Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Bağışlanan saçlarla peruk yapacak LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Samsun’un Atakum İlçesi’nde iş yeri bulunan kuaför Hüseyin Alkan, müşteri ve meslektaşlarının yaptığı saç bağışlarından, lösemili çocuklar için peruk tasarlıyor

Bağışlanan saçlarla peruk yapacak  LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN
REKLAM ALANI
15 Kasım 2020 15:14

Samsun’un Atakum İlçesi’nde kuaförlük yapan Hüseyin Alkan, lösemili çocuklar için gönüllü faaliyetlerde bulunuyor. Alkan, Türkiye genelinden bağışçı ve meslektaşlarından gelen sağlıklı saçlarla çocukların ten dokuları ve taleplerine göre peruk tasarlıyor. Perukları hediye ederek tedavi sürecine destek veren Alkan, bağışçı ve lösemili çocukların ailelerini de dahil ettiği destekçilere antika Vosvos hediyeli çekiliş kampanyası başlattı. Alkan, 3 ayda yaklaşık 50 peruk tasarlıyor.

‘BİR ÇOK GÖNÜLE DOKUNACAĞIZ’
Duyarlı kişilerin desteğini alarak bu faaliyetin boyutlarını büyütmek istediğini belirten Hüseyin Alkan, “Kendi imkanlarımızla topladığımız saçları birebir özel olarak hazırlayıp bağış yapıyoruz. Bununla beraber birçok gönüle de dokunmuş bulunmaktayız. Çocukların hüzünlerini ve mutluluklarını aynı anda yaşıyoruz. Bu süreç bir yandan acı geçerken, yüzlerinde gülümse oluşturmak da bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

‘HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ’
Bağışlanan saçın sağlıklı olması ve gerekli hususlara uygun bulunması halinde peruk olarak hazırladıklarını ifade eden Alkan, “Biz aslında çocuklara kıyafet tasarlıyoruz. Çünkü en değerli kıyafetin saç olduğunu düşünüyorum. El birliği ile bir şeyler yapmak istiyoruz ve biz kuaförler olarak saç topluyoruz. 30- 40 santim üzerinde olan sağlıklı ve gerekli şartlara uygun saçlar bize geliyor. Bu saçları biz peruk halinde işleyerek çocukların kafa yapılarına uygun şekillerde uyguluyoruz. Uygulama sırasında çocukların ten dokuları ve taleplerine göre hareket ediyoruz. Örneğin bir çocuğumuz kırmızı saçlarının olmasını hayal ediyordu. Biz de bağışlanan doğal ve sağlıklı bir saçı kırmızıya boyayarak kendisine uyguladık. Genelde çocuklarımız küçük olduklarından dolayı daha çok boyasız saçlar tercih ediyoruz. Fakat bir yandan talepleri de karşılamaya dikkat ediyoruz” diye konuştu.

BAĞIŞÇILARA VOSVOS HEDİYESİ!
Yıllardır devam eden bu bağışların sonucunda çocukları daha da mutlu etmeyi arzuladığını belirten Alkan, “Çocukların genel olarak en sevdiği aracın Vosvos olduğunu düşünerek bir Vosvos satın aldım. Bağışçılarımızın desteklerini artırabilmek ve onları motive edebilmek adına lösemili çocuklarımızı ve destekçilerimizi dahil ettiğim bir çekilişle bu aracı hediye edeceğim. Sosyal medya üzerinden bizi takip ederek çekiliş sürecine dahil olabilirler” dedi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.