Dolar 32,3549
Euro 34,7874
Altın 2.394,14
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bakan’dan sorunlara neşter!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşmelerine ilişkin sunum yaptı

Bakan’dan sorunlara neşter!
REKLAM ALANI
15 Kasım 2017 22:29

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmelerine katılarak milletvekillerine sunum yaptı. Bakan Demircan, sağlık hizmetlerindeki memnuniyetin 2010 yılından beri istenilen trendi göstermediğini söyleyerek, “Hizmeti veren de memnun olmalı ki, memnuniyet düzeyini yukarı çekmemiz lazım. Dört kişiden üçü memnun biri memnun değilse çözülecek sorun var demektir. Anketlerimizi yapan TÜİK. Kendi değerlendirmemiz için iç çalışmamızı yapıyoruz. Aynadaki yansımamızı görme çalışmasıdır” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE OBEZİTE TEHLİKESİ

Türkiye’nin beslenme haritasını çıkardıklarını ifade eden Demircan, “İlk kez 1974 yılında beslenme ve sağlık taraması yapıldı. Ciddi şekilde obezite baskısı altındayız. Obezite ülkemizi tehdit eden ciddi bir rahatsızlık. Yanında diyabetle de karşı karşıyayız. Diyabet ve obezite birbirini besleyen husus. Çocuklarımızda artıyor. 2009 yılında yüzde 6,5 iken, 2016 yüzde 10’a çıkmış durumda. Tedbirlerinin alınması lazım. İktidar muhalefet ayrımı yapmadan çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı. 17 helikopter ambulans ve 2 uçak ambulans ile hizmet verdiklerini kaydeden Demircan, “Arama-kurtarma için gece görüş özelliği olan 3 helikopter ambulansı hizmeti sunacağız” diye konuştu.

AİLE HEKİMLİĞİ İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİL

Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili de konuşan Demircan, “Aile hekimliği Türkiye’de 2005’te başladı, 2010’da tüm ülkeye yayıldı. Çok önemli bir uygulama. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız 2. basamağa gitmeden sorunlarını çözsün, böylece 2. basamakta yığılmalar azalsın. Bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların yönetiminde de bu hizmeti verebilecek aile hekimi kadrosundan yararlanalım. Aile hekimliği uygulamasında risk faktörleriyle mücadele yapıyoruz ve 2010 yılından beri yürüttüğümüz uygulamayı geliştireceğiz. Bugünkü uygulama istenilen düzeyde değil. Elbette verimsiz demiyorum ama bu alanda en verimli şekilde halkın hizmet almasını sağlayalım aile hekimlerinin” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.