Dolar 32,3578
Euro 34,7548
Altın 2.437,05
BİST 10.013,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Bafralılara Sorduk! Elektrik Faturalarından Memnun musunuz?

Yenigün Gazetesi olarak bir Bafralı vatandaşların görüş ve düşüncelerini almak adına Bafra sokaklarına çıktık

Bafralılara Sorduk! Elektrik Faturalarından Memnun musunuz?
REKLAM ALANI
28 Eylül 2018 10:57 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:13

“Büyük dengesizlik”

Bu kez Bafralı vatandaşlara elektrik faturasına yansıyan zammı ve tutarı değerlendirmelerini istedik. Gelen yanıtlara baktığımızda olumsuz bir tepki vardı

AYŞE HALICI:

YÜKSEK OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM

Eskiden fazla olduğunu düşünüyordum fakat şu an doğal gaz kullanmama rağmen uygun olduğunu düşünüyorum. Çünkü eskiden şohpen kullanıyordum bundan ötürü fazla geliyordu. Şimdi de evde zaten 2 kişi yaşıyoruz. Bunun neticesinde fazla bir giderimiz de olmuyor. O yüzden elektrik faturasının yüksek olduğunu zannetmiyorum.

NURAN AKSOY:

FAZLA YAKMADIĞIM HALDE FAZLA ÖDÜYORUM

Çok zam geldi. Benim fikrimce yaklaşık 30-40 TL civarında boşa ödeme yapıyoruz. Fazla yakmadığım halde fazla ödeme yapıyorum. Eskiden 50 TL ödüyorsam şimdi 150 TL ödüyorum. Arada çok büyük bir fark var. O zamanlarda aynı elektriği yakıyordum, şimdi de aynı elektriği yakıyorum.

NECATİ ŞAHİN:

TEK KELİMEYLE YÜKSEK

Tek kelimeyle yüksek. Hele de bu sıralar daha da yüksek. Her gün zam geliyor. Ve gelen zamlar da yüksek oluyor.  Buna bizim yapacak bir şeyimiz de yok.

MEVLÜT VURAL:

YAZIK GÜNAH

Elektrik faturaları bu sıralar çok yüksek geliyor. Her ay zam yapılıyor. Tabi bundan halkın haberi yok. Yaktığımız 80 TL’lik elektrik faturaya 140 TL olarak yansıyor. Bu nasıl böyle oluyor bilmiyorum ama yazık günah. Yok bakım parası, yok gezi parası, yok fiş parası diyerek 60 – 70 TL fazla alıyorlar. Eskiden aynı derecede kullandığımız elektriğe 60 TL öderken şimdi 140 TL’den aşağı ödemiyoruz.  Bunu bir şekilde düzeltmeleri gerekiyor.

ESAT UYMAZ:

BENCE YÜZDE 20’DEN FAZLA

Elektrik faturaları için yüzde 10 zam dediler ama bana kalırsa bu yüzde 20’den fazla. Tükettiklerimize bakıyoruz 130 TL gelen fatura 200 TL’den fazla.

NAİM GÖRECİ:

ADALETLİ BİR SİSTEM DEĞİL

Adaletli bir sistem değil. Çünkü kaçak elektriklerin faturalarını da biz ödüyoruz. Yaktığımız elektriğin tutarına bakıyoruz, birde gelen faturanın tutarına bakıyoruz, arada çok büyük bir dengesizlik var.

MURAT ALTUNIŞIK:

DEVLETTEN DURUMA EL ATMALARINI İSTİYORUM

Şu an bir ailenin 150 TL’den aşağı faturası yok. En az 50 – 60 TL’lik oynamalar oluyor. Vatandaşa gelen faturalarda dikkatli olmaları gerektiğini söylemek isterim. En üst sağ köşede tükettiğimiz bedel var. Sonrasında aşağı doğru nereden ne kadar elektrik kullanmışsak yazıyor. Yani aradaki en az 50 – 60 TL’lik fark belli oluyor. Vatandaş 70 TL’lik tüketim yapmış ise 140 TL olarak ödeme yapıyor. Bu duruma da kimse bir şey demiyor. Üzücü olan da bu zaten. Devlet büyüklerinden bu duruma el atmalarını ve göz ardı etmemelerini istiyorum.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.