Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

BAFRA’NIN GELECEĞİ OLUŞUMU’ KURULMALI

BAFRA’NIN GELECEĞİ OLUŞUMU’ KURULMALI
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2023 09:30 | Son Güncellenme: 3 Ağustos 2023 19:51

Bafra 139 mahallesi, 142 bin nüfusu, 1750 km2 yüzölçümü ile büyük  ve il olma potansiyeline sahip bir ilçedir. Bafra’nın  M.Ö 5000′ li yıllara kadar uzanan bir tarihi vardır. Sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır .

Bu yönüyle medeniyetler beşiği ve medeniyetlerin buluştuğu bir konuma sahip olmuştur Bafra. Uzunluğu 1151 km olan Kızılırmak nehri Sivas’taki Kızıl Dağ’dan doğar, Orta Anadolu’da geniş bir yay çizerek Bafra’dan denize dökülür.

Bafra,  Kızılırmak nehrinin getirdiği topraklar ile  birikinti ve verimli bir ovadır. Bu yönüyle ülkemiz için bir tarım merkezidir. Bafra Kızılırmak deltası kuş cenneti, balık golleri, iki baraj gölü, iki adet müzesi, Kapıkaya festivali, yamaç paraşütü, şu sporları, İkiztepe ören yeri, deniz feneri, Çetinkaya köprüsü, Büyük Camii, Paşa Camii, türbeleri, Asarkale, kaya mezarları, şelaleleri, denize yakınlığı, seddesi, Bafra konakları gibi tarihi ve doğal güzellikleri ve doğa yürüyüşü bakımından turizmin pek çok alanına giren  iç ve dış potansiyele sahiptir.

Bafra yöresel yemekleri olan nokul, pide, kaymaklı lokum, Ramazan pidesi,  tandır, su böreği, kaypancak, manda yoğurdu gibi damak tatları, organik tarım, süt, tereyağ sebze ve meyveleri ile de sağlıklı beslenme imkanlarına sahiptir.

Kısacası Bafra’nın harekete geçirilmesi beklenen sayısız potansiyeli vardır.

Bu potansiyelleri bilimin ışığında ve siyasi görüşlerimiz dışında  üniversitelerimiz ile iş birliği yaparak Kaymakamlık ve belediye, sivil toplum kuruluşları, iş insanları gençlerin, kadınların, muhtarlarımız, Bafra dışındaki dernek ve federasyonlar, basın kuruluşlarımız akademisyenler, bürokratlar, spor insanları, meslek odaları kısacası her kesimden oluşan  insanlarımızın kolektif aklı ve vizyonu ile harekete geçirmek gerekir. Bunun için bir takvim dahilinde bir yol haritasi, bir stratejik plan oluşturulmalıdır. Bu oluşuma ” Bafranın geleceği platformu” adı verilebilir.

Bir plan ve  program dahilinde yapılmayan, bilimi esas almayan tüm çalışmalar ancak günü kurtarır ama problemleri biriktirir.

Tüm şehirlerimiz bu gerçeği yaşamaktadır.

Biriken problemler sürekli daha da birikmeye devam etmektedir.

Bir sonra ki yazımızda ise kısaca neler yapılması gerekenlere değineceğiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.