Dolar 32,5481
Euro 34,8777
Altın 2.430,09
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Başkan Cemil Deveci’den İzmir’e destek çağrısı Samsun’dan İzmir’e köprü olacak

Başkan Cemil Deveci’den İzmir’e destek çağrısı  Samsun’dan İzmir’e köprü olacak
REKLAM ALANI
3 Kasım 2020 19:07

Atakum Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı, Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında kontrollü sosyal hayat tedbirleri altında gerçekleştirildi. Oturumda 13 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Başkan Av. Cemil Deveci toplantıyı, 30 Ekim’de 6.6 büyüklüğünde depremle sarsılan ve 102 yurttaşın hayatını kaybettiği, halen enkaz altında kurtarma çalışmalarının devam ettiği İzmir’e mecliste bulunan 4 parti grubu adına ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek açtı.

Depremden bir gün önce, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ihtiyaç sahipleri ve hayırseverleri buluşturarak Samsun’da gıda israfını önleyecek ve yoksullukla mücadele edecek olan gıda bankası AtaMarket aracılığıyla İzmir’e bir TIR yardım yönlendirdiklerini belirten Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi yürüttüğü kampanya ile Samsun’dan İzmir’e köprü olmayı sürdürecek” dedi.

PAYLAŞIM MERKEZİ, YARDIMLARA HAZIR
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, meclis konuşmasına, depremde hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına da sabır dileyerek başladı. Deveci, şunları söyledi:

“Çok fazla yaralımız var, onlara da acil şifa diliyorum. Çok zor ve acı bir durum. Sevindirici tarafı ülkemizin dört bir yanından insanlar İzmir’deki yurttaşlarımızın acılarına koştu. Biz de Atakum Belediyesi olarak haberi alır almaz, bölgeyle iletişime geçtik ve ihtiyaçları öğrendik. Elimizde olan eşyaları ve bir gün önce açılışını gerçekleştirdiğimiz gıda bankamız AtaMarket’e hayırseverlerimiz tarafından gönderilen malzemeleri depremden 7 saat sonra yola çıkardık. Ertesi gün saat 10.00’da Seferihisar’a ulaştı. İlk etapta maske, dezenfektan başta olmak üzere bebek maması, battaniye, yorgan, mont gibi ihtiyaç malzemesi yollandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı çağrıyla biz de belediyemizde bir kampanya başlattık. Şu anda her türlü kamp malzemesi, tüplü ısıtıcılar, pilli aydınlatıcılar, battaniye, kuru gıda ve pile ihtiyaç var. Ben de buradan Samsunlulara sesleniyorum, İzmir’e destek olmak isteyen hayırseverlerimiz için köprü görevi yapacağız. Yardımlarınızı Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’ne yapabilir, eğer ulaştıramayacak durumdaysanız belediyemizi arayarak destek talep edebilirsiniz” diye konuştu.

AK PARTİLİ GENÇLERE TEŞEKKÜR
Atakum Belediye Meclisi, 28 Ekim’de Ankara’da lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Furkan Demir’in adını yaşatacak ve lösemi hastalığına dikkat çekecek olan parkla ilgili önergeyi oybirliği ile komisyona havale etti. Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Furkan’ın vefatı hepimizi çok üzdü. Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabır diliyorum. Burada altını çizmek istediğim, övünç duyduğum bir şey oldu. Geçtiğimiz hafta sonu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel kurulu oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gençlik kolları kurultay salonuna bir pankart hazırlayıp Furkan’a rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dilediler. Çok hoştu. Bizim siyasetimizde sıkça görmediğimiz güzel bir davranış biçimiydi. Aynı şehirdeki iki temel partinin gençlik kolu örgütleri bu şekliyle aralarında dayanışma örneği göstermiş oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.