Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘BATIYORLAR’ İDDİASI!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ‘tedarik’ sorununa bağlı olarak sağlıkta yaşanan tehlikeye dikkati çekerek, “Tıbbi cihaz sektörü hastanelerden alacaklarını alamıyor” dedi

‘BATIYORLAR’  İDDİASI!
REKLAM ALANI
13 Aralık 2021 20:08

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son günlerde tıbbi cihaz sektörünün yaşadığı mali krizi ve buna buna bağlı olarak sağlık sektöründe durma noktasına gelen ameliyatları TBMM gündemine taşıdı. Tıbbi cihaz sektörünün kamu ve üniversite hastanelerinden vadesi geçmiş 9 milyar TL’ye yakın alacağı olduğunu belirten Bedri Yaşar; yaşanan tahsilat sorunu nedeniyle bu firmaların kapanma durumu ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

‘MALİYETLERİ YÜZDE 50 ORANINDA ARTTI’
Yüzde 85’i ithalata dayalı olan tıbbi cihaz sektöründe; yüksek döviz kuru nedeniyle firmaların sermayelerinin ciddi oranda eridiğini söyleyen Bedri Yaşar, firmaların artan döviz kuru nedeniyle maliyetlerinin de %50 oranında arttığını vurguladı. Bedri Yaşar, kendi bölgesi olan Samsun’un Türkiye’de önemli medikal üretim noktalarından bir tanesi olduğunu belirterek bu bölgedeki firmaların da bir taraftan tahsilat için uğraşırken; diğer taraftan malzeme almak için sürekli artan döviz kuru ile mücadele ettiklerini söyledi.

‘HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNANMAMALI’
Bedri Yaşar tedarik sorununa bağlı olarak sağlıkta bizi bekleyen büyük krize dikkat çekmek için şu açıklamada bulundu:

Tıbbi cihaz firmaları alacaklarını tahsil edemedi. Diğer taraftan döviz nedeniyle maliyetleri arttı. Alacağını tahsil edemeyen tıbbi cihaz sektörü batma noktasına geldi. Malzeme satışlarını askıya aldı. Bu da hastanelerdeki malzeme stoklarını eritti. Hastanelerdeki ameliyatları durdurdu! Malzeme sıkıntısı yaşayan kamu ve üniversite hastanelerinde ortopedi, beyin, kalp, plastik cerrahi gibi hayati önem taşıyan ameliyatlar yapılamaz hale geldi. Halkın sağlığı riske girdi. Halkın sağlığı ile oynanmamalıdır. Bunun için tıbbi cihaz sektörünün sorunları derhal giderilmelidir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.