Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAYRAMLARDA ÇOCUKLAR DA VAR

Fatih TEZCE’nin kaleminden..

BAYRAMLARDA ÇOCUKLAR DA VAR
REKLAM ALANI
3 Haziran 2019 22:26

Bayrama hazırlanıyor çoçuklar,Suriyeli çocuk da var Afganlı çocuk da var,kalbi yaralı çocuk da var,gönlü kırık çocuk da var,annesini savaşta yitirmiş çocuk da var,Gazze sahilinde bombalarla parçalanmış çocuk da var,denizde boğulmuş çocuk da var,bir yanı hep savaş kokan çocuklar var.

Macar kameraman kadının çelmesiyle babasının kollarından düşen çocuk da var,Libya açıklarında batan gemide boğulan çocuk da var,İtalya kıyılarına ulaşmadan denizde kaybolan çocuk da var,Somali’de açlıktan ölen çocuk da var,Sudan’da Türk doktorun ağlaya ağlaya su verdiği susuz kalmış çocuk da var,Hindistan’ın fakir mahallelerinde bisikletli araçla yolcu taşıyan çocuk da var,Türkistan’da camiye hasret çocuk da var,Filipinler’de varoşlarda yaşayan çocuk da var,Patani’de ellerini açmış dua eden çocuk da var,bir yanı hep dua kokan çocuklar var.

Çocuklar hep var,dertleriyle büyümüş çocuklar var,dertlerinin büyüttüğü çocuklar var,mazlum coğrafyalarda unutulan çocuklar var,kanla boyanmış gözyaşların kuraklaştırdığı topraklarda yalın ayak kalmış çocuklar var,beşiği elinden alınmış çocuklar var,dağlara sırrını salmış çocuklar var,gökyüzüne göz rengini vermiş çocuklar var,bir yanı hep gökyüzü olan çocuklar var.

Çocuklar hep var,yuvarlak dünyada hep aynı yöne gidince kavuşması gereken ama kavuşamayan çocuklar var,uçurtmaları güzelleştiren çocuklar var,ovaların yeşil renklerini toplayan çocuklar var,bir yanı hep hüzün kokan çocuklar var.

Mostar köprüsünden Bosna’yı izleyen çocuklar var,Novi Pazar’da Kosova’yı besleyen çocuklar var,Üsküp’te İstanbul’u yaşayan çocuklar var,Endülüs’ten doğan güneşi seyre dalan Kurtubalı çocuklar var,bir yanı hep memleket kokan çocuklar var.

Bağdat’ta evsiz,Halep’te elsiz,Bangladeş’te sessiz çocuklar var,bayram için hazırlanan ama bayramları olmayan çocuklar var,Bangsamoro’da heyecanlı çocuklar var,Keşmir’de kendini adayan çocuklar var,Özbekistan’da neslini arayan çocuklar var,bir yanı hep bağımsızlık kokan çocuklar var.

Orta Afrika’da katledilen çocuklar var,Kırım’da tirenlerde unutulan çocuklar var,Mısır’da zindanlarda doğan çocuklar var,bir yanı hep toprak kokan çocuklar var.

Trinidatlı çocuk mahzun,Rohingyalı çocuk ramazansız,Çeçenistanlı çocuk zamansız…

Memleket kokan çocuklar;bayramsa bayramınız mübarek olsun!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.