Dolar 32,5047
Euro 34,9280
Altın 2.437,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Bafra’da tarihin en büyük yatırımları

Bafra İlçesi’nde belediye yönetimi, kendi kurduğu asfalt, kilitli parke taşı, bordür gibi tesislerle 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, yol ve kaldırım yaptı. Belediye, maliyetleri de yüzde 50 oranında düşürdü

Bafra’da tarihin en büyük yatırımları
REKLAM ALANI
19 Ocak 2018 19:47

Bafra Belediyesi, asfalt ve kaldırım çalışmalarında kendi tesislerini kurarak dışa bağımlılığa son verdi. Bafra bir yandan bu tesislere sahip olurken diğer yandan doğal gaza kavuştu. Yol ve kaldırımları yapıldı.  Bafra Belediyesi kendi üretip kendi yapması ile maliyetleri yüzde 50 oranında azalttı. Maddi açıdan eli rahatlayan belediye yönetimi iş makinelerini de yeniledi.

ÇİRKİN VE ZARARLI GÖRÜNTÜYE SON

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Zihni Şahin, özellikle asfalt şantiyesini yenilemekle adeta yepyeni bir dönem başlattıklarını söyledi. Şahin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “İlçemizde ekonomik ömrünü tamamlamış, çevreye ve insanlarımıza zarar veren asfalt şantiyesi şehir merkezimizde bulunuyordu. Bir işlevi kalmamıştı. Bu çirkin ve zararlı görüntülere son verdik. Şehir merkezimiz dışında 80 ton/saat kapasiteli modern asfalt şantiyesi ve plenti kurarak halkımızın hizmetine sunduk. Yaptığımız yatırımlar ile asfalt konusunda dışa bağımlıktan kurtulduk. Asfalt hammaddesini alıyor ve asfaltlarımızı kendimiz üretiyor, kendi asfalt serme makinemiz silindirlerimiz, asfalt bakım ve yama aracımız, kamyonlarımız, iş makinelerimiz ve personelimiz ile asfalt yapıyoruz. Doğal gaz çalışmaları nedeniyle bozulacağını bildiğimiz yollarımızda daha çabuk ve kaliteli asfalt yapmak için Bafra tarihimizin en büyük asfalt, parke taşı ve bordur tesisleri yatırımını yaptık.”

30 YILDA YAPILANDAN DAHA FAZLASI

İlçe merkezindeki 21 mahallede hizmet alanına giren 400 kilometre, yeni mahalle olan köylerde ise 2 bin 800 kilometre olmak üzere toplamda 139 mahallede 3 bin 200 kilometre yol ağına sahip olduklarına dikkat çeken Zihni Şahin, “Doğal gaz hattı döşemeleri nedeniyle yollarımızda 400 kilometreden fazla dikey ve yatay kazı çalışması yapılmış. Bu nedenle yol ve kaldırımlarımız bozuldu. Görevde olduğumuz 9 yılda ilçemize 400 bin ton asfalt yol ve 130 bin metrekare satıh kaplama asfalt yol kazandırmak nasip oldu. 9 yılda 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt yol yapmayı başardık. Bu başarı doğal gaz öngörümüz nedeniyle zamanında asfalt şantiyesi ve plenti tesisi kurmamız, asfalt serme makinesi, silindirler, asfalt bakım ve yama aracı ile iş makineleri almamız ve personellerimizin yoğun gayretleri ile gerçekleşmiştir. Bu yatırımlarımız Bafra tarihinin bu alanda ki en büyük yatırımları olmuştur. Doğal gaz çalışmaları nedeniyle bozulan yol ve kaldırımlar nedeniyle hemşerilerimizin büyük zahmetler çektiğini biliyoruz. Halkımızın,  muhtarlarımızın ve araç sahiplerinin sabır, hoşgörü ve desteklerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

80 BİN METRE BETON YOL

Beton yol çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Şahin, şu bilgileri verdi: “2014 yılı nisan ayında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile köylerimiz mahalle statüsüne geçmiştir. 21 mahalle olan sayımız 139 olmuştur. Yeni mahallelerimizin mahalle içi yolları ilçe belediyemizin hizmet alanına girmiştir Yeni mahalle olan köylerimizde 3 yılda 80.000 metre beton yol yapılmıştır. İlk defa köylerimizin içinde ki yollarda beton yol ve asfalt çalışması olmuştur.  Beton yol çalışmalarımız kesintiye uğramadan 2018-2019-2020 yıllarında ve her yıl ALLAH’IN izniyle devam edecektir. Hedefimiz hem ilçe merkezimizde hem de yeni mahallelerimizde yol problemini tamamen çözmektir. Bunun için tüm planlamalarımız yapılmış ve seferberlik halinde çalışmalarımız sürecektir.

KİLİTLİ PARKE VE BORDÜR TESİSLERİ

Bafra Belediyesi olarak Kilitli Parke Taşı ve Bordür Üretim Tesisleri’ni kurarak bu alanda da dışa bağımlılığa son verdiklerini söyleyen Başkan Zihni Şahin, “Günü düşünerek değil Bafra’mızın ve insanlarımızın geleceğini düşünerek hareket ettik. İlçemizin çevre dostu, temiz ve ekonomik yakıt olan doğalgaza kavuşması için kararımızı verdik.  Asfalt Şantiyesi ve plenti tesislerimiz, asfalt serme makinesi, silindirler, asfalt bakım ve yama aracından sonra Kilitli parke taşı ve bordür tesislerimizi kurarak bu alanda da dışa bağımlılığımıza son verdik. Bu şekilde ihaleleri aradan çıkardık. Maliyetleri azalttık. İlçemizde ki tüm kaldırım ve bordürleri bu tesislerimizde ürettik. Kendi personelimiz ile kaldırım ve bordürler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

KENDİ TESİSLERİNDE ÜRETİM

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “İlçemizde kaldırım çalışmalarına büyük önem verdik. Asfaltta olduğu gibi kaldırım konusunda da kendi tesislerimizi kurduk. Kilitli parke taşı ve bordür tesislerimiz ile ihalelere son verdik ve maliyetleri azalttık. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz kilitli parke taşları ile okul ve camii bahçelerimizin düzenlemelerine de önemli katkılar yapma imkânına kavuştuk. 9 yılda toplam 200.000 metrekare kaldırım yaptık. İlçemizde 9 yılda 30 yılda yapılandan daha fazla kaldırım yapılmıştır. Baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarımız devam etmektedir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Sefa ayaz dedi ki:

    Beton yolları marifet gibi anlatmayon bide keşke eskisi gibi kalsaydı arabalar beton yolda atlama zıplama gidiyor asvalt konusuna gelşrsek bi yandan yapılıyor bir yondan kazılıyor yani yapılan masraf bom boş birazdaha düşünerek yapılmalı