Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

‘BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN!..’

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in mahkeme kararlarını uygulamadığını öne süren Dr. Ayhan Ayvaz, “Bunun bedelini ödeyecekler” dedi

‘BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN!..’
REKLAM ALANI
10 Mart 2023 18:32

Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili Dr.Ayhan Ayvaz, İlçe Transfer Merkezi’nin imar planının 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi kararıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Dr. Ayhan Ayvaz, “Mahkeme kararlarını uygulamayan hukuksuz belediye olduk. Bir an önce yargı kararlarına uymalı ve hukuk devleti olmanın gereğini yapmalıyız” dedi.

MAHKEME KARARI HİÇE SAYMA GİRİŞİMİ
Özellikle, mahkemelerin verdikleri yürütmeyi durdurma kararlarının derhal uygulanmasını ve mahkeme kesin olarak sonuçlanmadan çalışma yapılmamasını isteyen Dr. Ayhan Ayvaz, “Daha önemli bir konu ise, mahkemelerin verdiği iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarını engellemek için planlama ve uygulamalarda yapılan basit değişikliklerle sanki bir başka plan ya da uygulama gibi gösterilmeye çalışılması, bu da mahkeme kararlarını yok sayma girişimidir. Sonuçları da Samsun halkına fatura çıkarır” diye konuştu.

İlçe Transfer Merkezi’nin imar planının 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini, burası için yürütmeyi durdurma kararı verildiğini ancak farklı uygulama ve formüllerle inşaata devam edilip tamamlandığını hatırlatan Ayvaz, açıklamasında ayrıca şunlara değindi.

YIKILACAK MI, HUKUSUZ OLARAK DEVAM MI EDECEK?
“Kimse kendisini yargıdan ve hukuktan üstün görmemelidir. Herkes Kendi yargısını oluştursa sonuçları hepimiz için ağır olur. Son yaşadığımız felaketten de ders almadıysak daha ne olması lazım? Şimdi mahkeme iptal kararı verdi. Peki, bu kadar yapılan yatırım, harcanan paralar ne olacak? Yıkarsanız hukuk tanımazlığınız yüzünden halkın parasını boşa harcamış olacaksınız! Yıkmazsanız Yargı kararlarına karşı gelerek hukuksuzluğu tanımış ve uygulamış olacaksınız! Bunun bedelini Samsunlulara ödetmeye hakkınız yok!

HUKUK KURALLARI İÇİNDE BEDELİNİ ÖDEYECEKLER
Samsun’u ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Bir an önce ve derhal yargının tüm yürütmeyi durdurma ve iptal kararları uygulanmalı, her şey hukuka uygun olarak yapılmalıdır. Yargının kararlarını yok saymak için çareler üretmenin gereği yoktur. Yargı kararları yok sayıldığında hukuk devletini hayata geçireceğimiz Millet İttifakı’nda bu zararı yaşatanlar hukuk kuralları içinde bedelini ödeyecek ve kamu zararını tazmin edecektir. Ben Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davalık olan dosyaları ile ilgili çalışmalara başladım. Sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşarak Sayın Başkan ve Meclis üyelerimizden bu kararın uygulanması için gereğinin yapılmasını isteyeceğim!..”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.