Dolar 32,4745
Euro 34,7570
Altın 2.441,46
BİST 9.936,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

BAŞVURULAR BAŞLADI!

30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yapılacak TEKNOFEST2022 başvuruları başladı

BAŞVURULAR BAŞLADI!
REKLAM ALANI
13 Ocak 2022 16:28

Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022’de başvurular başladı.
TEKNOFEST22 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yapılacak.

39 ANA YARIŞMA, 97 FARKLI KATEGORİ
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 5.yılında büyük bir coşku ve heyecanla TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor. Rotasını Karadeniz’e çeviren TEKNOFEST, her yıl yüzbinlerce gencin başvuruda bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük para ödüllü teknoloji yarışmalarını bu yıl 39 ana yarışma-97 farklı kategori olarak düzenliyor. Millî Teknoloji Hamlesi ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturacak gençler için yarışma başvuruları açılırken, görkemli festivalde yer almak ve teknoloji yarışmalarında kıyasıya mücadele etmek isteyenler için son başvuru tarihi 28 Şubat olarak belirtiliyor.

6 MİLYON TL’LİK PARA ÖDÜLÜ
Türkiye’nin dört bir yanında bilim ve teknolojiyi rehber edinmiş, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir araya getiren TEKNOFEST, yine gençlerin enerjisiyle büyümeye devam ediyor. Geçen yıl Türkiye’nin 81 ilinden ve 111 ülkeden 44 bin 912 takım ile 200 binden fazla gencin başvuruda bulunduğu ve başvurular arasından 13 bin finalistin belirlendiği yarışmalarda 12 milyon TL malzeme desteğinin yanı sıra toplamda 5 milyon TL ödül verildi.

İLK KEZ DÜZENLENECEK YARIŞMALAR
Teknolojinin gelişimine paralel olarak her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı, kendini sürekli yenileyen ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları bu yıl ise 39 ana yarışma-97 farklı kategoride düzenleniyor. Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine, insansız hava araçlarından yapay zekâya kadar teknolojinin her alanında düzenlenen yarışmalar, dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları TEKNOFEST’te gerçekleştiriliyor. 2021 yılından farklı olarak bu yıl hyperloop geliştirme yarışması, dikey inişli roket yarışması, engelsiz yaşam teknolojileri yarışması ve lise öğrencileri iklim değişikliği araştırma projeleri yarışmaları ilk kez düzenleniyor.

MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİ SAMSUN’DA
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Millî Mücadele’nin başladığı şehir Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek. Samsun merkezli olarak Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022 heyecanına ortak olmak için birbirinden farklı teknoloji yarışmalarına TEKNOFEST’in sitesi ziyaret edilerek başvurulabiliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.