Dolar 32,5956
Euro 34,6946
Altın 2.513,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bafra’da üretici isyanı!

Bafra İlçesi’nde kışlık sebze üretimi yapan çiftçiler, sebze meyve halindeki fiyatların düşüklüğüne isyan etti

Bafra’da üretici isyanı!
REKLAM ALANI
20 Aralık 2017 20:07

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Yönetim Kurulu üyeleri sebze meyve halinde incelemelerde bulunarak, çiftçilerin dertlerini dinledi. Sebze meyve halinde mahsüllerini istedikleri gibi sergileyemediklerini dile getiren Bafralı çiftler, ayrıca fiyatların düşüklüğünden dert yandı.

Ürün fiyatlarının mazot parasını bile karşılamadığını ifade eden çiftçiler,  “Vatandaşın alım gücünden mi bilinmez ama fiyatlarımız çok düşük, bizi tatmin etmiyor, tatmin etmediği gibi şuan mazot paramızı bile karşılayamıyoruz. Lahana 15 kuruş yüzüne bakan yok, karnıbahar 45 kuruş, bu havada mahsullerini satmaya getirenlerin hepsi yatıyor. Çiftçiler olarak artık mahsullerimiz bizi doyurmaz hale getirdi’ dediler.

BAŞKANIN SÖZÜ VAR

Çiftçileri dinleyen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir bize sözü var. Bafra’nın çok güzel bir hali ve yanında istirahathaneler, camiler ve restaurantlar olacak. Bizde bunun takipçisi olacağız” dedi.

TARIMA DESTEK SÜRÜYOR

Çeltiğinden, sebze ve meyvesine kadar Bafra Ovası’nın Türkiye’de ilk 5’in içinde olduğunu ifade eden Tosuner, “Devletimiz tarıma büyük önem veriyor. Tarıma katkı sağlanacağını tarım bakanımız defalarca gündeme getirdi. Kışlık ve yazlık sebzeler de destek olursa eğer çiftçilerimiz kayıt altına alınır. Dünya, Türkiye’deki sebze ve meyvenin ne kadar çok olduğunu görür. Bafra yazlık ve kışlık sebzenin Türkiye’nin yüzde 20’sine hitap ediyor” dedi.

HAVALAR SOĞURSA FİYATLAR ARTAR

Bafra Hal Komisyon Başkanı Orhan Balta da bu yıl mevsimlerin sıcak geçtiğine dikkat çekerek kışlık sebzelerin ucuz olduğunu ve havaların soğuması ile birlikte bu fiyatların artacağını belirtti.

Çiftçilerin sabırsız olduğunu da belirten Balta, “Köylülerimiz istiyor ki hemen ekelim biçelim satalım, bu böyle olmuyor. Eğer havalar mevsimlerin sütünde olursa mahsuller ucuzlar ve çiftçilerimiz zarar eder. Geçen yıl da böyle olmuştu kışlık sebzeler bir süre ucuz gitmiş daha sonra havaların soğuması ile birlikte fiyatlar yükselmişti” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.