Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Yargıyı Meşgul Etmeyin

Samsun İYİ PARTİ İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener hakkındaki FETÖ örgütü ile bağlantısı olduğu iddiası ila 2016 yılında hazırlanan dosyaların çıkmasının ardından konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu

Yargıyı Meşgul Etmeyin
REKLAM ALANI
1 Temmuz 2019 10:21 | Son Güncellenme: 1 Temmuz 2019 10:23

“TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLDİ”

Samsun İYİ PARTİ İlkadım İlçe Başkanı Av.Burcu Işıtan Satar ; aynı zamanda hukukçu kimliğim ile ülkemizde hakkın hukukun adaletin tesisi için mücadele verirken, bugün  gerekçelerini ve zamanlamasını şüphe ile karşıladığımız siyasi bir kararın daha alındığını  öğrendik. Adil bir yargılama karşısında her zaman boynumuz kıldan incedir ama adaletinden şüphe duyduğumuz her kararın karşısında da boynumuzu başımızı gövdemizi koyacağımızın bilinmesini isteriz. Ülkemiz; AKP iktidarı döneminde en çok yargıya olan güvende erozyona uğramıştır. Sayısız hukukla bağdaşmayan siyasi kararların alındığı bu dönemde en son Genel başkanımız Sayın Meral Akşener hakkında FETÖ örgütü ile  bağlantısı olduğu iddiası ile 2016 yılında hazırlanmış dosya tozlu raflardan indirilmiştir.

“NEDEN 3 YIL BEKLENDİ”
Asılsız iddialarla dayanaksız bir şekilde ve tümüyle siyasi sebeplerle açılan soruşturma dosyasında, o tarihten bu yana herhangi bir somut delil bulunmadığı gibi, Sayın Meral Akşener’in de ifadesine başvurma ihtiyacı duyulmamıştır.
İki yıldır Sayın Genel Başkanımıza karşı algı yönetimi yapanlara karşı her platformda haykıran bana haksız iddialarda bulunup ta bunun gereğini yapmayanlar şerefsiz haysiyetsizdir derken hiçbir itirazda bulunmayanların şimdi birden tozlu rafları karıştırmaları, üstelik tüm ülkeyi ilgilendiren bu kadar büyük bir suçlamanın  dosyasına gizlilik kararı aldırmalarına  sebep nedir? Her gün herkesin konuştuğu bir iddiayı tüm toplumu ilgilendiren bir mevzuyu gizli kapaklı çözmeye çalışmak aklımıza birçok şüpheyi sokmaktadır. Neden 3 yıl beklendi? Neden Gizlilik kararı alındı? Neden tam da İstanbul seçiminde   büyük mücadele verip başarıda önemli pay sahibi olduğu zamana denk geldi? Neden şimdi?
Daha birçok neden sorusu sorulabilir ama cevap basittir?

“İTTİFAKIN İPLİĞİ PAZARA ÇIKTI”
İktidar ve yancısının kendi çıkarları uğruna her gün değişen ve halktan uzaklaşan ama yalanla örtmeye çalıştıkları söylemlerini  deşifre eden, yanlışlarını en sert eleştiren muhalefet lideri cesurlar hareketinin önderi Sn. Meral Akşener bu sözde milliyetçi ve muhafazakâr ittifakın ipliğini pazara çıkartmıştır.
Mecliste FETÖ terör örgütü araştırılsın önergesi veren bir kişiye karşı bağımsız bir tutum sergilememek  ve yargı eliyle FETÖ örgütü ile ilişki suçlaması yapmak akıl ve vicdanın kabul edebileceği bir şey değildir. Meclisteki araştırma önergesi tekliflerini reddedenlere neden reddettiniz diye sormak gerekirken bunu gündeme getiren bir hareketin liderine suç isnat etmek sadece yargıya olan güveni daha da zedelemektedir.


Yargı örümcek ağına benzer kuvvetli deler, zayıf takılır anlayışını benimseyen adalet savunucularının  bilmesi gereken;  güçlünün değil haklının yanında olanlar   bir dönem değil her dönem güçlü olur. Aksi takdirde bu ülkede gücün adamı olup yargılama yapanların akıbetini tarih kitapları yazamadan yeni doğan çocuklar bile görmüştür.
Biz ülkenin bu kadar derin ve içinden çıkılmaz sorunları ortada durur iken yargıyı böyle anlamsız ve siyasi sebeplerle oluşturulmuş bir dosya ile meşgul etmeyi doğru bulmuyor ve bir an evvel aklıselim hareket edilmesini ve adil bir hukuk düzeninin tesisini talep ediyoruz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.