Dolar 32,5241
Euro 34,8483
Altın 2.429,49
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

EĞİTİMCİ

EĞİTİMCİ
REKLAM ALANI
15 Eylül 2022 14:34

EĞİTİMDE SIKINTILI GÜNLER

Eğitim ve öğretimin başladığı bu günlerde okulları, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri sıkıntılı günler bekliyor…

Samsun’da deprem güçlendirme nedeniyle bir çok okul geçici bir süreyle başka okullara taşınmak zorunda kalmış, eğitim ve öğretime aynı binada ikili öğretimle devam etmek durumunda.

Ders saatlerinin başlangıcı 07:00 kadar çekildi, öğrenciler okullarına yetişmek için 05:00 saatlerinde kalkıp, kahvaltı, servis derken bir hayli zorlanacakları kesin. Kış saatleri ile birlikte gece karanlıkta yollara düşecek öğrenciler ve velileri zor günler bekliyor…

Özellikle ikili öğretim yapan meslek liseleri var. 800 kişilik meslek liselerinde 40 dakika ders, 5 dakika teneffüsle günde 8 saat ders haftada 40 saati aşkın toplam ders yükü ile zorunlu ve alan derslerini yapmak neredeyse imkansız. 5 dakikalık teneffüsle de bu kadar öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılaması zor gözüküyor.

Nereden bakarsanız bakın sorunlar büyük, velilerle karşı karşıya kalacak okul yöneticileri de çaresiz…

Uzun pandemi sürecinden çıkmış öğrencilerin okula ve öğretmenlere bakışı, uyum sorunları da işin çabası…

Okullara ulaşım, servislerin pahalılığı, öğrencilerin öğle yemeği problemleri de velileri ekonomik açıdan oldukça zorlamaktadır.

Okulların erken saatlerde açılıp, geç saatlerde kapanması güvenlik ve trafik sorunlarını da beraberinde getirecektir. Bu konuda yerel yönetimlerin özellikle belediyelerin toplu taşıma saatleri ve güzergahlarını yeniden gözden geçirmesine ihtiyaç var. Hatta belediyelerin okullara erişim, servis konularında velileri rahatlatacak sosyal projelere acil ihtiyaç olduğu aşikardır.

Eğitim yönetiminde PUKÖ (planla, uygula, kontrol et, önlem al) prensibi gereğince eğitim ve öğretime hazırlanırken bu sorunların çıkacağı öngörülmeli, gereken tedbirler alınmalıdır. Aksi halde telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkacaktır.

Eğitimde zor bir yıl olacak…

Öğrenci, öğretmen, veliler, eğitim çalışanları ve okul yönetimlerine sağlıklı, başarılı bir yıl diliyorum…

Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.