Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Başkan Deveci: Pazar yerlerine gelenler mutlaka önlem almalı

Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’ndaki koronavirüs salgını ile mücadele çalışmalarını inceleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, ilçe sakinlerine kişisel sağlık tedbirlerine dikkat etmeleri çağrısında bulundu. İnsanların gıda ihtiyacı olduğu için pazarların kurulmaya devam ettiğini belirten Deveci, “Pazar yerlerinde biz ne tür önlem alırsak alalım, yeterli değil. En önemli önlemi alacak olan vatandaşın kendisi” dedi.

Başkan Deveci: Pazar yerlerine gelenler mutlaka önlem almalı
REKLAM ALANI
14 Nisan 2020 15:32

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci; Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Türk Kızılayı Atakum Şube Başkanı Asım Kurtoğlu ve Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı ile birlikte Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda alınan koronavirüs salgını tedbirlerini inceledi. İnsanların gıda ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için pazar yerlerinin alınan önlemler eşliğinde açılmaya devam ettiğini belirten Başkan Deveci, “Pazar yerlerinde biz ne tür önlem alırsak alalım, o önlemler yeterli değil. En önemli önlemi alacak olan vatandaşın kendisi. Pazara gelen vatandaşımız eldiven ve maske takacak. Kişisel ve fiziki mesafesini koruyacak. 1.5 metrenin altındaki yaklaşımları engelleyecek. Pazara gelen Atakumlunun kendisini koruması gerekiyor. Bu işin başka bir çözümü bulunmuyor. Biz tedbirlerimizi alıyoruz, pazarcılar eldiven ve maske takıyor. Poşette satışı teşvik etmeye çalışıyoruz. Çöp torbaları, maskeler dağıtıyoruz. Tüm bunlar vatandaşı, ‘burası güvenli, beni burada sağlık tedbirim alınmış’ rahatlığına kavuşturmamalı” diye konuştu.

MASKE, ELDİVEN VE KİŞİSEL MESAFE ÖNEMLİ
Herkesin kendi sağlık tedbirlerini almak durumunda olduğunu kaydeden Deveci, “Bu süreçte pazar ziyaretlerinde daha çok dikkat edilmesi gerekiyor. İnsanların gıdaya ihtiyacı olduğu için pazarları engelleyemiyoruz. İnsanlar ihtiyaçlarının giderirken önerilen sağlık koşullarına harfiyen uymalılar. Kimsenin şunları aklından çıkarmaması gerekiyor. Maske takılacak, iki üç saatte bir değiştirilecek. Eldiven takılacak. Fiziki ve sosyal mesafe korunacak. Buradan eve döndüğünde de ellerini bileklerine kadar, yüzünü, burnunu ağzını güzelce sabunla yıkayacak, dezenfekte edecek. Bu işin başka çözümü yok” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.