Dolar 32,5094
Euro 34,9413
Altın 2.435,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Yerli Üretim Şart

Bafralı vatandaşlara bu kez “Yerli üretimi destekliyor musunuz” şeklinde sorduk.

Yerli Üretim Şart
REKLAM ALANI
17 Ekim 2018 12:07 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:13

“Yerli ve milli üretim, yerli ve milli bakış açısı artık Türkiye’nin en önemli politikasıdır” sözlerinden yola çıkarak günümüzde yaşanan ekonomik krize çözüm olabilecek, yerli üretiminin önemini vurgulamak adına bugünkü röportajımızda “yerli üretimi destekliyor musunuz” dedik

Yerli Üretim Şart

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Son dönemlerde yaşanan kriz hemen hemen herkesi etkilemiş durumda. Konuyla alakalı bir çok profesör ve siyasetçilerden yorumlar dinliyoruz ve bir çok sebeplerin olduğu dile getiriliyor. Fakat bunlardan en önemlisi yerli üretimin az olması ve birçok ürünün dolar bazında yurt dışından ithal edilmesi. Bu da ülkemizde ekonomik krize yol açıyor. Bizde Bafralı vatandaşlara bu kez “Yerli üretimi destekliyor musunuz” şeklinde sorduk. Aldığımız cevaplar neticesinde yerli üretim şart diyebiliriz.

SATILMIŞ ŞAHİN

Destekliyorum. İlk olarak Amerika’ya hayır diyorum. Türkiye ekonomisinin kalkınması için yerli üretim yapmamız şart.

ALTUN KARAYİĞİT

Destekliyorum. Çünkü Türkiye ekonomisinin kalkınması ve çiftçinin kazanması ve kazandırması için yerli üretim şart.

KADİR ULUTAŞ

Destekliyorum. Ülkemizin sağlıklı bir ekonomisi için yapılması şark olan bir şey.

MUSTAFA HACIOĞLU

Destekliyorum. Yarınlarımız için, geleceğimiz için sürekli yapmamız gereken şey yerli üretim. Dışarıdan ürün illaki alacağızdır. Fakat her ürünü dışarıdan alırsak şu an olduğu gibi ekonomik sıkıntılar yaşarız. Bu yüzden bizlerin ekonomik alanda diğer büyük devletler gibi güçlü olması için yerli üretime ağırlık vermemiz lazım.

İSMAİL ARSLAN

Memleketimizin rahat bir ekonomiye kavuşması için yerli üretim çok önemli bir husus. Bizler üretim yaptıkça dış ülkelere satış yapmaya başlarız. Böyle olunca da, sürekli dış ülkelere ödeme yapmak yerine onlardan ödeme almaya başlarız. Bu yüzden hepimizin yerli üretime destek vermesi gerekiyor.

YILMAZ KÖSE

Yerli üretim ülkemiz için, hepimiz için olması gereken en önemli politikadır. Ayrıca yatırımdır. Yerli üretim yaptıkça, her alanda ve günden güne daha fazla yapmaya başladıkça ülke ekonomisi istenilen duruma gelecektir. Yerli üretim bizim desteğimizden daha çok önce devletimizin yapması gereken bir destek. Çünkü bize bu konuda olanağı ve imkânları ancak devletimiz sağlayabilir. Dışarıdan ürün almayı hiç kimse istemez diye düşünüyorum. Neden dış devletlerine para kazandıralım ki. Onlar üretebiliyorsa biz de üretebiliriz. Üretimin getirisi her zaman vardır ve kârlıdır. Bu yüzden yerli üretime destek veriyorum. Hepimizin de vermesi gereken bir durum bu. Ayrıca öncelik hükümetin desteğidir.

SELMA ÇIĞIR ODABAŞ

Tabi ki destekliyorum. Ülkemiz için bu en doğru karar, en doğru yatırımdır. Göründüğü gibi şu anda bir çok ürünü dışarıdan alıyoruz. Bu bizler için daha fazla daha fazla zarar anlamına gelir. Hem ülkemizin gelir düzeyi azalır, hem de vatandaşın cebindeki para azalır. Bunlardan ötürü ülke ekonomisinin kalkınması için hepimizin yerli üretimi desteklemesi gerekir ve hepimizden önce de devletin bu konuda doğru politika uygulaması gerekir.

OSMAN AYDOĞAN

Yerli üretimiz desteklemeyecek insan olmaz. Fakat yerli üretime en büyük desteği verecek olan hükümettir. Hükümet son zamanlarda yerli üretim olan bir şey bırakmadı. Mesela şeker fabrikalarından tuttun, Bafra pirinç bölgesi olduğu halde yurt dışından ithal edilen pirinçlere kadar her şeyi dışarıdan alıp, sonra da çıkıp yerli üretime destek çağrısı yapmakla olmuyor. Bu politikayla çok zor. Bu yüzden de hükümetin bu politikası değişmeli. Yoksa bu şekilde devam ederse ülke şu an ki halinden daha kötü durumlara sürüklenecek.

RIFAT DİLMEÇ

Evet destekliyorum ve herkesin de desteklemesi lazım. Çünkü en başta ülkemiz için ve sonra bizler için yerli üretim çok önemlidir. Bu önemin sebebi ise ekonomiye dayanmaktadır.

DİLARA ÖZKURT

Evet destekliyorum. Ülke ekonomisinin kalkınması için, güçlenmesi için destekliyorum. Ülke ekonomisinin gidişatı iyi olmadığı sürece bizde ekonomik zarar görebiliriz. Bu durumlardan kârlı çıkmanın tek yolu yerli üretim diyebilirim.

YAĞMUR ÇİFTÇİ

Destekliyorum ve herkesin de desteklemesini istiyorum. Ülkemiz adına, bizler adına, daha iyi bir yaşam adına yerli üretim yapmamız  iyi olur.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.