Türkiye’nin en eski ve en köklü okulları arasında yer alan Akpınar’da mezunlar için geleneksel hale getirilen ve her yıl düzenlenen pilav günü etkinliğinin bu yıl 16’ncısı gerçekleştirildi.

Akpınar Fen Lisesi’nde yapılan 16. geleneksel pilav gününe Başkan Özel’in yanı sıra AKParti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, Akpınar Fen Lisesi Müdürü Muharrem Köse, okuldan mezun olanlar ve öğretmenler katıldı.

1969-1989 mezunlarına 50’nci ve 30’uncu yıl anı plaketi verilen pilav günü etkinliğinde konuşma yapan Başkan Özel: “İlçemizin hatta ülkemizin güzide okullarından olan Akpınar’ın geleneksel pilav günü etkinliğinde yer almaktan mutluluk duydum. Geleneklere sahip çıkmak müthiş bir şey. Bunların sürdürülmesi, sahiplenmek, aidiyet duygusu, vefa bunlar çok önemli şeyler. Biz bugün burada bunu yaşıyoruz. Bu etkinlikte büyük küçük herkesin emeği var. Bizleri bir araya getiren, bu güzel etkinliği sağlayan herkesi tebrik ederim ve programa katılan tüm mezunlarımıza da teşekkür ediyorum. Okulumuzun verdiği başarılı mezunları görmek bizleri gerçekten onurlandırıyor. Akpınar kuruluşundan bu zamana kadar birçok alanda değerli kişiler yetiştirip, eğitimli ve kültürlü insanları ülkemize kazandırmıştır. Okulumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yararlı ve faydalı insanlar yetiştirmeye devam edecektir.” dedi.

Mezunların yıllar sonra birbirleri ile hasret giderdiği etkinlikte Başkan Özel, okul bahçesinde, Akpınarlıların yazdığı kitapların tanıtıldığı sergiyi gezdi. Program, pilav ikramın ardından çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.