Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

BAŞKAN ŞAHİN, MERAK EDİLENLERİ YANITLADI!

Başkan Şahin ile ‘Baframız için neler yapabiliriz’i konuştuk.

BAŞKAN ŞAHİN, MERAK EDİLENLERİ YANITLADI!
REKLAM ALANI
3 Ocak 2017 18:40 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2017 18:42

Yenigün: Büyükşehir olmak ilçemizde neleri değiştirdi?

Başkan : Bütün Şehir yasası 2014 yılının Nisan ayında uygulamaya geçti. Bu uygulama ile hizmet, yetki alanları yeniden belirlendi. Ulaşım, Oto gar, Su,  Sebze ve meyve hali, kaldırımlar dahil 14.5 metreden geniş yolların asfalt ve kaldırım çalışmaları, yeni mahalle olan köylerimizin grup yolları, tüm kanalizasyon ve alt yapı hizmetleri, itfaiye ve bu alanlarda ki tüm personel,  tesis ve araçlar Büyük şehir belediyesine ait oldu. Diğer hizmetler ve yeni mahalle olan köylerimizin iç yolları ise ilçe belediyelerin bünyesinde kaldı. Bizim yaklaşık 3.000 km. yoldan sorumluluğumuz oluştu. Hizmet alanlarımız genişledi. Büyük şehir belediyesine geçen birimlerin gelirleri de büyük şehir belediyesinin oldu. Gelirler anlamında kayıplar yaşadık. Yasa ile beraber bir yapılanma dönemi geçirdik. Büyük şehir belediyemiz ile uyumlu ve koordineli çalışıyoruz. Sürekli istişare halindeyiz. Büyük Şehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a, çalışma arkadaşlarına ve personellerine Bafra’mıza verdiği hizmetler ve ilgileri için teşekkür ediyorum.

Yenigün: Hizmet anlayışınızda neleri önemsiyorsunuz?

Başkan: Önce ilçemizde insanlarımızın birlik ve beraberliğine çok önem veriyorum. Sonra Planlı çalışma çok önemli. Buna dikkat ediyoruz. Hemşerilerimizin memnuniyetini esas alıp, insan odaklı çalışıyoruz. Bafra için orta ve uzun vadeli planlamalar yaptık. Biz, Bafra olarak büyük bir aileyiz anlayışı ile planlamaları hayata geçiriyoruz. Bu planlamada 5 ana hedef belirledik. Bunlar Tarım, Sanayi, Kızılırmak üniversitesi, Turizm ve kentleşmedir. Bafra’da bakanımız, Valimiz, siyasilerimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, mülki idare yetkililerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, muhtarlarımız, üniversitemiz ve daire müdürlerimiz ile bir ahenk içinde çalışıyoruz. Bu ahenk, koordine ve istişareden Bafra’mız kazançlı çıkacaktır.

Yenigün: Başkanım, sizce şehrimizin en öncelikli sorunları nelerdir?

Cevap: Şehirlerde insanlar gibi yaşayan varlıklardır. Çünkü her an büyür ve gelişirler. İhtiyaçlar bitmez. Bu nedenle sorunlar her zaman vardır. İlçemiz genç bir nüfusa sahiptir. Sadece okumakta olan 34.000 öğrencimiz vardır. Bu nedenle işsizlik önemli bir sorunumuz. Bu sorunu azaltmak için Bafra Karma İhtisas Organize sanayi bölgesinde sera ve medikal OSB için yoğun bir çalışma yürütüyoruz 3-4 yıl içinde 3.000 den fazla insanımıza buralarda iş imkânı doğacaktır. İşsizlik dışında da sorunlarımız var. Yol, kaldırım, trafik sıkışıklığı bunlar için yoğun gayret gösteriyor, çalışmalar yapıyor, tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz.

Yenigün: Başkanım, belediye olarak okullarımıza ne tür yardımlarda bulunuyorsunuz? Eğitimdeki sorunların çözülmesi için belediye nasıl bir görev üstlenmektedir?

Başkan: Şehir içinde ki ve yeni mahalle olan köylerimizde ki okul ve camii bahçelerinde kaldırım, yeşil alan, betonlama gibi düzenlemeler yapıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi anlatan yayınlar dağıtıyoruz. Tüm etkinliklerini destekliyor ve katılıyoruz. Bir eğitimci olarak her zaman eğitim camiasının yanında oluyorum.

Yenigün: Şehrimizin kültürel yaşamına ne gibi katkılar sağlamayı düşünüyorsunuz?

Başkan: Öncelikli hedefimiz Kültür merkezi yapmak. Bunun içinde de Konservatuvar kurmaktır. Başta Bafra musiki cemiyeti olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımızın tüm faaliyetlerini destekliyoruz. Şiir dinletisi, TSM, THM konserleri, Neyzen Tevfik etkinlikleri, tiyatrolar, konser ve geceler gibi kültürel ve sanatsal etkinlikleri bazen belediye olarak bazen de Ortaklaşa düzenliyoruz.

Yenigün: Eğitim anlamında şehrimizin bulunduğu noktayı yeterli görüyor musunuz?

BaşkanEğitim çok önemli. Eğitimli toplumların geleceği daha aydınlık olur. İlk, orta, lise ve fakülte alanlarında eğitim resmi ve özel eğitim kurumlarımız var. Bizim 5 ana hedefimizden biride Bafra Kızılırmak Üniversitesini hayatı geçirmektir. Turizm ve işletme fakültelerimiz var. Yeni fakülteler kazanıp üniversite hedefimizi gerçekleştirmeyi çok istiyoruz. Bu Bafra’mızın tüm unsurlarının ortak hedefidir. Yerimiz üniversite için müsaittir. İnşallah zaman içinde buna kavuşacağız.

Yenigün: Sizce Bafra’da eksik olan şeyler nelerdir?

Başkan: 2009 seçimleri sırasında Baframızda ortak akıl ve kolektif vizyon anlayışını hayata geçirmemiz gerekir demiştim. Çok şükür bu herkesin katkısı ile hayata geçti. Orta ve uzun vadeli planlar yapmamız ve buna bir yerden başlamamız gerektiğine inanıyordum. Orak akıl ve kollektifvizyon anlayışının ürünü olarak bunlarda yapıldı. Turizm, eğitim, sanayileşme, tarım, kentleşme hep zamana dayalıydı. Bizde bir başlangıç yaptık. Şehrimizin fiziksel ihtiyaçları ve eksiklikleri vardır. Bunu ortadan kaldırmak için Kentleşme anlamında çalışmalar yürütüyoruz.

Yenigün:  Şehrimiz bir turizm şehri olabilir mi? Bu konuda çalışmalar ne durumdadır?

Başkan:  Baframızın turizm potansiyelleri yüksek bir ilçemizdir.  Bafra medeniyetler beşiğidir. İkiztepe kazıları, camileri, çeşmeleri, konakları, baraj gölleri, tepen deliği, Kızılırmak kuş cenneti, deniz feneri, Çetinkaya köprüsü, Müzemiz muhteşem yerlerdir. Yamaç paraşütü ve balon gezileri başlattık. Tanıtımlara ağırlık veriyoruz. Ayrıca Bafra pidesi, dondurma, nokul, Kaymaklı lokum, tandırı ve çeşitli yemekleri ile de damak tatları bakımından büyük bir zenginliğe sahiptir. Turizm alt yapısı zaman alacak bir çalışmadır. Başta konaklama olmak üzere yatırımlar gerekiyor. Yoğun bir çalışma içindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu anlamda önemli çalışmalar yapıyor. Teşekkür ediyorum. Ayrıca Çetinkaya köprümüzü de restore edeceğiz. Kızılırmak sedde projesini de inşallah büyük şehir belediyemizle birlikte hayata geçireceğiz.

Yenigün: Birçok ilimizde olduğu gibi şehrimizde de betonlaşma hızla yayılmakta ve şehrimizdeki yeşil alanlar azalmaktadır. Bu konuda belli bir düzenleme yapılmakta mıdır?

Başkan: Biz, Adnan Menderes parkımızı yeniledik. Alparslan Türkeş Parkımızı yeniden yaptık. Yeni parklar kuruluyor. Yeşil alanlara önem veriyoruz. Bitkilendirme çalışmaları yapıyoruz. Fidanlar dikiyoruz.

Yenigün: Şehrimizde araç sayısının artmasıyla birlikte ciddi bir park ve ulaşım sorunu göze çarpıyor. Sokaklar caddeler araçlarla dolu. Neredeyse yaya kaldırımları araçlar tarafından işgal ediliyor. Bu sorunu çözmek için ne tür projeleriniz var. Şehir içinde ulaşımı rahatlatmak için neler yapıyorsunuz?

Başkan: Tespitiniz doğrudur. İlçemizde belediyemize ait yaklaşık 500 kapasiteli 4 oto parkımız var. Özel oto parklarda var. Fakat ilgi yok. Bu problemi çözmek trafiğe nefes aldırmamız gerekiyor.

Yenigün: Başkanım, projelerinizi oluştururken ve gerçekleştirirken gençlerin görüşlerini dikkate alıyor musunuz?

Başkan: Gençler geleceğimizdir. Onların ufku ve vizyonları geniştir. Hedefleri büyüktür. Gençlerimize çok önem veriyorum. Okullarımızdan ziyaretler oluyor, bizler ziyaret yapıyoruz. Sürekli bir fikir alış verişimiz oluyor.

 

Yenigün: Bafra size neyi ifade ediyor? Üç kelimeyle anlatacak olsaydınız Bafra’yı hangi kelimelerle anlatırdınız?

Başkan: Bafra Benim Hayatım.

 

Birazda siyasetin dışına çıkalım, özel soralım.

Başkanım size tek kelimelik soru soracağım, bu kelimeler size ne ifade ediyor?

Belediye başkanlığı: Hizmet Makamı

Para: Araç

Siyaset: Ülkemize ve milletimize hizmet etmek

Mutluluk: Huzurlu olmak

Seçmen: İnsanımız                                                        

Sevgi: Eşim, Ailem, Bafra ve paylaşmak

Vefa: Asalet                                                             

Savaş: Gözyaşı, Kan, Ölüm

Güven: Adaletli olmak                                                         

Barış: İnsanlığın hakkı ve mutluluğu

Doğruluk: Vicdanların sesi                                                      

Ümitsizlik: Çok zor bir durumdur.  Ama asla ümitsiz olmamalıyız.

İyilik: Güzel ve hayırlı işler yapmak

Kaybetmek: Hayatın içinde her zaman var

Yalan: Kötü bir özellik

Kazanmak: Hayatın içinde her zaman var olan bir sonuç

İnanç: İslam

Hizmet: İnsanımızı mutlu etmek

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.