Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bafralılara Sorduk “Herkes duyarlı olmalı”

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor

Bafralılara Sorduk “Herkes duyarlı olmalı”
REKLAM ALANI
5 Ekim 2018 12:59 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 13:13

Bafralı vatandaşlara bu kez de organ nakline ihtiyaç duyan insanlar için, organ naklinin önemini vurgulamak adına sorularımızı yönelttik.

ZEKİ BATI

ORGAN BAĞIŞLAMAK HAYAT KURTARIYOR

Ben yaşımdan dolay  organ bağışıyla ilgili pek bilgim yok. Fakat yanımdaki arkadaşların aracılığı ile konuyu detaylı bir şekilde öğrendim. Ben şahsım adıma şunu diyebilirim ki, en kısa sürede organlarımı bağışlayacağıma ve sağlıklı olan herkesin bağışlamasına kanaat getirdim. Çünkü organ bağışlamak hayat kurtarıyor. Bu da bir insanın yaşayabileceği en güzel duygulardan bir tanesi.

SEFER YILMAZ

ORGANLARIMIN HAYAT VERMESİNİ İSTERİM

Şu anlık ölmeyi düşünmüyorum. Fakat tabi ki öldüğümde organlarımın birisine hayat vermesini çok isterim. Henüz organlarımı bağışlamadım, yalnız bu saatten sonra bunu yapacağım.

RAMİZ ŞAHİN

ÖMÜR BOYU MUTLULUK VERİR

Organ bağışlamak çok güzel bir düşünce ve hareket. Bir organ bir vatandaşın canı kurtarır, ayakta tutar. Ve bir insanın hayatını kurtarmak tarif edilemez bir duygu olur. Ömür boyu mutluluk veren bir hareket olur.

ŞÜKRÜ AZAR

HERKESİN DUYARLI OLMASINI İSTİYORUM

Organ bağışı hepimiz için çok güzel bir şeydir. Ben mesela bundan üç dört yıl önce bütün organlarımı bağışladım. Hatta çocuklarıma da söyledim ki; hayat bu belki erken ölebilirim, insanlık halidir. O yüzden herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Ben bağış yaptığımdan dolayı çok huzurlu hissediyorum. Gönlümü çok rahat ve mutlu hissediyorum.

SERKAN KURT

BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLMALIYIZ

Vatandaşlarımızın tüm organlarını bağış yapmasını isterim. İnsanlarımızın daha güzel, sağlıklı yaşamaları için böyle kibar ve düşünceli bir harekette bulunarak organlarını bağışlamalarını isterim. Çünkü günümüzde hastalıklar çok ölümcül olabiliyor. Bazen bazı organlarımız iflas ediyor olabiliyor. Bundan dolayı birbirimize yardımcı olmalıyız. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. “Bizim başımıza da gelebilir” düşüncesi olmalı diye düşünüyorum.

KEMAL KOCA

BAĞIŞ KONUSUNU YANLIŞ ANLAYANLAR VAR

İlk olarak şunu belirtebilirim. Ben de organlarımı bağışladım ve çok mutlu hissediyorum. Ayrıca halkımızın bu konuda daha fazla duyarlı olmasını istiyorum. Bağış deyince hayattayken bağış yapacağını zanneden, bilen insanlarımız var. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerekiyor.

NURAY GÜREL

ÇOK ETKİLENMİŞTİM

Eşim henüz yeni ameliyat oldu ve hastanede organ nakline ihtiyacı olan hastaları gördüğüm zaman çok etkilendim. Bu sebepten ötürü organlarımı bağışlayacağım ve insanların bu konuda çok duyarlı olmalarını bekliyorum. Bu gerçekten çok güzel bir şey.

MUAMMER ER

BİZLER DE MUHTAÇ OLABİLİRİZ

Tarif edilemez bir duygu. Bir insana bir insan tarafından hayat verilmesi, veya hayatının kurtarılması gerçekten çok duygusal bir durum. Hepimizin organ bağışı yapmasını tavsiye ederim. Çünkü organ nakline muhtaç olan birçok insan var ve ayrıca bizler de muhtaç olabiliriz.

BUSE BÜYÜKKESKİN

BAŞKA BEDENLERE HAYAT VERSİN

Organ bağışı önemli bir hareket. Her insanın organını bağışlaması gerekiyor. Ben öldükten sonra benim organlarımın başka bedende hayat bularak, hayat bulduğu bedeni yaşatmasını isterim.

MEHMET VAROĞLU

HERKESİN DİKKATE ALMASI GEREKEN BİR KONU

Organ bağışlarının, herkesin dikkate alması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. İnsanların, kaza veya sonu ölümle biten herhangi bir durumda organlarının çürüyüp gitmesi yerine farklı bedenlerde insanlara hayat vermesi için organlarını bağışlamalarını isteyenlerden ve düşünenlerden biriyim.

CELAL BÖREKÇİ

HALK BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Bence yapılması gereken bir şey. Sonuçta bir hayat ölürken başka bir hayat kurtarılıyor. Bu konuda da halkımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Çünkü ben bu yaşıma kadar çevremde organ bağışı yapan birisini görmedim ve duymadım. Bu yüzden yetkili kurumlardan bu konuda halkı bilinçlendirmek adına projeler veya çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Röportaj/55 Yenigün Gazetesi/Elif Sekmen – Onurcan Sadıkoğlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.