BAKAN KOCA AÇIKLADI SAMSUN VAKA SAYISINDA İLK 10’DA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca Samsun’da vaka sayısının 112 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ilk kez il il vaka sayını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Koca’nın açıklamasına göre, koronavirüs vaka sayısı 112 olan Samsun, ilk 10’da yer aldı.
İLLERE GÖRE VAKA SAYISI
Bütün illerimizdeki dağılım. Bugüne kadar illerimizdeki dağılımı göstermemiştik. Bütün illerimizde artık bu virüsün olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul’da. İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. Onu İzmir izliyor 853 vaka, 712 vaka ile Ankara izliyor.
Toplam 39 ilimizde can kaybı var.
Hayatını kaybeden kişilerin yüzde 80’i 60 yaş üstü. Yoğun bakımda olanların yüzde 75’i 60 yaşın üzerinde.
BİR GÜNDE 63 KAYIP
Bakan Koca, dün 63 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.
Koca, “Stratejimiz sabit hayat olmalıdır, yuvamız gücümüz olmalıdır. Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa o kadar hızlı galip geliriz” ifadelerini kullandı.
15 BİN 679 VAKA
Son 24 saatte 2 bin 148 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğunu ifade eden Bakan Koca, “Vaka sayısı 15 bin 679’a, can kaybı 277’ye ulaştı. Kovid-19 tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı 333 oldu” dedi.
HALK SAĞLIĞI SAVAŞI
Bu bir halk sağlığı savaşı verildiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Bakan Koca, “Hedefimiz bu savaştan en az can kaybıyla çıkmak, virüsü mümkün olduğu kadar erken kontrol altına almaktır” diye konuştu.