Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Belediye Meclisi Nisan Olağan Toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti

Bafra Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısının 1. oturumunu gerçekleştirdi.

Belediye Meclisi Nisan Olağan Toplantısı 1. Oturumu gerçekleşti
REKLAM ALANI
9 Nisan 2018 17:24

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının gündemi şu maddelerden oluştu:

 

1-Bafra Belediye Meclisi’nin 06.04.2018 tarihli olağan Nisan toplantısına ait gündemin oylanması.

2-İmar Komisyonu Raporu’nun görüşülmesi.

3-Belediye Encümeni 3 üyesinin seçimi.

4-Plan ve Bütçe, İmar ve Tarife Komisyonlarının seçimi.

5-Belediye Başkanlığı’na ait Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi.

6-Gelen evrak ve dilekçelerin görüşülmesi.

 

Belediye Meclisi’nin gündem maddeleri arasında yer alan Belediye Encümeni 3 üyesinin seçimi yapıldı. Daha sonra Plan ve Bütçe, İmar ve Tarife Komisyonları yapılarak üyeler seçildi.

 

Yapılan seçime göre Belediye Encümen Üyeliklerine Ali Kale, Salih Helvacı, Faruk Ayran, Plan ve Bütçe Komisyonu’na İnci Varış, Ramazan Çotur, Hakan Aytünür, İmar Komisyonu’na H. Yavuz Ataseven, Tevfik Türken, Soner Taş, Tarife Komisyonu’na Erdal Doğan, Şaban Deniz, Arif Satılmış, Hukuk Komisyonu’na Hatice Şeker, Kemal Şenocak ve Osman Balakçı seçildi.

 

Seçimlerin ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belediye Başkanlığı’na ait Faaliyet Raporunu okudu.

 

Başkan Şahin Faaliyet Raporu konuşmasında şunları söyledi:

 

“Çok Değerli meclis üyelerimiz,

Saygıdeğer Basın Mensupları.

 

Hem 2017 yılını hem de geneli kapsayacak şekilde sizlerle Bafra Belediyesi olarak yaptığımız önemli faaliyetlerimizi paylaşmak ve bilgilerinize sunmak istiyorum.

 

Değerli arkadaşlar,

2017 yılı içerisinde;Belediye Caddesi, kadı çeşmesi aralığı ve tekel caddesinde baskı beton yol ve kaldırım çalışmalarını başlattık. İlk etabını ise 2018 yılı içerisinde tamamladık.

 

2017 yılı içerisinde; Yaşlılar lokali,Bilgi ve teknoloji evi,Turizm ve enformasyon ofisi,Bafra belediyesi Meslek Kursları Merkezi,Kent Ormanı,Kırsal Kalkınma Merkezi,Sanat Kursları,Engelli koordinasyon merkezi ve engelli ulaşım aracı,Cumhuriyet Meydanı, Bayanlar için sağlıklı yaşam etkinlikleriProjelerimizi başlattık. Bunlardan Bilgi ve teknoloji evi, Engelli Koordinasyon merkezimizi açtık. Bayanlar için sağlıklı yaşam etkinlikleri kapsamında 350 bayan kardeşimize hizmet ediyoruz.Engelli ulaşım aracımız hizmete girdi. Engellilerimizi hastane ve sosyal faaliyetlere getirmede yoğun olarak çalışıyor.Meslek edindirme kurslarımız ilk kursuna başladı. 15 bayan kardeşimiz yöresel yemekler kursu almaktadır.Cumhuriyet meydanımızı yenileme çalışmalarını ise tamamladık.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

192 insanımıza sanat kurs vermekteyiz. Çocuk tiyatromuzu kurduk. İlk oyununu 2018 yılında sahneledi.  Okullarımızda tiyatrolar ve çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler verdik. Muhtarlarımıza, şehit aileleri derneğimize ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız için başta Çanakkale şehitliği olmak üzere geziler düzenledik.  Sayın Nevalka Baş hanımefendinin hibe ettiği binada Hüseyin Baş Hacıbaşoğlu Kültür ve sanat merkezini kurduk. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.Bafra Belediyesi olarak İŞ-Kur ile işbirliği halinde Mesleki eğitim kursu ve engellilere girişimcilik kursu verdik. Meslek sahibi olmaları sağladık. Çeşitli konferans, seminer ve eğitim çalışmaları düzenledik.  Sele sepet şenlikleri, kapıkaya festivali, Hıdırallez şenlikleri, sünnet şölenleri başta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi devam ettirdik.Spor kulüplerimize malzeme ve ulaşım yardımı yaptık.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Aş evimizden her yıl olduğu gibi bakıma muhtaç ve yemek yapamayan insanlarımıza mobil aracımız ile evlerine yemek servisi yapıyoruz. Ayrıca kuru gıda yardımı, eğitim, nakdi yardım, asker ailelerimize yardım ile Ramazan ayı içerisinde yemek yardımı yapmaktayız. Sosyal belediyecilik anlamında çeşitliliği artırdık.

 

Bafra Belediyesi sosyal belediyecilikte bu anlayış içerisinde genel toplamda:4.000 muhtaç aileye nakdi yardım, Bafra belediyesi aş evinden ise her gün 4 çeşit olmak üzere 2.000 kişilik yemek yardımı,Yemek yapamayacak durumda olan kimsesiz, yaşlı ve engelli 350 insanlımızın evlerine her gün yemeklerinin teslimini,Ayrıca Aş evinden her ramazan ayında, her gün olmak üzere ihtiyaç sahibi olanlara 7.500 kişilik iftar yemeği dağıtımı, 24.000 aileye kuru gıda yardımı yaptık.Bu yardımlardan ilçeye gelen Irak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimiz de faydalanmış. Yardımlar ihtiyaç sahiplerinin adres tespitleri yapılıp evlerine teslim edilmiştir.

 

Yine aynı şekilde yaklaşık 8.000 ailemize yakacak yardımı, 21.000 öğrencimize çanta-kırtasiye ve okul kıyafetleri yardımı, 4.000 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza elbise yardımı yapılmıştır. Bafra Belediyesi Iraklı Türkmenlere, Suriyeli kardeşlerimize ve Bayır bucak Türkmenlerine çeşitli sivil toplum örgütlerimiz ile işbirliği yaparak yardım TIR’ları göndermiştir.

 

Yangında evi yanan ailelerimize, muhtaç olan insanlarımıza ev yaptık. Evlerinin bakım ve onarımlarını sağladık. Bu kapsamda toplam olarak 12 ev yaptık. 4 cami lojmanı, 1 okul, 1 sağlık ocağının tamiratını gerçekleştirdik. 1 adet gasil hane yaptık.

 

Okul ve camii bahçelerimizi düzenledik. Çeşitli yardımlar yaptık. Bafra Belediyesi olarak yeni mahalle olan 68 köyde ki okul, cami ve öğrenci yurdu gibi resmi kurumlara 16.810 ton demir, 5.000 adet tuğla, 4.132 torba çimento, 1.970 metre bordur, 16.220 metrekare kilitli parke taşı yardımı yaptık.Buraların çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik.Ayrıca 60 mahallede çocuk oyun grubu kurduk

 

Çok sayıda ki yeni mahallede ise yaklaşık 80.000 metre olmak üzere 500.000 metrekareden fazla beton yol yaptık.

 

 

 

 

 

İŞ MAKİNESİ VE ARAÇ ALIMLARI

2017 Yılı içerisinde; 5 adet damperli kamyon,5 adet çöp taksi,2 adet yol süpürge aracı,1 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu, 2 adet silindir,3 adet iş makinesi aldık. Toplamda 62 yeni araç alarak kapasitemizi % 80 oranında artırdık.

 

ASFALT KALDIRIM BETON YOL ÇALIŞMALARI

İlçemizin merkezinde 450 kilometre, yeni mahalle olan köylerimizde ise 2.550 kilometre olmak üzere 3.000 kilometre yolumuz var. Göreve geldiğimizde ilk olarak ilçemizin doğal gaza kavuşması için çalışmalara başladık. Merkezi hükümetimiz ve belediyemiz iş birliği ile ilçemiz çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıt olan doğal gaza kavuştu. Doğal gaz çalışmalarımız % 98 oranında tamamlandı.

 

Bu tarihi hizmet için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, siyasi irademize, enerji bakanlarımıza ve Samsun Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

 

7 yıllık bu süreçte 400 kilometreden fazla dikey ve yatay olmak üzere doğal gaz hattı kazı çalışmaları yapıldı. Yollarımızın bir kısmı bozuldu. Önemli bir kısmında ise zaten yeni asfalt ihtiyacı vardı. Çalışmalar başlamadan önce bizde hazırlıklarımızı yaptık. Modern bir asfalt şantiyesi ve plenti, kilitli parke taşı ve bordur tesislerimizi kurduk. İçlerinde Asfalt serme makinası, silindirler, asfalt bakım aracı, iş makineleri, kamyonlar olmak üzere 61 yeni iş makinesi araç aldık. Araç filomuzu % 80 oranında yeniledik ve kapasitemizi artırdık.

 

Asfalt ve parke taşında dışa bağımlılığa ve araç kiralamaya son verdik. Bu öngörümüz ve hazırlıklarımız sonucunda toplamda yaklaşık olarak 400.000 ton asfalt, 80.000 metre beton yol,130.000 metrekare satıh kaplama asfalt ve 300.000 metre kare kaldırım yaptık. 9 Yıl içerisinde 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, satih kaplama asfalt ve beton yol ile kaldırım yapmak nasip oldu. Şehir merkezimizde yol problemini % 80 oranında çözdük.

 

139 mahallemizde ki tüm çalışmaları planladık. 2018 yılında şehir merkezimizde tüm asfalt çalışmaları tamamlanacak.

 

Yeni mahalle olan 118 mahallemizde ise 2018-2019 -2020 yıllarını kapsayan çalışma programlarımızı yaptık.

Bafra’mıza 2.Fakülte olarak İşletme Fakültemizin kazandırılmasına katkı yaptık. Fakültemizin inşaatı hızla devam ediyor. Bu fakültemizi hibe edem Akif Arslan ve Arslan Ailesine çok teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca Zabıtamız her zaman denetlemelerini yaptı.600 adet çöp konteynırını ilçemize kazandırdık.Çöp Konteynırlarımızı periyodik olarak dezenfekte ediyoruz,Larvalar ile mücadele edilmektedir.Çevre düzenlemeleri kapsamında çiçek, fidan dikimi yaptık

Çok Değerli Arkadaşlarım,

Her zaman halkımızın içinde olduk, ziyaretler yaptık. Bafra’mızı her alanda en iyim şekilde temsil etmeye çalıştık. Hemşerilerimin mutlu ve acılı günlerinde yanlarında olduk. Toplumumuzun her kesimi ile istişare ve uyun içinde çalıştık. Biz, Bafra olarak büyük bir aile anlayışı içinde ilçemizi 2023 yılına hazırlamak gayreti ile çalışmaktayız.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Siz değerli meclis üyelerimiz olmak üzere, katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

Bafra Belediye Meclisi bir sonraki oturumunu 10Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirecek.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.