Dolar 32,5246
Euro 34,9712
Altın 2.437,51
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

BİR HİLAL UĞRUNA…

Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB) 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde “Bu Vatan Bizim” konseri ile sahnedeydi

BİR HİLAL UĞRUNA…
REKLAM ALANI
19 Mart 2023 17:09

Besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe’nin sevilen eseri ‘Bu Vatan Bizim‘, 18 Mart 2023 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde eserin bestecisi Kıvanç Tepe’nin şefliğinde seyirciyle buluştu.

SAMDOB KOROSU SANATÇILARI
SAMDOB Orkestrası ve Korosu tarafından gerçekleştirilen konserde Ceren Mirza Küçük (mezzo soprano), Bilal Doğan (tenor) ve Özgür Aslan (bas) solist olarak yer alırken Şahan Gürkan anlatıcı rolünü üstlendi. Konserin koro şefliğini Raushan Baigulakova gerçekleştirdi.

NAZIM HİKMET VE MEHMET AKİF
‘Yaşamaz Ölümü Göze Almayan’, ‘Bir Hilal Uğruna’, ‘Kendini Tarihe Verenler’ adlı 3 bölümden oluşan ‘Bu Vatan Bizim’in kompozisyonları, Orhan Şaik Gökyay, Necmettin Halil Onan, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet gibi ünlü şairlerin şiirlerindeki dörtlüklerden oluşuyor.

ŞEHİT VE GAZİLERE ÖZEL ESER
Daha önce birçok kez seyirciyle buluşan ve çok sevilen ‘Bu Vatan Bizim’, Kıvanç Tepe tarafından Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin anısına bestelenmiş özel bir eser.

A.Seçil Küçükçelebi’nin başkemancı olarak yer aldığı “Bu Vatan Bizim”1 bölüm olarak sunuldu. Aydın Gün Salonu’nu dolduran müzikseverlerin beğeniyle izlediği ‘Bu Vatan Bizim’ konseri finalde büyük alkış aldı.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.