Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

BAŞKAN DEMİRTAŞ GERİ DÖNÜŞÜME ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

‘’Çöpte Yatan Servet ‘’ adlı projenin proje ortakları Başkan Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.Başkan Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

BAŞKAN DEMİRTAŞ GERİ DÖNÜŞÜME ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ
REKLAM ALANI
8 Aralık 2019 12:44

HASSASİYETİMİZİN GÖSTERGESİ OLAN 1.SINIF ATIK GETİRME MERKEZİ İLE İLÇEMİZİN ADINI DUYURDUK
Demirtaş,’’ Çöpte Yatan Servet projesine tam destek sunduklarını ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak adına atık yönetimine özel önem veriyoruz’’ dedi.
İlkadım Belediyesinin katkı ve destekleri ile Baruthane Ortaokulu koordinatörlüğünde; Erasmus projesi kapsamında geri dönüşümde farkındalık yaratmak adına sıfır atığı hedefleyen Romanya,Macaristan,İtalya,İspanya’dan oluşan proje ortakları, temsilcileri ve okul öğrencilerinin katılım sağladığı iletişim sorumlusu Sedat Arpacının tercümesi ile karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı ziyarette Başkan Demirtaş, “Her alanda olduğu gibi çevre hizmetlerinde hassasiyetimizi göstergesi olan Karadeniz’de ilk ve tek olan ‘’1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’’ ile İlkadım ilçemizi adını tüm Türkiye‘ye duyurduk” dedi.
“Yaptığımız çalışmalar çevreyi koruyup ülke ekonomisine katkı sağlıyor”
Sıfır atık kapsamında İlkadım ilçesinde yapılan geri kazanım projelerini proje ortaklarına minik çevreci öğrencilere anlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,“İlçemize kazandırdığımız, yer altı ve yer üstü çöp konteynırlarımızla, okullara, sitelere ve kurumlara yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutularımızla geri dönüşüm malzemelerini kaynağında ayrıştırılmış halde alacağız. Bunun bir sonraki etabı olan okullardaki eğitim programlarımızla genç nesillere ayrıştırma bilincini kazandırmak istiyoruz. Bunu teşvik etmek amacıyla okullardan gelen atıklara belediye olarak bir bedel ödeyeceğiz. Bunu yanı sıra halkımızın yoğun olarak kullandığı caddelere yerleştirdiğimiz AYPİKUT ile atık pil ve evsel atık yağ toplama faaliyetlerimizle vatandaşlarımıza sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla uygulamalı bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Yerel yönetimler ve ilçemizde yaşayan halkımızın takdirini toplayan çevre hizmetlerimizle hem çevremizi zararlı atıklardan temizliyoruz hem de ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Asıl gayemiz çevreyi kirletmeyen bir kültür ve çevreyi koruma bilinci oluşturarak çocuklarımıza daha temiz bir gelecek bırakmak. Bu manada gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kıymetli hazine temiz bir çevredir. Çevre yatırımlarında yakaladığımız başarıyı sürdürmek adına çalışmalarımıza hız kazandıracağız” şeklinde konuştu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.