Dolar 32,4455
Euro 34,7397
Altın 2.437,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Dolmuşlar Sınıfta Kaldı

Bafra’nın ve Bafralıların sesi olan 55 Yenigün, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor.

Dolmuşlar Sınıfta Kaldı
REKLAM ALANI
16 Ekim 2018 12:53 | Son Güncellenme: 27 Ekim 2018 17:14

Bafralı vatandaşlara bu kez de “Dolmuş şoförlerinden memnun musunuz” şeklinde sorduk. Aldığımız cevaplara göre dolmuş şoförleri sınıfta kaldı.

SERKAN CEZAİRLİ

Memnun olmam için bir sebep yok. Dolmuş durakları varken, durakta beklemeyen yolcular alınıyor. Eğer yolcu durakta beklemiyorsa almasın bu onun suçu olmaz. Hatta öncelik durakta bekleyen yolcu olsun. Birde fazla yolcu alabilmek için insanları sıkışık sıkışık oturtuyorlar. Hatta ön koltuğa iki kişi alıyorlar ve bu yasak olduğu halde. Bunlardan ötürü hiç memnun değilim.

MUSTAFA YAMANLI

Şu şekilde memnun değilim. Yolcu almak için durduğu zaman yolu engelliyor ve hemen de kalkış yapmadıkları için hem yayaya hem de sürücülere engel oluyor. Özellikle tek yönlü yollarda rastgele durmamaları lazım. Dolmuş dediğin dolmuş durağında durması lazım. Fakat maalesef şehrimizde dolmuş durağı yeterli derece de yok.

BİRAL DEMİR

Dolmuş şoförlerinin kendilerinden memnunum. Fakat bazı yollarımızın tek yönlü olması sebebiyle arkada bekleyen otomobillerin hakaretine uğrayabiliyorlar. Bu yüzden de zor durumda kalıyorlar. Buna çare olarak belediyemizin durak yerlerini daha fazla yapmaları gerekiyor. Ayrıca dolmuş durağına park edenlere ceza gelmeli ve dolmuş durağında beklemeyen yolcular da dolmuşa alınmamalı. Dolmuş fiyatlarını normal buluyorum. Zaten aldıkları ücret fazla değil. Şu an bir litre mazot 6 TL 40 Kuruş olduğundan zaten buradan çıkıp sanayiyi dolanıp gelse 1 TL 50 kuruş yakar. Bu sebepten ötürü bence fiyatlar makul.

NACİ YAMAN

Memnun değilim. Örneğin ben araba kullanırken dolmuşların arkasında olmamaya özen gösteririm. Çünkü ne yapacakları hiç belli olmuyor. Bir anda durmaları, kalkmaları gibi anlık hareketlerle bazen tehlike yaratabiliyorlar. Bir de ön koltuğa iki kişi aldıklarını görüyorum. Fakat ön koltuğa sadece tek bir yolcu almaları gerekiyor. Kısacası çok fazla kural ihlalleri yapıyorlar.

SEDAT TOM

Hiç mi hiç memnun değilim. Anlık durmaları olsun, anlık kalkışları olsun tehlikeli hareketler yaparak yayayı ve diğer otomobilleri tehlikeye atıyorlar. Daha sonra ön koltukta tek yolcu alma hakkı varken iki kişi oturtuyorlar.

MELİH KALKAN

Bazı bölgelerde çok hızlı kullanıyorlar. Dolmuş içerisindeki yolcuları ve dışarıdaki yayaları tehlikeye atacak hareketler yapıyorlar. Bu yüzden memnun değilim. Dolmuş fiyatları ise pahalı fakat onlara göre olması gereken fiyatlar diye düşünüyorum. Çünkü yakıt fiyatları çok fazla arttı.

NİHAT GÖK

Öncelikle dolmuş şoförlerinden memnun olmayışımın sebebi, boş yolda yavaş gitmeleridir. Bazen hem yavaş giderek hem de yol ortasında yolu almak için anlık durmalarında trafiği tıkıyorlar. Birde hemen hemen tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da AKBİL sisteminin olmasını istiyorum. AKBİL olduğu zaman hem yolculara kolaylık sağlanacak hem de şoförlere.

İSLAM ARSLAN

Memnun değilim çünkü, çok hızlı gidiyorlar ve bazen de hiç durmuyorlar. Bilinçsiz hareket ediyorlar. Oysa ki ben günde hemen hemen beş defa dolmuşa biniyorum. Bunun harici dolmuş fiyatları şu an ki yakıt fiyatlarına göre gayet normal.

EMİRHAN KAHRAMAN

Ben memnunum. Çünkü gideceğim yere kadar bırakıyorlar. Dolmuş fiyatlarını ise maalesef çok  pahalı buluyorum. Özellikle öğrenciler için dolmuş ücretlerinin biraz düşürülmesini isterim.

VİLDAN HACIOSMANOĞLU

Memnun değilim. Maalesef geç geliyorlar. Bu yüzden ulaşım zorluğu yaşıyorum. Daha sıklıkla geçseler bu sorun ortadan kalkabilir. Dolmuş ücretlerini biraz yüksek buluyorum. Biraz daha uygun olmasını temenni ediyorum.

ÇİĞDEM KESEN

Memnun değilim. Çünkü ön koltukta tek bir yolcu alması gerekirken iki yolcu alıyor. Bu hem yolcuların sıkışmasına, rahat oturamamasına, hem de herhangi bir olumsuz durumda yolcuların mağdur olmasına sebep oluyor. Bir de yolcu almak için yolun ortasında durmak zorunda kalıyorlar. Dolmuşlar ve yolcular için dolmuş duraklarımız var. Hem yaya orada beklemeye özen gösterirse hem de dolmuş şoförleri sadece durakta bekleyenleri almaya özen gösterirse, sadece dolmuşların sebep olduğu trafik sorununa çözüm olmuş olur.

İZZET KESEN

Hiç memnun değilim. İnsanlar resmen üst üste oturuyorlar, inerken binerken birbirlerine temas oluyor ve bu hepimiz açısından rahatsız edici bir durum. Şoförlerin daha tertipli ve düzenli olmaları gerekiyor. Ben de otobüs şoförlüğü yapıyorum. Kılık kıyafetime, saçıma sakalıma dikkat ediyorum. Dolmuş şoförü arkadaşların da bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Sonuçta halka hizmet ediyorsak kılık kıyafet, saç sakalımıza dikkat etmemiz lazım. Bazıları var, resmen tarladan gelmiş direksiyon başına geçmiş bize hizmet ediyor para alıyor ama arabalar maalesef pislik içinde. O zaman onlar ya  evlerinde de öyleler yada işi ciddiye almıyorlar. Bu  konuda kendilerinin daha duyarlı olmalarını istiyorum.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.