Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ÇIĞ GİBİ

Atakum Belediyesi’nin ilçedeki sivil toplum kuruluşları(STK) ile ilişkilerini daha etkin ve sağlıklı bir düzeye yükseltmek için oluşturduğu “Atakum STK Platformu” rekor bir katılımla Türkiye’de bir ilke imza attı

ÇIĞ GİBİ
REKLAM ALANI
13 Eylül 2021 14:35

Atakum Belediyesi kentte bulunan ve konusu; “doğa”, “çevre”, “çocuk”, “yardımlaşma”, “hemşehri dayanışması”, “spor”, “sağlık”, “kültür-sanat” gibi 190’ın üzerinde kulüp, dernek ve federasyonu bir çatı altında toplayarak Türkiye’de bir eşi daha bulunmayan dev bir STK platformu kurmayı başardı.

‘SÖZÜMÜZÜ TUTTUK’

Atakum Belediyesi’nin bu başarısı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Hatırlanacağı gibi 2019 yerel seçim sürecinde Atakum halkına verdiğim sözlerden biri de ‘Herkesin birbirine halini hatırını sorabileceği bir kent oluşturmak’tı. Bunun için de özellikle son yıllarda bizleri ayrıştıran siyasi kalıpları kırmamız, komşuluk hukuku ile birlik ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarmamız gerekiyordu. Kurmuş olduğumuz Atakum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’na yoğun katılımın olmasını ben her şeyden önce işte bu sözümüzü yerine getirmiş olmamıza bağlıyorum” dedi.

ÖRNEK UYGULAMA
Toplumun her kesimine güven verebilen bir belediye olarak başarılabildiğine dikkat çeken Başkan Deveci, “Atakum STK Platformu, Atakum’un tüm dinamiklerinin bir araya getirilerek şehir yaşamının sorunlarının tespit edilmesi, çözüm önerilerinin araştırılması ve başta belediyemize olmak üzere ilgili kurum ve yönetimlere duyurulması, Atakum ve şehir hayatının farklı yönlerden geliştirilmesi ve yükselmesi için çeşitli sosyokültürel çalışmaların başlatılması, Atakum’un bölgesel ve ülke kamuoyunda yükselen ve marka şehir imajının oluşturulması, marka şehir algısının sürekliliğinin sağlanması amacıyla kuruldu. Bu platform üzerinden Atakum’daki tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte üreteceğimiz projeler ve birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar ben inanıyorum ki yakında Türkiye genelinde örnek bir yerel yönetim uygulaması olarak gösterilecek ve ayakta alkışlanacaktır” diye konuştu.

ÜYELER TEMSİL EDEBİLECEK
Atakum’da bulunan 150’nin üzerinde kulüp, dernek ve federasyonu bir araya getiren Atakum Sivil Toplum Platformu’nda, Atakum’da şubesi bulunmayan dernekler, sendikalar, meslek odaları ve kooperatifler de Atakum’da görev yapan ya da ikamet eden şube yöneticileri veya üyeleri vasıtası ile temsil edilebilecekler.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.