktordan, Bir avukattan belediye başkanı olmaz. Eskiden Hasan Aslan vardı. Bizimle çamura kadar girerdi. Ama şimdikiler öyle değil. Halkın içine inmesi lazım. Halkla iç içe olması lazım. Vatandaşın sıkıntısını kendi kulağıyla tek ağızdan dinlemesi lazım. Ben adaylardan bunları istiyorum.

EMİR ÇOLAK

ŞİMDİKİ BAŞKAN GİBİ OLMALI

Şu an ki başkanımız gibi halkın yanında olmaları lazım. Hizmeti en iyi şekilde verebilmek için tüm imkanları zorlaması lazım.

İBRAHİM YALÇIN

GEREKSİZ YERE YOL YAPIP YOL BOZMASIN

Düzgün bir kişilikte olmasını istiyorum. Yaşadığımız ve bulunduğumuz şehri daha da güzelleştirme çabasında olmasını istiyorum. Daha faydalı işler yapmak için mücadele etmesini istiyorum. Gereksiz yere yol yapıp yol bozmasın. Halkın gezip dolaşacağı yerler yani yeşil alanların daha çok olmasını istiyorum.

SALİM ÇELİK

TOPLUMA YAKIŞIR BİR İNSAN OLMALI

Topluma yakışır bir insan olmalı. Sonra, adam seçmeyecek, ayrım yapmayacak. Son olarak da partili ayırt etmeksizin herkese eşit davranmalı.

Ahmet Özdek

ÖZGÜVENE SAHİP OLMALILAR

Vatandaş için varını yoğunu ortaya koyacak biri olmalı. Herhangi bir problem icabında başkan olacak adaylarımız, kendilerini üstesinden gelebilecek potansiyelde görmeli ve o özgüvene sahip olmalı diye düşünüyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.